به گزارش خبرنگار ایرنا ، بر اساس آخرین آمار از اول اسفند ماه سال گذشته تا 15 فروردین ماه سال جاری همزمان با شیوع ویروس کرونا در استان مازندران که نخستین بار سی ام بهمن ماه با شناسایی 2 بیمار مشکوک در بابل انتشار یافت، 23 نفر در این استان بر اثر مصرف الکل تقلبی برای فرار از ویروس کرونا جان خود را از دست دادند.
براساس این گزارش حدود هفت درصد از کشته شدگان ناشی از مصرف الکل تقلبی در سطح کشور برای فرار از کرونا مربوط به استان مازندران است.
باورهای غلط رایج
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران باورهای غلط رایج را دلیل روی آوری برخی افراد به مصرف الکل برای در امان ماندن از برخی بیماری ها از جمله ویروس کرونا می داند.
دکتر جواد ستاره در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت : مصرف الکل برای درمان ویروس کرونا با وجود هشدارهای پزشکی مبنی بر عدم تاثیر گذاری مصرف الکل برای درمان ، از سوی افرادی صورت می گیرد که قدرت ریسک پذیری بیشتری دارند و این افراد به دلیل قدرت ریسک بالایی که در خودشان دارند، باورهای غلط و حتی خوددرمانی را بیش از توصیه های پزشکی می پذیرند و دست به این اقدامات می زنند، بدون این که به عوارض ناشی از آن توجه زیادی داشته باشند.
وی اضافه کرد : از آن جایی که ویروس کرونا نیز به عنوان یک بیماری در سطح جهان ناشناخته است، افراد براساس باورهای غلط خودشان نسخه پیچی می کنند و مصرف الکل نیز ناشی از همین نسخه پیچی های غلط رایج است.
این روانشناس مازندرانی گفت : علاوه بر آن این افراد قدرت قانون گریزیشان نسبت به سایر افراد بیشتر است و با این رویکرد نیز تمایل بیشتری به کارهای فراقانونی دارند و این ریشه رفتاری آنها دارد که نیازمند کنکاش بیشتری دارد.
عدم تاثیر مصرف الکل در درمان کرونا
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم گفت : الکل متیلیک یا متانول به دلیل سمی بودن در ترکیبات تشکیل دهنده محولهای ضد عفونی کننده جایگاهی ندارد چرا که به دلیل سمی بودنش در تماس با پوست ، جذب بدن شده و متناسب با میزان جذب پوستی ، عوارضی همچون کوری ، مسمومیت کلیوی و مرگ را به دنبال خواهد داشت.
دکتر حامد روحانی زاده افزود : شرب مشروبات الکلی حتی با حجم کم دارای عوارض بوده و سلامت انسان را در معرض تهدید قرار می دهد و این در حالیست که با ورود ویروس به معده، اسید معده، بیشترین اثر حفاظتی را علیه ویروس اعمال خواهد کرد.
وی ادامه داد : به دلیل برداشت نادرست استفاده از الکل متانول برای ضد عفونی ، این امر منجر به افزایش مراجعه شمار زیادی از بیماران مسموم به الکل به مراکز بیمارستانی شد به طوری که موارد متعددی از عوارض مسمومیت ناشی از مصرف الکل از جمله کوری ، الزام به دیالیز و موارد منجر به مرگ نیز گزارش شده است.
رییس مرکز بهداشت مازندران اضافه کرد : برای تهیه مشروبات الکلی به صورت غیر قابل کنترلی مقدار اندکی متانول نیز استفاده می شود که امکان سنجش و حذف آن در تولیدات غیرصنعتی (خانگی) وجود ندارد، بدین لحاظ نظام بهداشتی هر چند وقت یک بار با طغیان موارد مسمومیت با متانول مواجه می شود.
دکتر روحانی زاده ضمن هشدار جدی نسبت به عدم مصرف الکل متانول برای جلوگیری از ورود ویروس به بدن از کسانی که از این مواد به هر دلیل استفاده کردند، خواست هر چه سریع تر خود را به مراکز درمانی برای دریافت خدمات درمانی زودهنگام جهت جلوگیری از عوارض ناشی از آن معرفی کنند.
وی اضافه کرد : اقدام زودهنگام برای خدمات درمانی احتمال عوارض ناشی از مصرف الکل شامل کوری، دیالیزی و حتی مرگ را کاهش می دهد و مراجعه زمان طلایی برای کاهش این عوارض نقش تعیین کننده ای دارد.
براساس اعلام وزارت بهداشت و درمان در سطح کشور از بدو شیوع ویروس کرونا تاکنون سه هزار و 117 مسمومیت ناشی از مصرف الکل و آشامیدنیهای الکلی در کشور گزارش شده که حدود 320 نفر از این افراد نیز جان خود را از دست دادند.
همچنین براساس این گزارش یک هزار و 66 نفر همچنان در بیمارستان ها تحت مراقبت ویژه قرار دارند به طوری که 72 نفر از آنها وضعیت بحرانی را پشت سر می گذارند و حدود 10 درصد از مصرف کنندگان الکل تقلبی به دلیل تخریب کلیه ، دیالیزی شدند.