به گزارش خبرنگار ایرنا ، امروز چهارشنبه روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران اعلام کرد که ماموران یگان حفاظت محیط زیست آمل طی گشت و کنترل در مناطق کشاورزی این شهرستان، هفت متخلف را که اقدام به آتش زدن کاه و کلش کردند پس از تشکیل پرونده قضایی به استناد ماده ۲۰ قانون هوای پاک به دادگاه معرفی نمودند.
محیط زیست مازندران از انتشار اطلاعات بیشتر و از اینکه این افراد کشاورز بودند یا نه خودداری کرد.
هر ساله با فرا رسیدن فصل برداشت برنج، مردم مازندران با یکی از بزرگترین آسیبهای زیست محیطی و انسانی در شمال کشور مواجه می شوند.آتش زدن کاه و کلش حدود ۴۲۰ هزار هکتار شالیزار و بلند شدن دود ناشی از این آتش بازی ، زندگی را برای بیش از سه میلیون مازندرانی با مشکل مواجه می کند.
از عمده دلیل این آتشبازی و بازی با سلامت مردم استان، خالی کردن شالیزارها و آماده سازی برای کشت دوم برنج است.
این در حالی است که با استناد به مواد قانونی بند ۴ ماده ۲ قانون مدیریت پسماند و ماده ۳۰ آیین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماند و همچنین ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع، آتش زدن بقایای مزارع و باغات داخل یا مجاور جنگل بدون اجازه و نظارت ماموران جنگلبانی ممنوع است وچنانچه دراثر سهل انگاری حریق به جنگل ها و مراتع سرایت کند متخلف برابر قانون بین ۱الی۲ سال حبس تادیبی با پرداخت خسارت محکوم خواهد شد.
همچنین بر اساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی؛ 'هر اقدامی کــه تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته شود از قبیل آلوده کــــردن آب یا توزیع آب آشامیدنی آلوده، دفع غیر بهداشتی فضولات انسانی و دامی و موادزاید، ریختن مــواد مسموم کننده در رودخانه ها، زباله در خیابانها و کشتار غیر مجاز دام و استفاده ی غیر مجاز فاضلاب خام یا پس آب تصفیه خانه های فاضلاب برای مصارف کشاورزی ممنوع است و مرتکبین چنانچه طبق قوانین خاص مشمول مجازات شدیدتری نباشند بــه حبس تــا یک سال محکوم خواهند شد.'
سال گذشته نیز از سوی محیط زیست مازندران برای کشاورزان متخلف حدود ۲۰۰ پرونده قضایی تشکیل شد.
در مازندران ۴۶۰ هزار هکتار از اراضی زیر کشت محصولات کشاورزی قرار دارد و سالانه از این مزارع حدود ۷ میلیون تن انواع محصول برنج، گندم و جو برداشت می شود. حدود ۲۰ درصد از اشتغال در مازندران در اختیار بخش کشاورزی است و حدود ۳۰۰ هزار نفر بهره بردار این اراضی کشاورزی هستند.
همچنین سالانه ۲۱۰ هزار هکتار زمین شالیزاری مازندران در نوبت نخست زیر کشت برنج می رود و حدود ۷۰ هزار هکتار آن سالانه کشت دوم انجام می شود و عملا سطح زیر کشت برنج در استان را به ۲۸۰ هزار هکتار می رساند.
۷۳۳۵/۱۸۹۹