به گزارش خبرنگار مهر، محمد ابراهیم یخکشی عصر پنجشنبه در مراسم بهره برداری از طرح آبرسانی و تصفیه خانه آب ساری با اظهار اینکه آب سد شهید رجایی از طریق خط انتقال به قطر ۹۰۰ میلیمتر لوله فولادی به تصفیه خانه این طرح واقع در ۹ کیلومتری جنوب ساری انتقال مییابد، گفت: در طی مسیر با توجه به فشار آب علاوه بر احداث ایستگاه فشار شکن سه طرح نیروگاه برق ابی مقیاس کوچک با ظرفیت ۴.۱۶ گیگاوات ساعت برای استفاد مضاعف مورد استفاده قرار گرفت.
یخکشی با بیان اینکه تصفیه خانه ساری از طرحهای منحصر به فرد کشور است، توضیح داد: این تصفیه خانه به روش متعارف با فیلتراسیون دولایه اجرا شده و قادر است یک هزار و ۵۰۰ لیتر در ثانیه آب را با تبدیل به کیفیت بسیار مناسب کند.
یخکشی با توضیح اینکه این آب تصفیه شده پس از تجمیع در مخزن ۱۰ هزار متر مکعبی در محل تصفیه خانه با طریق خط لوله به طول ۹ کیلومتر به ۲ مخزن ذخیره به ظرفیت ۲۰ هزار متر مکعبی منتقل میشود، بیان داشت: این تصفیه خانهای شرب جمعیت ۴۰۰ هزار نفری ساری را تأمین میکند.
یخکشی با تاکید بر اینکه کیفیت آب شرب ساری از ۵۵ به ۷۷ ارتقا مییابد، گفت: کیفیت آب شرب به دلیل کیفیت پایین منابع آبرفت بسیار ارتقا یافته، به طوری که بسیاری از شاخصها از جمله نیترات، آمونیوم، کدورت و سختی آب بهبود یافته است.
وی گفت: شرایط جغرافیایی اجرای طرح تصفیه خانه آب شرب ساری به گونهای است که میتوان علاوه بر شناساندن توانمندیهای نیروهای انسانی در ساخت تجهیزات و امکانات، مقوله مدیریت مصرف بهینه آب برای فرهنگ سازی نیز وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران با اعلام اینکه ۷۰ درصد منابع آب استان سطحی و ۳۰ درصد آن زیر زمینی است، گفت: به دلیل بی توجهی به سد سازی همچنان شاهد به هرز رفتن منابع آب سطحی استان هستیم.
یخکشی با بیان اینکه آب زیر زمین به لحاظ کیفی شرایط مناسبی نداریم، گفت: بررسیها نشان میدهد که آهن، منگنز، شوری و سختی آب زیر زمین یاستان زیاد است، یعنی آب شرب مناسبی به لحاظ کیفی نداریم.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای مازندران به تهیه طرح جامع آب شرب استان اشاره کرد و بیان داشت: با حمایت وزیر نیرو پل گذاری خوبی برای تأمین آب شرب استان شده است و اکنون ۴۹ شهر و ۸۰ درصد روستاهای استان در طرح جامع آب شرب استان لحاظ شدند.
وی توضیح داد: این طرح در قالب ۲ مجتمع آب رسانی شهری و روستایی است که تا کنون شش ردیف بودجهای این طرح دارای کد بودجه هستند وطبق برنامه جامع آب شرب باید برای جمعیت پنج میلیون نفر آب شرب تأمین کنیم.
دکتر یخکشی به حضور مسافران و گردشگران به استان مازندران و نیاز و تأمین آب شرب آنان اشاره کرد و گفت: توقع داریم تا همه طرحهای آب شرب استان دارای کد اعتباری و بودجهای شوند.