مشکل جوجه مازاد یکروزه که به معدوم سازی تعداد زیادی از آنها در برخی استان ها انجامیده و طی چند روز گذشته فیلم و عکس این اتفاقات در فضای مجازی دست به دست می چرخد ، البته در استان مازندران به عنوان تامین کننده حدود ۴۰ درصد جوجه یکروزه کشور به شیوه دیگری مدیریت شد.

پیش از این انجمن تولید کنندگان جوجه یکروزه مازندران به ایرنا گفته بود که جوجه ریزان استان با توجه به کاهش تقاضای مرغداری ها برای جوجه یکروزه ، معدوم سازی تخم مرغ را به جای معدوم سازی جوجه در دستور کار قرار دادند. معدوم سازی تخم مرغ در مرحله " ستر " انجام می شود ، مرحله ای که نطفه هنوز تدبیل به جوجه نشده و برای این کار باید به مرحله " هچر " برود.

با این وصف از چند روز پیش جوجه های یکروزه مازاد برخی جوجه کشی های مازندران سر از روستاها درآورده است ، موضوعی که البته تازگی ندارد و در سالیان پیش هم گاهی از این شیوه برای حل مشکل جوجه یکروزه مازاد استفاده می شد.

معاون  بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران هم موضوع توزیع جوجه یکروزه در روستاهای بابل را تایید کرد و آن را ناشی از مشکلاتی دانست که کرونا برای بخش صنعت طیور کشور ایجاد کرده است.

بر اساس گزارش های رسمی ، صنعت طیور کشور به خاطر کاهش مصرف گوشت مرغ در پی تعطیلی رستوران ها و بسیاری از کسب و کارها ، این روزها حال و روز خوشی ندارد و جوجه ریزانی هم که اقدام به معدم کردن جوجه ها کرده اند ، می گویند که قیمت جوجه یکروزه به یک دهم هزینه تمام شده هم خریدار ندارد و آنها مجبور به این کار شدند.

معاون جهاد کشاروزی مازندران هم با  اعلام این که  خبرهایی مبنی بر معدوم‌سازی جوجه یک‌روزه واکنش‌ها و نگرانی‌های بسیاری به‌دنبال داشته است، بیان داشت: این موضوع درحالی سروصدای زیادی به پا کرد که بحث شیوع ویروس کرونا مشکلات بسیاری به وجود آورده است

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران  علیرضا عطایی نژاد اظهار داشت: انجمن صنفی جوجه یک‌روزه مکاتبه‌ای با واحدهای تولیدی مرغ مادر انجام داده که برای تنظیم میزان جوجه‌ریزی اقدام به خارج کردن تخم‌مرغ نطفه‌دار کنند.

وی  با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی با این موضوع به شدت مخالف است، افزود: تصمیم‌گیری جهاد کشاورزی در این زمینه جمع‌آوری تخم مرغ و کاهش سن گله و چندین موارد دیگر بوده است و در این زمینه پیشنهادات خود را اعلام کردیم ، ولی چون تولیدکنندگان تصور می‌کردند پیشنهادهای جهاد دیر جواب می‌دهد این اقدام فوری را انجام دادند.

عطائی‌نژاد با اعلام اینکه آمار دقیقی از اینکه چه تعداد واحدها نسبت به این کار اقدام کردند هنوز جنع‌بندی نشده و درحال بررسی هستیم، تصریح کرد؛ البته براساس بررسی‌های به عمل آمده خیلی از مرغداران راغب به این کار نبودند و حتی یکی از واحدهای مرغ مادر در بابل به‌جای جوجه‌کُشی اقدام به توزیع جوجه به‌صورت رایگان در سطح روستا کرده است.

 استان مازندران تنها استان در کشور است که زنجیره کامل صنعت طیور را در اختیار دارد. این استان با داشتن بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ واحد مرغداری ، سالانه حدود ۲۰۰ هزار تن گوشت مرغ تولید می کند که معادل حدود ۱۱ درصد از نیاز کشور است.

بر اساس آمار ، حدود ۵۰۰ مرغداری فاقد مجوز نیز در استان مازندران فعالیت دارد که تولید آنها هم حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار تن در سال است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.