به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی معاون اول رییس جمهوری، «اسحاق جهانگیری» در جلسه ستاد هماهنگی و مدیریت تالاب‌های کشور که روز سه‌شنبه به ریاست وی برگزار شد،  تالاب میانکاله و خلیج گرگان را از جاذبه‌های طبیعی و گردشگری مهم کشور برشمرد و اظهار داشت: مردم ایران و به خصوص مردم استان‌های مازندران و گلستان حساسیت ویژه‌ای نسبت به این منطقه دارند که باید برای حفاظت از آن برنامه‌ریزی و تلاش جدی صورت گیرد.

معاون اول رییس جمهوری بر ضرورت تدوین طرحی جامع برای حفاظت از تالاب میانکاله و خلیج گرگان تاکید کرد و افزود: سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری وزارتخانه‌های نیرو، جهاد کشاورزی، سازمان برنامه و بودجه، استانداران مازندران و گلستان و سایر دستگاه‌های مرتبط طرحی جامع و قابل اجرا با استفاده از یافته‌های علمی و مطالعات گذشته تدوین و آن را برای تصویب در جلسه ستاد مطرح کنند.

جهانگیری با تاکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست و استانداران گلستان و مازندران باید از موجودیت تالاب میانکاله و خلیج گرگان به طور جدی محافظت کنند، بیان داشت: قطعاً حفاظت از این جاذبه طبیعی کشور تنها با تصمیمات اداری قابل انجام نیست و لازم است از توانمندی دانشگاه‌ها و مشاوران آگاه، عالم و صاحب‌نظر برای این موضوع استفاده شود تا برنامه‌ریزی دقیقی برای حفظ محیط زیست این منطقه انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه باید شرایط زندگی مردم و ساکنان این منطقه نیز در تصمیم‌گیری‌ها مدنظر قرار گیرد تا زراعت و معیشت آنها با مشکل مواجه نشود، افزود: تا زمان تدوین این طرح جامع، اجرای پیشنهادات کوتاه مدت که مورد توافق همه دستگاه‌ها برای حفاظت از منطقه تالاب میانکاله و خلیج گرگان باشد در دستور کار قرار دهند.

معاون اول رییس جمهوری از استانداران گلستان و مازندران نیز خواست موضوع حفاظت از میانکاله و خلیج گرگان را به موضوعی ملی تبدیل کنند تا تمرکز و ظرفیت‌های سایر دستگاه‌ها نیز برای حفاظت از این منطقه بسیج شود.

در این جلسه که رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت، ‌محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی و استانداران گلستان و مازندران نیز حضور داشتند، رییس سازمان حفاظت محیط زیست گزارشی از چالش‌ها و مشکلات تالاب میانکاله و خلیج گرگان ارائه کرد و گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده با درنظر گرفتن مطالعات کارگروه‌ها و شوراهای ذیربط ظرف مدت پنج ماه این موضوع جمع‌بندی و در جلسه ستاد ارائه خواهد شد.

در این جلسه نماینده سازمان حفاظت محیط زیست گزارشی از وضعیت پناهگاه حیات وحش تالاب میانکاله و خلیج گرگان ارائه کرد و به تشریح چالش‌ها و مشکلات زیست محیطی این منطقه پرداخت.

وی کاهش جریان‌های ورودی به تالاب و کاهش تراز آب دریا که منجر به خشکی تالاب و افزایش شوری آب شده است را از مسائل و چالش‌های تالاب میانکاله و خلیج گرگان برشمرد و اظهار داشت: ورود مازاد کود و سم مصرفی در بخش کشاورزی و فاضلاب‌های شهری به تالاب و تصرفات و تغییر کاربری‌های غیرمجاز اراضی تالاب از دیگر مشکلات و چالش های آن محسوب می شود.

در این نشست پس از بحث و تبادل نظر در خصوص مسائل و چالش‌های تالاب میانکاله و خلیج گرگان، راهکارهای پیشنهادی برای حل این مسائل مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، سازمان برنامه بودجه و استانداران مازندران و گلستان و سایر دستگاه های مرتبط ضمن اجرای برنامه‌های کوتاه مدت برای حفاظت از تالاب میانکاله و خلیج گرگان، با استفاده از یافته‌های علمی و مطالعات گذشته، برنامه‌ای جامع برای حفظ محیط زیست میانکاله و خلیج گرگان تدوین و برای تصویب در جلسه آتی ستاد مطرح کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.