تا چند روز آینده دانش آموزان مازندرانی همچون سایر دانش آموزان کشور همزمان با بازگشایی مدارس سال تحصیلی را آغاز می کنند ولی گرانی و افزایش بی سابقه نوشت افزار در بازار سبب شده تا خانواده های بسیاری با تلخی و اضطراب بدنبال تهیه لوازم مدرسه بچه هایشان باشند.

هر سال در این ایام شاهد شور و هیجان خانواده ها به همراه فرزندانشان برای خرید لوازم تحریر در فروشگاه ها و نمایشگاه ها بودیم ولی امسال وضعیت گرانی علاوه بر کاهش مراجعه خانواده ها برای خرید مایحتاج مدرسه فرزندانشان، کسب و کار واحدهای فروش نوشت افزار را نیز کساد کرده است.

یکی از شهروندان مازندرانی به خبرنگار ایرنا گفت: قیمت‌ چند برابری نوشت افزار امسال نسبت به سال گذشته ما را با چالش مواجه کرده است، من هر سال تمامی مایحتاج ۲ فرزند دانش‌آموز خود را تامین می‌کردم اما امسال مجبور شدم تنها قسمتی از این مایحتاج را خریداری کنم.

مریم نوری ادامه داد: امسال وضعیت گرانی به نحوی است که دیگر توان خرید تمام لوازم سال برای فرزندانم را ندارم و به خرید محدود چند دفتر و خودکار و مداد بسنده کردم تا در ماه های آینده مابقی نوشت افزار ضروری را خرید کنم.

وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که با توجه به کیفیت‌ پایین لوازم نوشت افزار موجود در بازار باید چند بار دیگر در طول سال لوازم‌التحریر جدیدی تهیه کنم.

مادر یکی دیگر از دانش آموزان که در یکی از فروشگاههای لوازم تحریر حضور داشت، به ایرنا گفت: با مشاهده قیمت ها متعجب شده ام  هیچ مقام و مسئولی بر این واحدها نظارت نمی کند  چرا قیمت ها باید نسبت به سال گذشته ۲ تا سه برابر گرانتر باشند جامدادی که پارسال خریده ام امسال ۲ و نیم برابر، مداد رنگی ۱۲ رنگ ایرانی سال گذشته امسال ۳ برابر افزایش قیمت پیدا کرده است.

رقیه دیوسالار که خود را کارمند معرفی کرد اظهار داشت: من و همسرم هر ۲ شاغل هستیم و به سختی با توجه به گرانی کرایه خانه و مواد غذایی، روزگار را سپری می کنیم ولی این گرانی اثر بدی بر روی کودکان خانواده های کم بضاعت دارد.

وی ادامه داد: این اختلاف طبقاتی که برخی قادر به تامین مایحتاج تحصیل فرزندانشان نیستند با آغاز سال تحصیلی در پشت میز مدرسه بیشتر آشکار می شود و موجب سرخوردگی دانش آموز و تاثیر بدی بر روند تحصیل آنها خواهد گذاشت.

حسین اسدی که برای خرید لوازم التحریر در کتابفروشی حاضر بود ، به ایرنا گفت : امروز مجبور شدم برای خرید  ۳ دفتر ۸۰ برگ برای فرزندم ۵۴ هزار تومان پرداخت کنم و بعد از آن برای تامین مایحتاجش از دفترچه با نرخ دولتی تاکنون به چهار فروشگاه مراجعه کردم و متوجه شدم که دفتر با نرخ دولتی امسال در استان توزیع نشده است. 

یک فروشنده نوشت‌افزار در نوشهر در خصوص وضعیت فروش امسال به خبرنگار ایرنا افزود: امسال رشد بین ۲ تا ۳ برابری قیمت لوازم التحریر نسبت به سال گذشته را شاهد هستیم و این روند کاهش شدید قدرت خرید مردم در مقایسه با سال قبل را و به تبع آن نارضایتی مردم و فروشنده را موجب شده است. 

جابر عباس زاده تصریح کرد: سالهای گذشته بازار نوشت افزار در آستانه آغاز سال تحصیلی پر جنب و جوش و هیاهو بود ولی امسال حتی شلوغی داخل مغازه نیز به ندرت رخ می دهد چه برسد به فروشی که در سالهای گذشته نصیب مان می‌شد.

وی که یکی از اعضای صنف لوازم تحریر نوشهر نیز است ، بیشترین گرانی لوازم التحریر را مربوط به دفترها عنوان کرد و گفت: با توجه به گرانی و کاهش قدرت خرید مردم و اختصاص نیافتن دفترهای با نرخ دولتی، سبب شده تا اکثریت خانواده ها ، کمترین لوازم را برای دانش اموزان خودشان خریداری کنند.

