علی صفر رضوی زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به نواقص کاربردی و غیر بهداشتی بودن کشتارگاه سنتی مرزن آباد این کشتار با حکم دادگاه پلمپ شد.
وی نداشتن سالن پیش سرد و ایجاد آلودگی زیست محیطی را از عوامل غیرمجاز اعلام شدن کشتارگاه سنتی مرزن آباد بر شمرد.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان های چالوس و کلاردشت افزود: پس از بررسی و مشاهده نواقص فنی در کشتارگاه مرزن آباد و در جهت حفظ امنیت غذایی شهروندان، دادگاه عمومی بخش مرزن آباد دستور پلمپ این واحد را صادر کرد که توسط ضابطین قضایی اجرا شد.
این کشتارگاه با قدمت طولانی متعلق به شهرداری مرزن آباد است که به بخش خصوصی واگذار شده است.
شهر مرزن آباد با بیش از هفت هزار نفر جمعیت در 35 کیلومتری جنوب‌ شرقی شهر چالوس در مسیر جاده ارتباطی کندوان واقع شده است و سالانه میلیون ها گردشگر داخلی و خارجی برای رفتن به مناطق ساحلی و جلگه ای غرب مازندران و کوهستانی شهرستان کلاردشت از آن عبور می کنند.
در همین حال مدیر شبکه بهداشت و درمان نوشهر با اشاره به اغاز فصل گرما و احتمال شیوع تب کریمه کنگو، از مردم خواست با هوشیاری کامل نسبت به پیشگیری از شیوع این بیماری در منطقه اقدام کنند.
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) یک بیماری ویروسی خونریزی دهنده تبدار حاد است با شروع فصل گرما توسط کنه در بین حیوانات و دام ها گسترش می یابد.
افرادی که بیشتر در معرض خطر می باشند عبارتند از دامداران و کشاورزان، کارگران کشتارگاهها، دامپزشکان و کارکنان بهداشتی و درمانی بیمارستان ها هستند و راه های انتقال این ویروس تماس با خون و ادرار دام آلوده و مبتلا به ویروس از دام به دام و انسان است.
سید رحیم سید پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر هیچ بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو در شهرستان وجود ندارد ولی باید افرادی که در تماس با دام یا دست اندرکار ذبح دام هستند مراقبت های لازم را برای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو و حفاظت فردی از جمله استفاده ازعینک، ماسک، دستکش، روپوش و چکمه رعایت کنند.
وی تصریح کرد: منطقه کجور به دلیل وجود دام یکی از کانون های تب کریمه کنگو در استان محسوب می شود و به این لحاظ بیمارانی که نشانه های تب ، شکم درد، سر درد، تهوع، استفراغ، کوفتگی و خونریزی دارند باید در اسرع وقت به مراکز درمانی و بهداشتی شهرستان مراجعه کنند و تحت مداوا قرار گیرند.
وی از مردم خواست گوشت مصرفی خود را از قصابی ها و مراکز مجاز تهیه و به مدت 24 ساعت در دمای یخچال نگهداری کرده و سپس استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: کشتار غیرمجاز دام خطر ابتلا به بیماری تب کنگو را افزایش می دهد به همین خاطر قصابان از ذبح دام در خارج از کشتارگاه خودداری کنند.
بر اساس دستورالعمل بهداشتی ، شهروندان در صورت الزام به استفاده از گوشت تازه حتما باید به مدت بیش از نیم ساعت آن را در دمای 56 درجه سانتیگراد بپزند.
پیش از این معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعلام کرده بود که وجود دامداری های سنتی و جدی نگرفتن مبارزه با بیماری تب کنگو باعث شده تا این خطه شمال کشور همچنان در معرض تهدید این بیماری باشد.
شهرستان های کلاردشت ، نوشهر ، چالوس و نور در غرب مازندران به دلیل استقرار دامداری های سنتی کانون اصلی این بیماری کشنده می باشند این بیماری در دام زنده هیچگونه علائمی ندارد و به همین دلیل هم بیشتر از سایر بیماری ها احتمال سرایت به انسان وجود دارد.
/1295/ 1602/ 1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.