به گزارش خبرنگار ایرنا ، این در حالیست که به نظر می رسد با تفویض برخی اختیارات ستاد ملی مقابله با کرونا  از جمله تداوم محدودیت های سفر و حتی بازگشت مشاغل کم خطر به استان هایی چون مازندران که همچنان در زمره استان های دارای بیشترین ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند، این استان ها نیز می توانستند در کنترل ویروس کرونا موفق تر از گذشته عمل و خود را به نقطه سفید نزدیک کنند.
در ۲ ماهه شیوع ویروس کرونا  این دومین باری است که لغو محدودیت های سفر استانی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا این خطه شمال کشور را  سیبل شیوع این بیماری قرار می دهد و هنوز خاطرات تلخ لغو محدودیت های سفر  ستاد ملی مقابله با کرونا در اوایل سال ۹۹  از اذهان مردم این خطه شمال کشور پاک نشده بود که مصوبه دیگر این ستاد برای لغو محدودیت سفرهای استانی  از اول اردیبهشت ماه بار دیگر احتمال بازگشت پیک دوم کرونا  به استان  را به عنوان مقصد اصلی گردشگری در بین ۳۱ استان کشور را افزایش داده است.
بر اساس آمار وزارت راه و شهرسازی ، همه ساله بیشترین تردد خودرویی در تعطیلات نوروزی و تابستانی پس از استان های تهران و البرز به استان مازندران اختصاص داشت و لغو محدودیت سفرهای استانی بدون داشتن مکانیزم های کنترلی برای مسافران دارای علائم ویروس کرونا می تواند این استان را بار دیگر  در زمره استان های دارای پیک ابتلا به ویرس کرونا قرار دهد.
افزایش آمار تردد در جاده‌ها  
جاده های بین استانی مازندران بویژه هراز ، کندوان و سوادکوه که با اجرای حدود یک ماهه محدودیت های سفر برای کنترل بیماری کرونا روزهای خلوتی را پشت سر گذاشتند به گونه ای که طبق آمار این ترددها در مقایسه با مدت مشابه در سنوات گذشته تا ۸۰ درصد کاهش  داشت ، با مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در کمتر از چند ساعت براساس اعلام پلیس راه تا ۴۰ درصد نسبت به روزهای قبل از آن شلوغتر شد.
رییس پلیس راه مازندران پیش بینی کرد که آزادسازی یکباره سفرهای استانی آن هم پس از یک وقفه دو ماهه باعث ترافیک پرحجم در جاده های استان مازندران در روزهای آینده به خصوص تعطیلات آخر هفته شود.
سرهنگ قدمی گفت : نیروهای پلیس راه با لغو محدودیت های سفر استانی برای خدمات رسانی به مسافران و ترافیک در سطح جاده های اصلی مستقر شدند تا مشکلی از بابت تردد برای مسافران ایجاد نشود.
نگرانی  افزایش سفر به مازندران  در سطح ملی 
لغو محدویت های سفر از سوی ستاد مقابله با ویروس کرونا نه تنها مسئولان ارشد استانی و کادر درمانی این خطه شمال کشور را نگران برگشت احتمال موج دوم این بیماری کرد که مسئولان وزارت بهداشت هم با احتمال افزایش سفر به مازندران با لفو محدودیت ها ابراز نگرانی کردند.؟

معاون کل وزارت بهداشت و درمان در سفر یک روزه خود به استان مازندران که روز گذشته انجام شد، از مسافران تمام استان های کشور به خصوص پایتخت نشینان که بیشترین مسافران روزهای تعطیل به مازندران را تشکیل می دهند خواست به دلیل بالا بودن ابتلا به این بیماری در این خطه شمال کشور به مازندران نیابند.
دکتر ایرج حریرچی گفت : اگرچه  وضعیت کنترل و مقابله با بیماری کووید ۱۹ در شمال به ویژه مازندران مطلوب است، اما این که در نخستین روز از رفع محدودیت ها ، جاده هراز با حجم بالای خودرو غیربومی به استان مواجه شود، خطری جدی علیه بهداشت و سلامت مازنی ها است.

