این طرح که برای نخستین بار اجرای آن در دستور کار آموزش و پرورش قرار گرفته، به دنبال همافزایی ، انسجام و هدفمند کردن فعالیتهای تشکلهای دانشآموزی، توانمندسازی دانش آموزان و آگاهی بخشی به آنان در برابر آسیب های اجتماعی بویژه آسیب های ناشی از اعتیاد و مصرف مواد مخدر است.
طرح یاریگران زندگی را که دارای سه محور اصلی آموزش و توانمندسازی، رصد و مداخله و ترویج و فرهنگسازی است، معاونت پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر اجرا می کند و قرار است بر اساس برنامه ریزی امسال ۲۰ درصد مدارس کشور زیر پوشش این طرح آموزشی - مهارتی قرار گیرند.
مازندران بر اساس آمارهای رسمی بیش از چهار هزار مدرسه دارد که حدود ۵۳۷ هزار دانش آموز در آنها در حال تحصیل هستند.
معاون پرورشی آموزش و پرورش مازندران با اعلام این که اولین کانون یاریگران زندگی در مدرسه فرزانگان ناحیه ۲ شهر ساری تشکیل شده، گفت که ۴۰ هزار دانش آموز در ۸۰۰ مدرسه استان امسال زیر پوشش طرح قرار می گیرند.
به گزارش روابط عمومی آموزش و پرورش مازندران، محمد شعبانی با اعلام این که طرح یاریگران زندگی ابتدا در سطح شهرستانها شکل می گیرد و پس از طرح در جلسه شورای آموزش و پرورش در سطح مدارس عملیاتی می شود، افزود: در مدارس دانش آموزان بر اساس دستور العمل شناسایی شده و مجموعهای به نام کانون یاریگران زندگی تشکیل و با حضور همه تشکل ها فعال می شود.
وی از طرح یاریگران زندگی به عنوان برجسته ترین طرح های آموزش و پرورش در سال جاری یاد کرد و گفت که این طرح در استان مازندران با اندکی تغییرات جزیی، بومی سازی و برای مدارس ارسال شده است.
شعبانی افزود: دانش آموزانی که برای قرار گرفتن زیر پوشش طرح یاریگران زندگی شناسایی شده اند، در برنامه آموزشی ویژه کادر اصلی کانون یاریگران با مشارکت شورای هماهنگی مبارزه با ممواد مخدر در سطح استان آموزش می بینند.