وی  ادامه داد: قیمت دفترهای ۱۰۰ برگ بنام تعاونی ۳ هزار تومان و ۴۰ برگ ۲ هزار تومان است و این درحالی است که قیمت دفترهای ۱۰۰ برگ موجود در فروشگاه ها هم اکنون حداقل از ۱۰ هزار تومان شروع شده و حتی به ۲۰ هزار تومان نیز می رسد.

یکی دیگر از فروشندگان نوشهری به خبرنگار  ایرنا گفت: مراجعه مردم برای خرید نوشت افزار نسبت به سال گذشته حداقل ۵۰ درصد کاهش یافته است و قیمت ها نیز حداقل ۲و نیم برابر رشد داشته است.

ابوالقاسم عابدیان ادامه داد: دفتر ۸۰ برگ که سال گذشته چهار هزار و ۸۰۰ تومان قیمت داشت امروز با کیفیت پائین تر به ۱۲ هزار تومان و جلد کتاب نیز از شش هزار تومان به ۲۰ هزار تومان رسیده است و مردم نیز به دنبال خرید ارزانترین هستند.

وی تصریح کرد: امسال نوشت افزار به قیمت دولتی با توجه به گرانی آن در استان توزیع نشد و با این وضع قیمت‌ها، والدین شرمنده از خرید بر می‌گردند.

رئیس نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از اجرای طرح نظارتی بازگشایی مدارس همزمان با سراسر کشور از دهم شهریور تا دهم مهرماه با ۲۴۰ بازرس خبر داد.

حسین اصغرزاده گفت: ۱۶۰ بازرس از صنعت، معدن و تجارت و ۸۰ بازرس از اتاق های اصناف بر روی قیمت گذاری، درج قیمت، صدور فاکتور و همچنین شناسایی کالاهای قاچاق خارجی در  این طرح نظارت دارند.

وی خاطرنشان کرد: بازرسان بر کالاهای پرتقاضا همچون نوشت افزار، کیف و کفش نظارت داشته و با هر گونه سوءاستفاده احتمالی در این زمینه برخورد می کنند.

رئیس نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران اعلام کرد : سامانه تلفنی ۱۲۴ به صورت شبانه روزی برای دریافت شکایت، انتقاد، پیشنهاد و نظارت مردمی فعال است و شهروندان می توانند هر گونه تخلف را گزارش دهند.

معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران  در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال ۳۸۴ هزار جلد دفتر دانش‌آموزی دولتی با ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی به استان اختصاص یافت که با تصمیم ستاد تنظیم بازار قرار است برای توزیع در اختیار کمیته امداد، بهزیستی و آموزش و پرورش مازندران قرار گیرد.

ابراهیم یعقوبی ادامه داد: ۳۳۰ هزار جلد از ۳۸۴ هزار جلد دفتر دولتی به آموزش و پرورش داده خواهد شد تا در بین دانش آموزان مناطق سیل زده و محروم و یا در مدارس با دریافت کد ملی دانش آموز توزیع شود و این درحالی است که در سال گذشته سهمیه دفتر دولتی به استان اختصاص نیافته بود. 

وی تصریح کرد: ۵۴ هزار جلد باقی مانده نیز بین هفت هزار و ۶۰۶ دانش آموز زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و ۳ هزار ۱۹۵ دانش آموز زیر پوشش بهزیستی مازندران به ازای سرانه هر دانش آموز ۵ جلد تعلق خواهد گرفت.

معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران گفت: امسال بیشتر واحدهای فروش نوشت افزار با توجه به هزینه های فضاسازی غرفه ها و سایر هزینه های نمایشگاهی برغم اختصاص یافتن زمین رایگان برای برپایی نمایشگاه ترجیح دادند که فروش فوق العاده را در واحدهای خود داشته باشند.

وی اظهار داشت: امسال تنها ۲۰۰ واحد نوشت افزار در شهرستان های قائمشهر و ساری در نمایشگاه شرکت کرده و به فروش نوشت افزار حداکثر با ۱۵ درصد تخفیف پرداختند.

بر اساس آخرین آمار آموزش و پرورش استان مازندران، در سال تحصیلی پیش رو چهار هزار و ۴۶۲ مدرسه و پیش دبستانی استان پذیرای بیش از ۵۳۵ هزار دانش آموز و نو آموز خواهند بود.

/۱۲۹۵/ ۱۶۰۲/ ۱۸۹۹

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.