همایش تجلیل از نمونههای ملی بخش کشاورزی روز گذشته با حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری در محل سالن اجلاس سران برگزار شد و در این مراسم از ۱۶۶ کشاورز نمونه و پیشرو تجلیل به عمل آمد.
بهنام آقا محمد صادق از تنکابن تولید کننده نمونه گل و گیاه زینتی ، حدیث حمیدیان از بابل در جوجه کشی ، راضیه جباری از سوادکوه شمالی پرورش دهنده کرم ابریشم ، سهیل نعمتی از بابلسر تولید کننده محصولات زراعی سالم و بیولوژیکی ، مهدی بدافشانیان از بابلسر مشارکت کننده در اجرا، احداث ، بهسازی و آبیاری نوین ، مهران نظری روشن از نوشهر پرورش دهنده ماهی در قفس و نعمت الله رحمانی از بهشهر تولید کننده برنج پرمحصول کشاورزان نمونه مازندرانی بودند که دیروز از دست رییس جمهوری جایزه اشان را دریافت کردند.
علی طاهری امیری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت که کشاورزان پیشرو در مازندران تلاش دارند تا در همه زمینه ها از تازه ترین یافته های علمی برای افزایش بهره وری و تولید محصول سالم استفاده کنند.
وی با بیان این که هر ساله کشاورزان نمونه در رشتههای زراعت ،باغبانی، دام و طیور، آب و خاک، آبخیزداری، امور اراضی، بازرگانی و ترویج انتخاب می شوند، گفت: تولید محصول سالم، افزایش بهرهوری آب و خاک، استفاده از روشهای مدیریت تغذیه، حفاظت از خاک،اجرای روشهای نوین آبیاری و استفاده از بذر و نهال اصلاح شده تولید داخل از مهمترین شاخصهای انتخاب کشاورز نمونه ملی است.
طاهری امیری هدف از معرفی کشاورزان نمونه ملی را الگو سازی و توسعه دانش بهره برداری و بهره وری از محصولات کشاورزی برشمرد و افزود : مقدار تولید ،کیفیت ،ضریب تولید در واحد سطح ، نحوه و مقدار مصرف نهاده های کشاورزی به ویژه سموم هم از شاخص های اصلی ارزیابی در انتخاب کشاورزان نمونه است.
وی با اعلام این که نظام نوین ترویج در بخش های مختلف کشاورزی مازندران در حال اجرا و گسترش است ، گفت : کشاورزی فنی و علمی به همراه به کارگیری تجهیزات با هدف مکانیزه شدن کشاورزی مازندران روز به روز در حال توسعه است.
طاهری امیری استان رتبه مازندران را در معرفی نمونه های ملی بخش کشاورزی سوم اعلام و ابراز امیدواری کرد که با توجه به ظرفیت استان ، مازندران به جایگاه اول که شایسته اش است ، دست یابد.
استان مازندران با تولید ظرفیت ۷۲ نوع از تولیدات محصولات کشاورزی به مقدار هفت میلیون تن ،حدود ۱۱درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد.
بر اساس گزارش های رسمی ، دستکم ۴۵۰ هزار نفر در مازندران بهره بردار بخش کشاورزی هستند.