دکتر منصور غلامی روز دوشنبه در نشستی که با حضور جمعی از روسا و اعضای هیات علمی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی شهرهای همجوار در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) نوشهر برگزار شد، افزود: بر اساس داده های معتبر بین المللی نام بیش از ۴۰ دانشگاه ایران در زمره یکهزار دانشگاه برتر جهان قرار گرفته که رتبه برخی از دانشگاههای ما در این میان زیر ۵۰۰ و برخی دیگر بین ۵۰۰ تا یکهزار است.
وی با تاکید بر این که جایگاه علمی ایران و دانشگاههای کشور بر اثر فعالیت در حوزه های علمی و تحقیقاتی ارتقاء یافته و به روز است، گفت: آنچه که باید هم اکنون در کشور مورد تاکید قرار گیرد کاربردی کردن نتایج و یافته های علمی است و خوشبختانه دانشگاه های ما روی این محور در حال تلاش هستندن.
وزیر علوم توضیح داد: از دو دهه پیش با شکل گیری پارک های رشد و علم و فناروی جریان عملیاتی کردن نتایج تحقیقات علمی و کاربردی کردن پژوهش ها را فعال کردیم و امروز در حوزه وزارت علوم بیش از ۱۹۵ مرکز رشد و در دانشگاه های کشور نیز بیش از ۴۳ پارک علم و فناوری فعال است.
وی افزود: در این مجموعه ها از صاحبان ایده ها تا شرکت های کوچک فناور و شرکت های دانش بنیان فعال هستند و بعضی از این شرکت ها امروز جزو شرکت های پیشرو حوزه اقتصادی کشور هستند ولی در مجموع این جریان، یک جریان جوان است که قطعا آینده کشور در پیش روی این فعالیت ها است .
غلامی گفت: خوشبختانه دانشگاه های ما این ظرفیت را به خوبی کسب کرده اند و توانسته اند در این بخش ها به موفقیت هایی دست یابند و در مجموع دانشگاه های تخصصی و ماموریت محوری مانند دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره ) و سایر دانشگاه های دستگاه های مختلف بویژه دانشگاه هایی که در حوزه نظامی فعالیت دارند، در این بخش موفق تر بوده اند .
وزیر علوم همچنین با تمجید از فعالیت های علمی و تحقیقاتی در دانشگاههای نظامی کشور، اظهار داشت: نتایج بررسی ها نشان داده که مجوزهایی که به دانشگاه های نظامی داده می شود کاملا دقیق و منطبق با استاندارد انجام می شود.و امروز در مجموعه های نظامی از این حیث خیال ما راحت است.
وی با اظهار این که خواسته ها و انتظاراتی هم که مراکز علمی و دانشگاهی نظامی از وزارت علوم دارند یک خواسته کاملا منطقی و قابل پیگیری است، افزود: امروز نظام جمهوری اسلامی به واسطه برخورداری از نیروهای نظامی و دفاعی به خود می بالد و افتخار می کند و این موضوع یک واقعیتی است که دستاوردهای نسل جوان ، استادان جوان و دانشجویان جوان بوده است.
غلامی با اشاره به این که تجربه ای که در دوران هشت سال دفاع مقدس به دست آمده دستمایه علمی و تجربه گرانقدری در تربیت نیروهای نظامی از سطوح فرماندهی گرفته تا رده های پائین تر بوده است، گفت : خوشبختانه آثار و علائمی که در خلیج فارس اخیرا رخ داده و یا مانورهای نظامی که در کشور دیده شده، تاثیرگذاری آن در عرصه بین المللی بویژه در طی دو سال گذشته از نتایج این دانشگاه ها است و این موضوع ، موضوع بسیار جدی است و به همین خاطر همه وظیفه داریم در این حوزه کمک کنیم تا بتوانیم این زحمات به نتیجه برسد .
وی افزود : امروز در حوزه علم و دانش در کشور می توان به عنوان یک سرمایه گذاری در عرصه جهانی با توجه به رقابت هایی که روز به روز تنگ تر و بیشتر می شود باید به آن نگریست و به حساب آورد .
وی اظهار داشت : اگر چه در این سال ها گاهی در حوزه علمی و تحقیقاتی رشد خوبی داشته ایم اما ظرفیت های که در کشور وجود دارد ، ظرفیت های قابل توجهی است .
وزیر علوم با قدردانی از مجموعه دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره ) نوشهر به خاطر موفقیت های کسب شده در این مرکز علمی، وعده داد به هر شکل ممکن به این دانشگاه در حل مشکلاتش کمک کند.
غلامی درخواست تشکیل گروه تخصصی دریا در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره ) نوشهر را منطقی توصیف کرد و گفت که این موضوع را پیگیری خواهد کرد.
وی در عین حال افزود: در حوزه آموزش عالی تلاش بر آن است که از خط استاندارد ها عدول نکنیم هرچقدر به حداکثر نزدیک تر باشد به یقین نزدیک تر است خوشبختانه زبان را و این بحث استاندار را در مجموعه نظامی خیلی راحت می توان طرح کرد و مواردی که در این دانشگاه اشاره شده پیگیری آن را انجام خواهم داد تا با ایجاد امکانات ، هیات علمی بتواند آنجا خدمات ارائه دهد و برنامه هایی که به لحاظ اجرایی ممنوعیتی وجود ندارد اجرایی کنند.