این دانشگاه که سال ۱۳۴۸ در زمینی به مساحت ۱۷ هکتار توسط مرحوم نوشیروانی تاسیس شد و در سال ۱۳۵۲ تحت عنوان انستیتو تکنولوژی اقدام به جذب دانشجو کرد، در حال حاضر ۴۰۰ عضو هیات علمی و کارمند و ۶ هزار دانشجوی داخلی و خارجی دارد.
اساتید و کارکنان این دانشگاه که در سال های اخیر به خاطر نوآوری و تحقیقات علمی رتبه های بین المللی و منطقه ای کسب کردند ، تاکنون بیش از ۳۰ میلیون تومان به صورت غیرنقدی شامل خرید ۱۰ دستگاه اکسیمتر (اکسیژنسنج) ، یک دستگاه ونتیلاتور ، ۲۰۰ دست لباس مخصوص کادر درمانی و ۵۰۰ عدد ماسک برای شکست کرونا در شهرستان بابل کمک کرده اند.
شهرستان بابل که از اول اسفند با شناسایی ۲ بیمار مشکوک و رسانه ای کردن آن ، دروازه ورودی کرونا به مازندران نامیده شد ، بر اساس آخرین گزارش دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان که به صورت مستقل از دانشگاه علوم پزشکی مازندران فعالیت دارد ، تاکنون بیش از ۱۱ هزار بیمار مشکوک به ویروس کرونا را در مراکز درمانی خود پذیرش کرد که از این تعداد یکهزار و ۸۱۵ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان های شهرستان بستری شدند و تحت مراقبت های ویژه قرار گرفتند.
شهرستان ۵۳۱ هزار نفری بابل که دارای ۶ بخش و هفت شهر است و هم اکنون سومین هفته وضعیت قرمز کرونایی را پشت سر گذاشته است.
هم اکنون آخرین آمار بستری بیماران مشکوک به کرونا در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی حدود ۳۰۰ نفر است که در طول روز حدود ۴۰ الی ۵۰ نفر ترخیص و کمتر از این تعداد نیز بستری میشوند و باید این نکته هم گفته شود که در یک هفته اخیر آمار بیماران کرونایی در بیمارستان های بابل رو به کاهش را نشان می دهد.
با توجه به این موضوع رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز اواخر هفته جاری از احتمال موج دوم شیوع ویروس کرونا در این شهرستان ابراز نگرانی کرد و از شهروندان خواست تا در اجتماعات حضور نیابند و بهداشت فردی را رعایت کنند.
دانشگاه علوم پزشکی بابل مستقل از دانشگاه علوم پزشکی مازندران، هفت بیمارستان آموزشی درمانی شامل بیمارستان آیت الله روحانی ، شهید یحیی نژاد ، شهید بهشتی ، بیمارستان ۱۷ شهریور مرزیکلا ، بیمارستان کودکان امیرکلا ،مرکز ناباروری فاطمه الزهرا و همچنین بیمارستان پرتو درمانی شهید رجایی بابلسر را زیر پوشش دارد.