معاون وزیر بهداشت از تهرانی هایی که در مازندران ویلا و منزل شخصی نیز دارند خواست تا برای حفظ سلامت خودشان و مردم بومی منطقه به این خطه شمال کشور که در آستانه شروع فعالیت های کشاورزی نیز قرار دارد، سفر نکنند و با این کار جان خود و عزیزانشان را به خطر نیندازند.
روند افزایش آمار ابتلا به کرونا  
معاون‌ وزیر بهداشتنسبت به افزایش ابتلا به کرونا در مازندران هشدار داد و گفت: در مازندران بطور شفاف هشدار می‌دهم با وجود کاهش مبتلایان نسبت به اسفندماه، اما آمار ابتلا طی روزهای اخیر نسبت به هفته پیش افزایش جزیی دارد.

دکتر ایرج حریرچی افزود: مردم مسافرت‌های پیش از ماه مبارک رمضان و داخل این ماه را به حداقل برسانند و بازگشایی ترددها با هدف اقتصادی و برای کسب و کار است و مردم باید همچنان به شعار در خانه بمانیم پایبند باشند.
کاهش تاب آوری مازندران برای مقابله با کرونا
استاندار مازندران که ریاست کارگروه پدافند زیستی مقابله با کرونا استان را نیز بر عهده دارد با اشاره به لغو محدویت های سفر از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت : هنوز تعداد افراد بیمار در قرنطینه و مبتلا به ویروس کرونا در این استان بالاست و مازندران تاب شیوع دوباره این بیماری را ندارد.
احمد حسین زادگان افزود : اگرچه محدودیت تردد بین استانی لغو شد ، ولی مازندران شرایط پذیرش مسافر و گردشگر را ندارد.
نماینده عالی دولت در مازندران اظهار داشت : در شرایط فعلی با همکاری مردم وتلاش درمانگران ،  استان مازندران به نتیجه قابل قبولی در امر بهداشتی و درمانی ویروس کرونا رسید و نباید برنامه های موفق استانی برای مقابله با ویروس کرونا تحت الشعاع سفر غیر ضروری افراد به این استان  قرار گیرد.
رییس کارگروه پدافند زیستی و مقابله با کرونا مازندران گفت : با وجود لغو محدودیت های سفر، همچنان استان مازندران امکانات و زیرساختی از لحاظ اماکن اقامتی و پذیرایی از مسافران را در اختیار ندارد و تمام اماکن اقامتی استان تعطیل است.
حسین زادگان افزود : فعالیت رستوران ها در استان نیز صرفا در حد بیرون بر است و هیچ گونه فعالیتی برای پذیرش مسافران ندارند و در چنین شرایطی از مسافران و گردشگران درخواست کرد به مازندران سفر نکنند.
براساس آمار هم اکنون حدود ۴۳۱  بیمار کرونایی در بیمارستان های استان مازندران بستری هستند و با وجود تداوم روند کاهشی ابتلا به بیماری کرونا در این خطه شمال کشور از حدود یک ماه پیش تاکنون براساس گزارش  وزارت بهداشت این استان همچنان در زمره ۶ استان دارای بیشترین آمار بیماران مبتلا به ویروس کرونا قرار دارد و روند ابتلا به این ویروس در استان مازندران روند صعودی دارد.
در چنین شرایطی  دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران نیز هشدار داد که کاهش آمار بیماران کرونایی در استان به معنای پایان برنامه های پیشگیرانه و عادی شدن وضعیت شیوع در استان نیست و از مردم خواست تا پروتکل های بهداشتی را همچنان رعایت کنند و از مسافران نیز خواست با وجود لغو محدودیت ها از سفر به این استان پرهیز کنند.
 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.