معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: طبق برنامه در سه استان شمالی، در استان های شمالی 150 هزار هکتار تجهیز و نوسازی شده است.

به گزارش ایلنا از ساری، علی مراد اکبری در همایش زهکشی اراضی کشاورزی شمال کشور که امروز در ساری برگزار شد با تاکید بر مطالعات جامع زهکشی اراضی در شمال اظهار داشت: براساس این مطالعات، طرح جامع زهکشی اراضی در شمال باید تهیه شود.

وی بر ارتقای توان معیشتی مردمان شمال کشور با زهکشی اراضی تاکید کردو افزود: 10میلیارد مترمکعب آب در شمال مصرف و اراضی شمال کشور در حالت غرقاب هستند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بارندگی ها و کشت برنج سبب می شود تا حاصلخیزی خاک کم شودخواستار تهیه طرح جامع زهکشی با رعایت مسائل زیست محیطی شد .

وی اعلام کرد: اجرای طرح زهکشی در شمال کشور هشت هزار میلیارد تومان هزینه دارد.

اکبری با اشاره به 400هزار هکتار اراضی شالیزاری شمال تصریح کرد: اگر در کشت اول زهکشی میان بند انجام دهیم، راندمان تولید برنج را بین 20 تا 30 درصد افزایش دهیم.

وی خاطر نشان کرد: اگر در هر هکتار از 400 هزار هکتار اراضی شالیزاری 2.5 تن کلزا نیز تولید کنیم، از وابستگی دانه های روغنی به خارج رها می شویم.

اکبری با اشاره به اینکه در بازارهای جهانی هر تن کلزا، 450 دلار به فروش می رود و یک میلیون تن کلزا 450میلیون دلار درآمد خواهد داشت افزود: بر اساس تحقیقات هیچ طرحی به اندازه کشت کلزا، اقتصادی نخواهد نبود.

وی با بیان اینکه شمال کشور تنها جایی است که منابع آبی کافی برای کشت کلزا وجود دارد، ادامه داد: برای این طرح نیاز به مطالعات جامع هستیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه  در 500 هزار هکتار مزارع شالیزاری شمال، باید عملیات زهکشی مویرگی را انجام دهیم،خاطرنشان کرد: برای اعتبار مورد نیاز بهسازی آب بندان ها 760میلیارد تومان بیان کرد.

وی به وابستگی 58 درصدی کشور به روغن اشاره کرد و افزود: در چند سال گذشته 15 درصد ضریب وابستگی به واردات روغن را کاهش داده ایم و طبق برنامه در سه استان شمالی، در استان های شمالی 150 هزار هکتار تجهیز و نوسازی شده است.

اکبری با بیان اینکه اراضی شمال کشور در زیر آب و ماندابی شدن در حال له شدن است ،گفت: طبق برنامه باید در 150هزار هکتار اراضی نوسازی شده، زهکش انجام شود تا آن را برای کشت کلزا آماده کنیم.

وی با بیان اینکه استان های شمالی کشور در عین سبز بودن، فقیر هستند ،تصریح کرد: سرانه بهره بردار در استان هفت دهم هکتار است و پروژه زهکشی اراضی یک میلیارد دلار معادل 8 هزار میلیارد تومان هزینه دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه هرگونه برنامه ریزی برای آب کشور بدون توجه به خاک، آب در هاون کوبیدن است ادامه داد: متاسفانه تاکنون ردیف بودجه برای بهبود مدیریت و وضعیت خاک در کشور از سوی مجلس درنظر گرفته نشده است.

وی افزود: براساس تفاهمنامه صورت گرفته مقرر شد تمامی آب بندانهای سه استان در سطح 30 هزار هکتار ظرف سه سال بهسازی شود .

اکبری یادآور شد: اکنون سالانه 10میلیارد مترمکعب آب در سه استان شمالی هدر می رود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.