دود، آب، آتش هر آنچه از شغلی بسیار سخت و طاقت فرسا به ذهن میرسد، بازی با جان، کار اصلیشان است و وقتی دیگر از دست کسی کاری بر نمیآید، وظیفه اصلی آن ها آغاز می شود.
تردیدی نیست که هیچ رقم مالی نمیتواند جبرانکننده فداکاریهای آتشنشانان باشد اما مسئولان مختلف دولتی، شهرداری و همه دستاندرکاران موظفند زندگی کسانی را که از جانشان مایه میگذارند تا جان و مال دیگران را نجات دهند تامین کنند، آتشنشانی که حتی در روزهای استراحت نیز باید به ورزش و بازیابی بدنی بپردازند تا بتوانند در روز شیفت کاری به شهروندان خدمات مناسب ارائه کنند.
به گزارش ایسنا مازندران، حرفه آتش نشانی از مشاغل سخت و پر استرسی است و ثانیه ها و لحظات در آن حکم دوباره زندگی و یا تبدیل به مرگ را دارند و اقداماتی که بتوانند سرعت عمل و دقت را در این عرصه ارتقا دهند، اقدامی مطلوب و شایسته تقدیر است.
یکی از مواردی که کمک شایانی درجهت امداد رسانی کرده و سرعت عمل آتش نشانان را در زمان حادثه دوچندان می کند وجود امکانات و تجهیزات آتش نشانی در ایستگاه های آتش نشانی در شهرها است.
شهروندان برای انتخاب محل زندگی ممکن است به نور و بافت فرهنگی دقت کنند اما به فاکتور ایمنی توجه نمیکنند اما انجام کارهای ایمنی هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است.
در حوزه آتش نشانی دو موضوع از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ داشتن تیم حرفهای و آموزش به روز برای آتش نشان و همچنین تجهیزات و امکانات برای امدادرسانی بهتر که اگر مدیریت در آتشنشانی حرفهای تابع استانداردهای بین المللی باشد، فاکتورهای مهم حوادث و ایمنی در نظر گرفته می شود.
در اختیار داشتن تجهیزات بدون آموزش نیروی انسانی و آتش نشان حرفهای به طور حتم هدردادن منابع است، همچنین فعالیت نیروی حرفه ای بدون تجهیزات مدرن یک نقص اساسی در سیستم محسوب میشود بنابراین باید توازن قابل توجهی میان میزان تجهیزات و آموزش نیروی انسانی و تامین نیروی حرفهای درحوزه آتش نشانی به وجود آید.
با وجود اینکه تجهیزات لازم و حرفه ای از نیازهای ضروری آتش نشانی است اما ایستگاه آتش نشانی شهرستان جویبار شهرکوهی خیل از نبود امکانات که مهم ترین مشکل آتش نشانی به شمار می رود، بی بهره هستند.
ایستگاه آتشنشانی شهر کوهی خیل به شدت از فقدان و نقص تجهیزات حرفهای رنج می برد که نیاز است برای این بخش منابع به میزان کافی تامین شود تا از حداقل امکانات جزئی برای خاموش کردن آتش برخوردار شوند، با این حال میتوان گفت وضعیت نگرانکننده حاکم بر این ایستگاه آتشنشانی مستقر در شهر کوهی خیل به نگرانی دائمی شهروندان از وضعیت ایمنی دامن زده است.
* کمبود تجهیزات آتش نشانی کوهی خیل
سال گذشته شهردار کوهی خیل امکانات و تجهیزات این شهرداری را متناسب با جمعیت این شهر ندانست ویکی از مهمترین چالش پیش روی این شهرداری را کمبود تجهیزات آتش نشانی بیان کرد.
علی اصغر قاسمی شهردار کوهی خیل در گفت و گو با ایسنا مازندران، اظهار کرد: شاید در گذشته خیلی ها زیاد به آثار این کمبودها توجه نکردند اما زمانی این مسئله مهم به نظر رسید که حدود دوماه پیش شاهد آتش سوزی در یک واحد صنعتی در شهرک صنعتی کوهی خیل بودیم.
به گفته کارشناسان و همچنین شهردار کوهی خیل، بدلیل کمبود امکانات آتش نشانی حدود ۸۰ درصد این واحد در آتش سوخت و تبدیل به خاکسترشد.
وی تصریح کرد: امکانات و اعتبار در نظر گرفته شده برای شهر کوهی خیل برای جمعیت ۲ هزارو ۵۰۰ نفر ساکن این شهر درنظر گرفته شد درحالی که جمعیت شناور شهر کوهی خیل به بیش از ۲۵ هزار نفر می رسد.
شهردار کوهی خیل با بیان اینکه بارها نبود تجهیزات و ماشین آتش نشانی را به گوش مسئولین رساندیم، افزود: متاسفانه اختصاص امکانات و تجهیزات براساس جمعیت شهری ۲هزارو ۵۰۰ نفر بوده اما در عمل با توجه به وجود شهرک صنعتی و نزدیکی به دریا پوشش سقف جمعیتی در شهر کوهی خیل بیش از این است.
قاسمی خاطرنشان کرد : تجهیزات و امکانات شهرداری کوهی خیل پاسخگوی آتش سوزی های احتمالی شهرک نیست و استفاده از این امکانات در حدی است که میزان شعله وری آتش را کاهش دهیم نه اینکه مهارش کنیم .
وی گفت: نگاه توزیع منابع و امکانات براساس جمعیت ساکن بوده که جزء ایرادات توزیع اعتبارات در سطح کشور است.
علی اسد فرماندار جویبار نیز در گفت وگوبا ایسنا با بیان اینکه در زمان آتش سوزی واحد صنعتی ماشین آتش نشانی دچار نقص فنی شده بود، گفت: متاسفانه چون شهرهای کوچک در آمد کافی ندارند از امکانات لازم بی بهره بوده که می طلبد جبران این نقیصه ها توسط کمک های فرا شهرستانی انجام شود.
وی اظهار کرد: در جلسه رونق تولید یکی از جدی ترین موارد پیگیری، بحث استقرار ماشین آتش نشانی است و طبق قول های داده شده از سوی استانداری و مدیر عامل شهرک صنعتی مازندران تا پایان امسال ماشین آتش نشانی تامین خواهد شد.
فرماندار کوهی خیل خاطر نشان کرد: اهمیت تامین امکانات آتش نشانی در شهر کوهی خیل با وجود شهرک صنعتی و واحدهای تولیدی به اندازه ای است که با توجه به کمبود اعتبارات درصدد رفع این نقیصه در شهرستان هستیم.
اسد با اشاره به اینکه کوهیخیل یکی از شهرهای مازندران و مرکز بخش گیلخوران شهرستان جویبار است، افزود: این شهر با توجه به نزدیکی به شهر جویبار از مناطق اقتصادی این نواحی بهشمار میآید و قدمت این شهر به بیش از هزار سال میرسد.
گزارش از: معصومه مریخ
Normal 0 false false false EN-US X-NONE FAانتهای پیام