مدیرکل شیلات مازندران روز شنبه از آغاز رهاسازی ۱۰ هزار قطعه بچهماهی قزلآلا رنگین کمان در قفس ماهی سواحل رویان شهرستان نور خبر داد و گفت که میزان پرورش ماهی به شیوه نگهداری در قفس در آب های ساحلی دریای خزر سال گذشته ۶۰۰هزار قطعه بوده که امسال به ۲میلیون قطعه افزایش می یابد.
ولی االله محمدزاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تعداد قفس های ماهی در سواحل دریای خزر در مازندران را ۴۰ قفس اعلام کرد و ادامه داد: همزمان با کاهش دمای آب دریا ومناسب شدن شرایط اقلیمی، کار انتقال و رها سازی ماهی درقفسهای دریایی آغاز شد.
وی با بیان این که پس از طی دوره سه ماهه ،ماهی پرورشی به وزن مناسب رسیده وبرای مصرف روانه بازار می شود، تصریح کرد: با توجه به شرایط مناسب برای پرورش بچه ماهی ، رها سازی امسال در ۲ دوره انجام می شود.
مدیرکل شیلات مازندران گفت که بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان و آزاد با میانگین وزنی ۵۰۰ گرمی که درآب شیرین مزرعه رشد می کنند، وارد قفس دریا می شوند.
محمدزاده توضیح داد: با توجه به نقش مهم پرورش ماهی در قفس های دریایی در افزایش تولید آبزیان و نیز به دنبال استقبال خوب سرمایه گذاران بخش خصوصی در استان ، شیلات مازندران این طرح را در اولویت برنامه کاری و به عنوان یکی از طرح های مصوب اقتصاد مقاومتی قرار داده است.
اجرای طرح پرورش ماهی در قفس در مازندران از سال ۱۳۸۹ آغاز شد ولی از سال ۹۲ با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و طرح مباحث مربوط به اقتصاد مقاومتی شتاب گرفت و اکنون همه قفس های پرورش ماهی در سواحل توسط بخش خصوصی اما با نظارت شیلات فعال است.
دریای خزر طبق تحقیقات شیلات ایران و نهادهای ذیربط خارجی ظرفیت تولید سالانه ۳۷۰ هزار تن ماهی را به شیوه پرورش در قفس دارد و سهم مازندران از این میزان ، ۲۰۰ هزار تن ارزیابی شده است.
مازندران دو سوم سواحل ایرانی دریای خزر را در اختیار دارد و هم اکنون صید ماهیان استخوانی مهم ترین شیوه معیشت صیادان این استان است.
مازندران همچنین سه هزار و ۳۳۰ واحد آبزی پروری دارد که ۲۷۶ واحد آن مربوط به پرورش ماهیان سردآبی و ۱۴ واحد هم ماهیان خاویاری است و بیش از سه هزار واحد دیگر در زمینه تولید ماهیان گرم آبی فعالیت دارند .
سفید، کپور، آزاد ( فیتیباک ) انواع قزل آلا از گونه های ماهیان گرم آبی و سرد آبی استان مازندران هستند .