بهمن نادری روز شنبه به خبرنگار ایرنا آمار تراکتورها و کمباین های موجود در مازندران را ۲۱ هزار دستگاه اعلام کرد و گفت که تا کنون ۶ هزار و ۹۰۰ دستگاه از این تعداد پلاک گذاری شده است.
وی با اعلام این که طرح ملی شماره گذاری ماشینآلات کشاورزی از سال ۹۳ آغاز شد ، هدف آن را ساماندهی تردد ، بیمه ، سهمیه سوخت و برنامهریزی در زمینه کاشت بهینه اعلام کرد.
نادری گفت که صاحبان ماشینآلات کشاورزی پلاکگذاری شده می توانند از تسهیلات نوسازی ماشینآلات نیز استفاده کنند.
رئیس اداره امور فناوری مکانیزه سازمان جهادکشاورزی مازندران در عین حال گفت که ۶۰ درصد از یکهزار و ۴۰۰ دستگاه کمباین غلات موجود در استان و ۳۰ درصد از سه هزار و ۹۰۰ دستگاه کمباین برنج استان در سن فرسودگی قرار دارند.
جذب حدود ۶۹ میلیارد تومان اعتبار مکانیزاسیون
نادری همچنین اعلام کرد که امسال تاکنون ۶۸ میلیارد و ۶۳۴ میلیون تومان اعتبار برای افزایش ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در این استان جذب شده است.
وی افزود : آمار افزایش ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی مازندران با تسهیلات پرداختی سال جاری در سه ماهه اول سال آینده مشخص خواهد شد ، ضمن اینکه در سال گذشته ضریب بهره وری از تجهیزات مکانیزاسیون کشاورزی استان به ۲.۴۹ اسب بخار در هر هکتار رسید .
به گفته وی، ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی در کشور ۱/۸ است.
رئیس اداره امور فناوری های مکانیزه سازمان جهادکشاورزی مازندران گفت : در ۹ ماهه امسال ۹۳ درصد از اعتبار ۷۳/۸ میلیارد تومانی سهمیه تخصیصی مازندران جذب شده است.
وی با اعلام این که سال گذشته ۸۰ میلیارد تومان برای مکانیزاسیون بخش کشاورزی استان اعتبار جذب و توزیع شده بود، ابراز امیدواری کرد دکه امسال هم مازندران بیشتر از سهیمه اختصاصی در این زمینه عملکرد داشته باشد.
نادری گفت : این اعتبارات به صورت تسهیلات پنج ساله و با سود ۱۵ درصد برای خرید ۱۴۶ دستگاه تراکتور، ۱۱ دستگاه کمباین و ۹۰۸ دستگاه ادوات کشاورزی دیگر پرداخت شده است.
استان مازندران با ظرفیت تولید ۷۲ نوع از تولیدات محصولات کشاورزی به مقدار هفت میلیون تن، حدود ۱۱ درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد.