در تازه ترین رخداد، هیات وزیران، با توجه به ضرورت بازنگری در ضوابط مربوط به حوزه شکار و صید و لزوم به‏ روزرسانی مفاد آیین‏ نامه پیشین و متناسب‏ سازی آن با شرایط فعلی، آیین ‏نامه اجرایی قانون شکار و صید که در تاریخ ۱۴ آبان تصویب شد به ادارات محیط زیست کشور ابلاغ کرد.

این آئین نامه اجرایی مربوط به اصلاح بند "ج" ماده ۳ قانون شکار و صید است که سالها به دلیل عدم تناسب جریمه با ارزش جانوران وحشی مورد انتقاد دوستداران محیط زیست و مردم بوده است .

یکی از موارد اصلاح شده در آئین نامه جدید نرخ جدید جریمه خسارت به تک درنای سیبری بود که ۱۲۰ میلیون تومان تعیین شد، در حالیکه همینطور که گفته شد فقط یک گونه از درنای سیبری باقی مانده است و هر ساله مهمان استان مازندران است. 

شکار دیگر پرندگان مهاجر موجود در مازندران نیز با افزایش جریمه مواجه بودند و قوی فریاد کش و عروس غاز هر کدام ۶ میلیون تومان ، پلیکان خاکستری ۱۵ میلیون تومان ، پلیکان سفید و حواصیل یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، قرقاول و کاکائی ۶۰۰ هزار تومان ، چنگر ، مرغابی و خوتکا نیز ۱۵۰ هزار تومان نرخ گذاری شد.

همچنین به موجب این مصوبه مبالغ ضرروزیان جانوران وحشی نسبت به مصوبه قبلی افزایش یافته، به گونه ای که خسارت ناشی از شکار گونه یوزپلنگ ۲۰۰ میلیون تومان ،پلنگ ۱۲۰ میلیون تومان ،خرس ۷۵ میلیون تومان ، مرال و شوکا ۵۲ و نیم میلیون تومان و کل وبز ۲۵ میلیون تومان می باشد.

دیه کامل برای مرگ نوزاد پستانداران

یکی از موارد مهم در آئین نامه جدید شکار دیه و جریمه کامل برای شکار یا مرگ هر گونه نوزاد پستاندار است که در هنگام شکار در رحم مادر قراردارد و همچنین بهای از بین رفتن تخم پرندگان و یا خزندگان نصف بهای یک جانور کامل تعیین شده است و خسارت تخریب لانه و آشیانه پرندگان نیز یک سوم یک پرنده کامل محاسبه می شود.

حتی در دستور العمل جدید اگر پرندگان وحشی زنده در دست و یا در دام شکارچیان پیدا و کشف شوند جریمه کامل متوجه شکارچی غیر مجاز خواهد بود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.