عضو هیئت علمی دانشگاه کشاورزی ساری از احتمال آلودگی آب و خاک در اطراف شهرک های صنعتی مازندران خبر داد.
فردین صادق زاده در گفت وگو با ایسنا مازندارن، با بیان اینکه احتمال آلودگی آب و خاک در مجاورت شهرک های صنعتی 90 درصد است، اظهار کرد: آلودگی های صنعتی متفاوتی مانند کروم، سرب، آلاینده های عالی وجود داشته که با انجام نمونه برداری می توان میزان آلودگی و نوع صنعت را مشخص کرد.
وی با اشاره به اینکه بعضی از آلودگی ها در یک فصل آب و خاک را آلوده می کند و در فصل بعد این آلودگی وجود ندارد، تصریح کرد: محصولات زمین های کشاورزی مجاور شهرک های صنعتی در تمامی فصول نیازمند بررسی و پایش است.
عضو هیئت علمی گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری با تاکید به اینکه در کشورهای دیگر آلودگی های خاک استاندارد مشخصی دارد، گفت: اگربه دنبال بررسی آلودگی خاک در اطراف شهرک های صنعتی هستیم باید به روش استاندارد آنالیز و غلظت آن عناصر گرفته شود تا بتوان با استاندارد ها مقایسه کرد.
صادق زاده خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل عدم تخصیص بودجه کافی به محیط زیست، مطالعات گسترده ای درمورد استاندارد خاک صورت نگرفته و در ایران امکان بررسی میزان آلودگی محل های مختلف با واکنش متفاوت وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه پایان نامه های دانشجویی بسیاری به صورت جسته و گریخته با این موضوع انجام شده است، افزود: هرچند ممکن است این تحقیقات زیاد دقیق نباشد اما با برنامه ریزی و کمک گرفتن از افراد بی طرف می توان تصمیمات جدی را برای بررسی میزان آلودگی شهرک های صنعتی گرفت.
عضو هیئت علمی گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری یکی از راهکارها را برنامه ریزی درازمدت در این زمینه دانست و بیان کرد: سازمان یا اداره مرتبط می تواند غلظت ها را در فصل ها و مکان های مختلف (نه به صورت نقطه ای) پالایش کند و بیس لاین آلایندگی را به دست آورد.
صادق زاده با بیان اینکه قرائت خاک و آب پیش از احداث کارخانه یا شهرک صنعتی از دیگر راهکارهای برنامه ریزی در این حوزه است، گفت: یکی از مجوز هایی که برای احداث شهرک های صنعتی نیاز بوده مربوط به محیط زیست است که این اداره می تواند بر اساس تنظیم برنامه دراز مدت پیش از صدور مجور آب و خاک در شعاع های مختلف شهرک صنعتی را اندازه گیری کند تا در سال های آینده یک شاخص اندازه گیری درست به عنوان تاریخچه در دست داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه در مازندران علاوه بر شهرک های صنعتی اکثر معادن سرب و روی نیز وجود دارد که به خودی خود می توانند آب و خاک را بسیار آلوده کنند، اظهار کرد: اگر آلودگی وارد زمین ها در مجاورت شهرک های صنعتی شود به مرور زمان گیاه به تناسب، این آلودگی را جذب و وارد چرخه غذایی انسان ها می شود.
عضو هیئت علمی گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری بیان کرد: شهرک های صنعتی اگر در مجاورت زمین های کشاورزی هم نباشند آلودگی خاک و آب های اطراف محیط و سفره های آب زیرمینی را تحت شعاع خود قرار می دهند و با وارد شدن این آب های آلوده به رودخانه و پس ازآن به دریا، آلودگی آبزیان و چرخه غذایی انسان ها را به همراه دارد.
صادق زاده با اشاره به اینکه بعضی از آلودگی ها با چشم دیده نمی شود، افزود: با توجه به اینکه آلودگی ها اثرهای متفاوتی دارند برای تشخیص نوع و غلظت آلودگی حتما باید نمونه برداری و آنالیز از آب و خاک انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: پایش مستمر محیط زیست، نمونه برداری، آنالیز و تفسیر آزمایشات توسط کارشناسان و اساتید در دانشگاه ها می تواند نتیجه بهتر و مطلوب تری داشته باشد.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4انتهای پیام