دکتر عزیز عابسی که فوق دکترای مهندسی عمران در شاخه هیدرولیک محیط زیست را از دانشگاه جورجیاتک آمریکا دارد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خوشبختانه در حال حاضر شاهد نوعی تنفس در محیط زیست و منابع طبیعی به جهت تعطیلی بهره برداران و تخریب کنندگان ناشی از شیوع ویروس کرونا هستیم.

وی با بیان اینکه این استراحت محیط زیستی کوتاه خواهد بود ، گفت : آنچه بیش از همه محیط زیست و مدیران این حوزه را باید نگران کند ، شیوع مصرف گرایی افراطی در دوران پساکرونایی است. 

این استاد دانشگاه افزود : کرونا برای مدتی منجر به کاهش مصرف در مردم شده زیرا عدم فعالیت روزانه و محدودیت ها در دسترسی به محصولات متنوع حالتی از آرامش مصرف گرایی ایجاد کرده است ، اما تجربه نشان داده است که با برداشته شدن محدودیت مصرف گرایی، شاهد انفجار و شوک مصرفی در میان مردم خواهیم بود که البته این وضعیت تنها مربوط به کشور ما نیست و در همه جوامع اتفاق خواهد افتاد. 

وی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی نیز محیط زیست کشور با توجه به انباشت زباله و آسیب های دیگر در شرایط حساسی قرار دارد ، ادامه داد : باید مدیران محیط زیست در این مورد نگران بوده و با فرهنگ سازی از شوک مصرف جلوگیری کنند. 

گوش ناشنوا به هشدارهای محیط‌زیست   

استاد محیط زیست دانشگاه نوشیروانی بابل گفت : خسارت کرونا البته دردناک و گذرا است ، اما مهم تر از ویروس کرونا هشدارهای جامعه پزشکی بود که دهه ها از سوی دولت ها نادیده گرفته می شود زیرا همواره این هشدارها با زیاده خواهی و منافع عده ای در تعارض است . 

دکتر عابسی افزود : مشابه همین مساله در موضوعات محیط زیستی در حال رخ دادن است زیرا هشدارهای محیط زیست نیز همواره نادیده گرفته شده و کارشناسان محیط زیست مدام مجبورند این هشدارها را تکرار کنند ولی هر بار گوش شنوایی پیدا نمی کنند.

وی به سیلاب های چند سال اخیر در کشور اشاره کرد و گفت : به وضوح می توان دید که چگونه مردم یک کشور قربانی تخریب های زیست محیطی ، برداشت از منابع طبیعی و گرم شدن کره زمین از سوی کشور های صنعتی می شوند. 

به گفته این استاد دانشگاه با وجود اینکه ایران هنوز همانند کشورهای صنعتی فعالیت های تخریب کننده جهانی برای محیط زیست ندارد، اما تاثیرت منفی برخی سوء مدیریت ها را نمی توان بر زندگی مردم نادیده گرفت زیرا رویدادهایی مانند پایین آمدن سطح آب دریاچه ارومیه، خشک شدن تالاب گاوخونی ، شورزاری در سواحل شرقی خزر و رهاسازی زباله در ارتفاعات البرز پیامدهای محلی و در نهایت جهانی  در پی خواهند داشت.

عابسی تاکید کرد : در داخل کشور نیز سال ها است که متخصصان و محققان نسبت به رفتار با منابع طبیعی هشدار می دهند که از سوی مدیران نادیده گرفته شده و بعضا شاهد بی احترامی به این کارشناسان هستیم. 

وی افزود : درحالی که جهان و کشور ما در مقابل یک ویروس میکروسکوپی اینچنین با مشکل رو به رو شده است ، تصور کنید در صورت اتفاقات و بحران های بزرگ چه تبعات و عواقبی در انتظار همه ما است. 

عریان شدن چهره مدیریت پوپولیستی جهان از پس ویروس کرونا 

این فوق دکتری مهندسی محیط زیست از دانشگاه جورجیاتک آمریکا گفت : ویروس کرونا بیش از هر چیزی به مردم دنیا نشان داد که چگونه قرن ها جهان در دست های عده ای پوپولیسم و عوام فریب در حال مدیریت است که به هر شکلی که می خواهند خوب و بد را تفسیر می کنند. 

عابسی اظهار داشت : امروز تصویر جهان نه یک تصویر جنگ زده بلکه یک تصویر فریب خورده از حاکمانی است که از آتلانتیک شمالی تا دریای چین قرن ها مردم خود را فریب داده و با دروغ های عوام فریبانه در حال چپاول منابع کره زمین هستند. 

وی افزود : بزرگ ترین درس و دستاورد ویروس کرونا برای مردم جهان عریان شدن چهره عوام فریب حاکمان به خصوص در صنعتی ترین و به اصطلاح کشورهای توسعه یافته است که نه تنها با دروغ مردم خود را گرفتار مرگ و گرسنگی کردند بلکه آتش خود را تا خیابان ها و مرز های کشور های دیگر کشانده اند. 

استاد محیط زیست دانشگاه نوشیروانی بابل با اشاره به دهه ها بی توجهی حاکمان پر مصرف ترین کشور ها به توصیه های محیط زیست ، گفت : به وضوح در مسئله کرونا شاهد این هستیم که وزرا و رئیس جمهور های کشور های توسعه یافته بدون توجه به هشدارهای پزشکی و با رفتار عوام فریبانه چگونه خود گرفتار ویروس کرونا شدند. 

عابسی افزود : حرف های رئیس جمهوری آمریکا ، آمارهای رئیس جمهور چین ، چهره خندان وزرای کابینه انگلستان و برخی دیگر کشورها عمق فاجعه عوام فریبی هستند و این مسئله در مورد محیط زیست نیز صدق می کند. 

استاد محیط زیست دانشگاه نوشیروانی بابل گفت : کرونا تنها گوشه ای از  تخریبی است که بشر می تواند با پیشرفت تکنولوژی به جامعه انسانی وارد کند زیرا هنوز تا شروع فاجعه بزرگ تر که همان فجایع زیست محیطی است زمان باقی است و در حالی همه ما در این خوش خیالی که منابع تجدید ناپذیر نامتناهی بوده و منابع طبیعی خود را به سرعت بازیابی می کند با ولع بیشتری در حال تخریب محیط زیست هستیم . 
 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.