رونمایی از اسامی ۲۷ نامزد جدید انتخابات مجلس در این استان که صلاحیتشان از سوی شورای نگهبان  به تایید رسید ، باعث شد تا قطار رقابت انتخاباتی به حرکت در بیاید و نامزدها و هوادارانشان ترغیب و تشویق مردم به شرکت در انتخابات را چاشنی تبلیغات زودهنگام انتخاباتیشان کنند تا قطار سرعت بیشتری بگیرد.

برگزاری نشست های دسته جمعی با جوانان و زنان ، ارسال دعوتنامه برای اقشار مختلف با چاشنی شام دهی ، برگزاری جلسات پرسش و پاسخ پیرامون مسایل روزانه کشور و استان ، راه اندازی کانال های تلگرامی برای دریافت نقطه نظرات رای دهندگان به خصوص جوانان پیرامون مشکلات حوزه انتخابیه ، برگزاری نشست با بزرگان و ریش سفیدان روستایی و دادن وعده های رنگارنگ اجرایی برای آبادانی روستاها از مهم ترین برنامه هایی است که تقریبا تمامی نامزدها با جدیت در حال انجام آنها هستند.

انتقاد از مسوولان دولتی چاشنی تبلیغات زودهنگام 
انتقاد از عملکرد  دولت و مسئولان استانی به خصوص در حوزه اقتصادی و سیاست خارجی نیز در حال تبدیل شدن به ابزاری ثابت برای برخی از نامزدهاست و عمدتا این گونه مسایل را در نشست های محدودتر مانند نشست در روستاها و محلات مختلف انجام می دهند و در فضای مجازی نیز پررنگ تر دیده می شود.

اگرچه به تناسب رقابت های انتخاباتی در حوزه های انتخابیه حجم تبلیغات زودهنگام نیز متفاوت است،؛ ولی بررسی نشان می دهد که با تایید صلاحیت  تعدادی از نامزدهای شناخته شده در برخی از حوزه های انتخابیه به خصوص در حوزه های انتخابیه رامسر، تنکابن، بهشهر، نکاء و گلوگاه، قائمشهر، نوشهر و چالوس این تبلیغات زودهنگام از حجم بیشتری برخوردار شد و از حالا رنگ انتخاباتی به این حوزه های انتخابیه داده شد.
اگر در بین تبلیغات زودهنگام نامزدهای تایید صلاحیت شده ، تبلیغات هواداران نامزدهایی را که صلاحیتشان تاکنون به تایید نرسیده و حتی آنهایی را که امیدوارند در دقیقه ۹۰ جواز حضورشان را شورای نگهبان بگیرند ، اضافه کنیم ، به نظر می رسد بر دامنه تبلیغات زودهنگام افزوده شود.

نکته جالب این که هیچ یک از نامزدها و هوادارانشان برگزاری این گونه برنامه ها در فضای واقعی و تبلیغات گسترده در فضای مجازی را زودهنگام و غیرقانونی نمی دانند ، ولی کارشناسان حقوقی بر این اعتقادند که بخش زیادی از تحرکات و برنامه ها کاملا تبلیغات انتخاباتی زودهنگام محسوب شده و غیرقانونی است.

بر اساس ماده ۱۷ و ۶۷ قانون انتخابات ، قوه قضاییه موظف است در سه مقطع  پیش، زمان و بعد از برگزاری انتخابات نسبت  به پیشگیری از وقوع جرایم انتخاباتی در هماهنگی با شورای نگهبان، هیات های اجرایی و سایر مسئولان دست اندرکار اقدام کند.

تشکیل ستاد پیشگیری 
دبیر ستاد انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در مازندران در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : برای رصد تخلفات انتخاباتی مجلس در این استان ستاد پیشگیری تشکیل شد و فرمانداران موظفند که تخلفات را رصد و به دستگاههای نظارتی برای بررسی ارسال کنند.
مهدی محمدی افزود : علاوه بر این ، دستگاههای نظارتی نیز این تخلفات را بررسی و با آن برخورد قانونی انجام می دهند.
وی اضافه کرد : هر گونه تبلیغات با نام نامزدهای انتخاباتی پیش از شروع زمان رسمی تبلیغات یعنی ۲۳ بهمن ماه غیر قانونی است و دستگاههای نظارتی نیز طبق قانون می توانند با آنها برخورد کنند.

رییس هیات نظارت بر انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی مازندران نیز پیش از این در گفت و گو با رسانه ها احتمال رد صلاحیت نامزدهای انتخاباتی به دلیل تبلیغات زودهنگام در استان را مورد تایید قرار داده و گفته بود که تبلیغات زودهنگام می تواند یکی از دلایل رد صلاحیت باشد.
حجت الاسلام علی اصغر زکوی افزوده بود : برخی از نامزدها با وجود اقبال نسبتا خوب صرفا به دلیل تبلیغات زودهنگام صلاحیتشان رد شد.
 تشکیل ۶ پرونده تخلف انتخاباتی در مازندران 
طبق آخرین گزارشی که دادگستری کل استان مازندران اول بهمن ماه جاری برای رسانه های استان ارسال کرد تا آن زمان ۶ فقره پرونده تخلفات انتخاباتی در استان تشکیل شده بود.
رییس کل دادگستری استان مازندران  با اعلام این که تمامی ۶ فقره پرونده تخلف انتخاباتی در استان مربوط به تخلف در فضای مجازی بوده است ، هشدار داده بود : دستگاه قضایی حافظ و نگهبان اعتماد عمومی در برخورد با تخلفات انتخاباتی است.  

حجت الاسلام والمسلمین محمد صادق اکبری  بدون اعلام جزئیات تخلفات ، گفت : تاثیر فضای مجازی بر حوزه سیاسی و بویژه عرصه انتخابات این روزها انکارناپذیر است و این که فضای مجازی در کنار اثرات مثبتی که دارد، می‎تواند آسیب‌هایی را متوجه این حوزه کند، امری طبیعی و بدیهی است.

براساس قانون زمان تبلیغات انتخاباتی نامزدهای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۲۳ بهمن شروع می شود و به مدت یک هفته ادامه می یابد.

بر اساس آخرین گزارش رسمی ستاد انتخابات مازندران ، ۱۵۳ نامزد تایید صلاحیت شده در استان برای ۱۲ کرسی از ۹ حوزه انتخابیه با هم رقابت می کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.