موجودات ویژگیهای اخلاقی و رفتاری متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند و این تفاوت تنها مختص به انسانها نیست، در میان حیوانات نیز ویژگی های رفتاری مختلف، گاها تعجب انسانها را واداشته است .
به عنوان مثال، رخکرکس کالیفرنیا این گونه پرنده تقریبا منقرض شده است و اکنون حدود 437 رخکرکس کالیفرنیایی در جهان وجود دارد. سر این پرنده فاقد پر است و همین ویژگی آن را از دیگر پرندهها متمایز کرده است. همچنین رخکرکس کالیفرنیا از گوشت فاسد شده و حیوانات تلف شده تغذیه میکنند.
لکلک کفن و دفن (لکلک مارابو) با مشاهده این پرنده ممکن است از آن فاصله بگیرید. منقار بلند آن که برای زیر و رو کردن زبالهها مناسب است کاملا عجیب به نظر میآید و جذاب هم نیست. هر چند این پرنده میتواند بدون آنکه خرابکاری کند در میان زبالهها جستجو کرده و غذای خود را پیدا کند و یا اینکه مارگردن آمریکایی این جانور که «پرنده مار» نیز شناخته میشود، یک پرنده متفاوت و عجیب است و صداهای غیرعادی تولید میکند. هنگام شنا کردن نیز رفتاری مشابه با مار از خود نشان میدهد. همچنین منقار تیزی دارد که در به دام انداختن طعمه به این پرنده کمک میکند.
به گزارش ایسنا مازندران، بر این اساس، پرندهای نیز در مازندران، این روزها مباحث مربوط به فضای مجازی را به خود اختصاص داده و واکنش دوستداران محیط زیست را به همراه داشته است.
پشت بلوطی سر سیاه پرندهای است که ویژگیهای اخلاقی و رفتاری عجیبی دارد، این پرنده که بیشتر در فریدونکنار، محمودآباد و به ویژه شرق مازندران تا بهشهر، دیده شده است، از آن دست پرندههایی است که به نظر میرسد باید بیشتر از آن دانست.
پشت بلوطی سرسیاه، یکی از پرندگانی است که به استاد لانهسازی معروف است، در محیطهای تالابی مانند آببندانها، نیزارها و حاشیه درختان صنوبر دیده میشود.
نکته جالب توجه در خصوص این پرنده، این است که تولید مثل این پرنده طولانی است و از اواخر اسفند و اوایل فروردین وارد این مناطق شده و تا مهر ماه در آن ساکن هستند.
کوروس ربیعی رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران در گفتوگو با ایسنا مازندران با اشاره به این موضوع، اظهار کرد: تولید مثل تقریبا طولانی این پرنده باعث شده تا از اردیبهشت ماه آغاز به آشیانه سازی کند و تا اواخر تیر و اوایل مرداد ماه درحال آشیانه سازی باشد.
وی با اشاره به اینکه این پرنده از یک آشیانه، برای یک مرحله جوجه آوری استفاده می کند، گفت: امکان ندارد که از یک آشیانه در دو یا چند مرحله در هر سال یا سال های مختلف استفاده شود.
رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه موفقیت یا عدم موفقیت در جوجهآوری این پرنده، دلیلی بر استفاده دوباره از آشیانه اولیه نیست، تصریح کرد: تخریب آشیانه این پرنده به دلیل زیبا بودن و عدم شناخت مردم و همچنین از بین رفتن توسط باران در زمستان دو خطری است که این پرنده را تهدید می کند.
ربیعی در ادامه اظهار کرد: نکته جالب وفاداری به درختی است که در سال قبل از آن برای احداث آشیانه استفاده کرده است، به این معنی که برای ساخت آشیانه در سال جدید، دوباره همان درخت سال گذشته را بر میگزیند.
وی با بیان اینکه درحال حاضر وضعیت این پرنده درمازندران خوب است گفت: به مردم مردم توصیه می کنیم که این آشیانه ها را به دلیل استفاده زینتی تخریب نکنند.
به گزارش ایسنا مازندران، سه گونه پشت بلوطی معمولی، پشت بلوطی سرسیاه و پشت بلوطی سر سفید در خانواده چرخ ریسک پشت بلوطی وجود دارند که سرسیاه خاص ناحیه مرکزی مازندران هست.
گزارش از: بهناز مقدس خبرنگار ایسنا مازندران
انتهای پیام