خبرگزاری مهر - گروه استان ها: لباس‌های سفید، جای رد ماسک‌هایی که شبانه‌روز به چهره‌شان نقش بسته، تن رنجور و خسته‌شان، اکنون به یک نماد تبدیل‌شده، مردمان دیارمان از آنان به‌عنوان مدافعان سلامت یاد می‌کنند اما خودشان با تواضعی وصف‌نشدنی می‌گویند ما کجا و مدافعان کجا.

یکی دل‌تنگ فرزند خردسالش است که از ۱۰ اسفند تاکنون ندیده، دیگری بزم عروسیش به خاطر کرونا برهم‌خورده و آن دیگری نیز می‌گوید دلم برای پدر و مادر کهن‌سالم تنگ‌شده است. در بیمارستان‌های مازندران همه‌چیز رنگ و بوی کرونا می‌دهد، یکی از پرستاران می‌گوید: مردم بیرون ازاینجا کرونا را شوخی می‌گیرند و وقتی پایشان به این بخش می‌رسد تازه می‌فهمند که کرونا شوخی‌بردار نیست.

برگه تریاژ را بررسی و افراد تب‌دار را جدا می‌کند، ادامه می‌دهد: همین‌که مشخص شد مشکوک به بیماری هستند تازه به دنبال ماسک و دستکش می‌گردند تا از این بیماری خلاصی یابند.

از واکنش‌های متفاوت بیماران و خانواده‌های کرونایی می‌گوید وبیان می‌کند، برخی‌ها با آژانس بیماران را از منزل به بیمارستان می‌فرستند و تلفنی جویای احوال می‌شوند و برخی اصرار می‌کنند بیمارشان به مرکز مجهزتری منتقل شود و عده‌ای نیز تا دم آخر کنار بیمارشان حضور دارند.

جنس کارشان به‌گونه‌ای است که درد و رنج‌هایشان در پس آلام مردم پنهان‌شده است، گویی فقط شنوای حرف‌های مردم هستند، اما در پس حرف‌هایش، از دل‌تنگی و دوری از خانواده در رنج هستند. یکی دل‌تنگ فرزند و دیگری دلش برای دیدن پدر و مادرش که چند روزی به خاطر کرونا نتوانسته به دیدنشان برود، لک‌زده است، می‌گوید: دوهفته‌ای است فرزند خردسالم را به منزل پدر و مادر فرستادم و خودم نیز محدودیت و منع رفت‌وآمد دارم و تصویری مجبورم با فرزندم ارتباط برقرار کنم.

دوهفته‌ای است فرزندم خردسالم را به منزل پدر و مادر فرستادم و خودم نیز محدودیت و منع رفت‌وآمد دارم و تصویری مجبورم با فرزندم ارتباط برقرار کنم

پرستاری که قرار بود ایام عید بساط عروسیش را برپا کند، می‌گوید: با شیوع کرونا تاکنون نتوانستم نامزدم را ببینیم و به خانه‌شان بروم و به‌جای آنکه عید در رخت عروسی باشم باید در لباس سفید با کرونا مقابله کنم.

یکی می‌گوید: برداران و خواهران به زبان بی‌زبانی و به شوخی می‌گوید به خانه نروم تا مبادا آنان به این ویروس مبتلا شوند.

شرایط مدافعان سلامت در سنگر مقابله با کرونایی شبیه دوران جنگ است، همه به‌رغم سختی‌ها و کاستی‌های امکانات از مردم تقاضا دارند کرونا را جدی بگیرند و بیش از هر وقت دیگر مراقبت سلامتی‌شان باشد. می‌گویند کاش مردم می‌توانستند به بخش‌های مراقبت بیماران کرونایی سربزنند تا عمق فاجعه را لمس کنند و باجان و سلامتی خود براثر بی‌مبالاتی بازی نکنند.

فاطمه دماوندی مدیر خدمات پرستاری آیت‌الله روحانی بابل می‌گوید: شیوع ویروس کرونا همچنان بالا است و مراجعات زیادی به این بیمارستان رجوع می‌کنند و توصیه به مردم این است که کرونا را جدی بگیرند و به نکات بهداشتی توجه کنند.

وی افزود: از مردم تقاضا داریم جز در موارد ضروری از خانه خارج نشوند و ماندن در خانه بهترین کمک به قشر درمانی و پرستاران برای مهار این بیماری است.

کرونا جز با شکستن زنجیره انتقال مهار نمی‌شود

مسعود قاسمی متخصص بیهوشی و بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان یحیی نژاد بابل نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با تأکید براینکه مردم جز در موارد حیاتی از خانه‌های خود خارج نشوند، افزود: جز با شکستن زنجیره انتقال نمی‌توانیم این ویروس را کنترل کنیم.

وی با اظهار اینکه هنوز درمان قطعی برای کنترل این ویروس پیدا نشده است، گفت: مواردی که در فضای مجازی عنوان می‌شود فقط یک حدس و گمان است و هرروز با بیماران بدحال بیشتری مواجه می‌شویم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه نیازهای بیمارستان‌ها فراتر از توان سیستم برای تأمین آن است مردم در صورت تمایل می‌توانند با ستادهای مردمی پشتیبانی همکاری داشته باشند.

قاسمی با اظهار اینکه همکاران من خسته هستند و تمام‌وقت در حال خدماتی دهی هستند از مردم خواست اگر خانواده‌هایشان را دوست دارند در منزل بمانند و حداقل ارتباطات را با جامعه بیرونی داشته باشند.

تاکنون شش تن از مدافعان سلامت مازندران در راه مقابله با کرونا به شهادت رسیدند و جان به جان آفرین تسلیم کردند و همه تلاش آنان و دیگر سفیدپوشان سلامت، آسایش و رفع بیماری و حفظ سلامت مردم است که تا پای جان از این آرمان دفاع می‌کنند.

بهبودی دو هزار و ۹۶۸ بیمار کرونایی

حامد روحانی زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بستری بودن هزار و ۶۳۸ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان گفت: تاکنون دو هزار و ۹۶۸ نفر نیز از بیمارستان‌ها پس از بهبودی ترخیص شدند.

وی با اشاره به اینکه روند شیوع بیماری کرونا رو به گسترش است، افزود: شیوع این بیماری در استان به مرز هشدار رسید و ابتلای هزار و ۳۷۴ نفر در استان به این بیماری مثبت و تأییدشده است.

وی رعایت نکردن نکات بهداشتی و حضور در تجمعات و اماکن عمومی را دلیل روند رو به رشد بیماری کرونا در استان بیان کرد و گفت: آمار مراجعات در برخی شهرستان‌های استان به‌شدت نگران‌کننده است و انتظار می‌رود این روند در روزهای آتی نیز به دلیل حضور جمعیت در اماکن عمومی بیشتر شود.

روحانی زاده از مردم خواست با ماندن در منزل و توجه به مسائل بهداشتی به بخش درمانی برای کنترل بیماری کرونا کمک کنند.

تعطیلات پیش روی نوروزی، خطر گسترش بیماری کرونا ویروس را در مازندران به صدا درآورده است و تاکید فعالان سلامت و بهداشت براین است که با پرهیز از حضور در اجتماعات و ماندن در منزل به راحتی می‌تواند مهمان ناخوانده چینی را شکست داد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1384242
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.