به گزارش خبرنگار ایرنا در حادثه سیل اواخر اسفندماه در مازندران به 9 شهر و 260 روستای شرقی و مرکزی استان مازندران خسارت وارد شده است و طبق آمارهای رسمی سیلاب به 6 هزار و 501 واحد مسکونی استان خسارت زد که حدود 800 واحد از این تعداد تخریبی است و باید نوسازی شود.
عمده خسارت سیلاب به بخش کشاورزی مازندران، زیر آب رفتن مزارع و باغ ها، تخریب مزارع پرورش ماهی، از بین رفتن خزانه های شالیزاری و تخریب دامداری و مرغداری و تلف شدن ماکیان و دام های سبک و سنگین بوده است که میزان آن 600 میلیارد تومان برآورد شد.
همچنین سیلاب و طغیان رودخانه های مرکزی و شرقی استان از جمله بابلرود، تلار قائمشهر ، نکارود و تجن ساری حدود 91 هزار هکتار از زمین های زراعی و باغی مناطق شرقی و مرکزی را به زیر آب برد و به انواع کشاورزی برنج ، باغ های کیوی و مرکبات ، توت فرنگی ، گندم ، جو و سویا از 30 تا 100 درصد خسارت وارد کرد.
مشاهدات خبرنگار ایرنا و اظهارات دهیاران از وضعیت روستاهای سیلزده مازندران نشان می دهد که مردم به صورت نسبی از تعمیرات وبازسازی واحد های تخریبی مسکونی رضایت دارند و توامان مشغول فعالیت های کشاورزی نیز هستند.
در حال حاضر مهمترین فعالیت کشاورزی در روستاهای مازندران نشاکاری برنج ، برداشت دانه روغنی کلزا و توت فرنگی ، مدیریت باغات مرکبات و سیاه ریشه است و سیلزدگان علاوه بر اینکه باید بازسازی و ساخت وساز واحد های تخریبی را انجام بدهند به فکر کشاورزی نیز هستند.
دهیاران برخی از روستاهای سیلزده استان مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، فرایند تعمیرات و ساخت ساز واحدهای مسکونی را مطلوب توصیف کردند و گفتند: همچنان گروه های جهادی و مردمی در قالب کارگران صلواتی در روستاها مشغول تعمیرات و ساخت و ساز هستند.
آنان با بیان این نکته که حتی برخی از کارگران به کمک کشاورزان سیلزده به نشاکاری و تمیز کردن باغ مرکبات از گل و لای هم می روند، ادامه دادند : تعمیرات و بازسازی عمده واحدهای مسکونی خسارت دیده به پایان رسیده و در واقع زندگی این افراد به حالت عادی بازگشت کرده است.
دهیاران روستاهای سیلزده مازندران ضمن قدردانی از کمک های مردمی و خیرین گفتند: در حال حاضر تمامی پروانه ساخت واحدهای مسکونی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی صادر شده و با حضور گروه های جهادی مشغول ساخت و ساز هستند.
محمد ابراهیم رضایی دهیار روستای ' تالار پشت' شهرستان سیمرغ با بیان اینکه از 165واحد ساختمانی این روستا 119واحد دچار خسارت 20 تا 70 درصدی و 11واحد نیز به صورت صد درصد تخریب شدند، گفت: با کمک مردم و مسئولان تا 70 درصد تعمیرات واحد های خسارت دیده به اتمام رسیده است.
وی با بیان اینکه پروانه ساخت واحد مسکونی جدید زیر 100متر به صورت رایگان صادر و کمک های بلاعوض و تسهیلات تصویب شده دولت نیز به این افراد پرداخت شده است، ادامه داد : همه سیلزدگان در وضعیت نسبی خوبی قرار دارند و مشغول کشاورزی به ویژه برنجکاری نیز شدند.
وی با اشاره به اینکه روزانه 150 کارگر فنی و ساده به صورت صلواتی در بخش های مختلف به کمک سیلزدگان می آیند، گفت: غذا و دیگر نیازهای این کارگران نیز توسط نهادهای حمایتی از جمله فرمانداری ها ، هلال احمر و سازمان بسیج سازندگی تامین می شود.
رضایی به کمک های نقدی و تهیه لوازم خانگی از جمله یخچال ، اجاق گاز ، تلویزیون ، پتو توسط خیرین ، مردم و مسئولان اشاره کرد و گفت: اگرچه گرانی ها همه مردم را دچار مشکل کرده است اما سیلزدگان همچنان از غذا و پوشاک در قالب کمک های مردمی برخوردار می شوند.
دهیار روستای کوهستانی ' دراسله 'شهرستان سوادکوه که چندین واحد مسکونی و زمین های کشاورزی در اثر سیلاب و طغیان آب رودخانه بالا دست تلار در 12فروردین امسال دچار خسارت شد، گفت : از 2 هفته پیش با کمک گروههای جهادی، پاکسازی واحدهای مسکونی به اتمام رسیده و اکنون وضعیت به حالت عادی برگشته است.
حمید غلامی با بیان اینکه رانش زمین بخش زیادی از راه های اصلی و فرعی این منطقه را دچار مشکل کرده است، بیان داشت: اما باغداران این منطقه برای تردد به ویژه با ماشین آلات دچار مشکل هستند.
وی اضافه کرد: کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان سوادکوه با تشکیل پرونده خسارت باغات و دامداری ها ، طبق مصوبه دولت جبران خسارت ها را پرداخت کردند.
دهیار روستای چرات یکی دیگر از روستاهای کوهستانی سیلزده شهرستان سوادکوه از فرایند تشکیل پرونده خسارت دام و زمین های کشاورزی گلایه کرد و گفت: اگرچه با کمک مردمی و گروه های جهادی آبگرفتگی واحدهای مسکونی و عملیات تعمیرات، بازسازی و ساخت وساز به موقع انجام شده است، اما بیشترین خسارت سیل و طغیان رودخانه به بخش های کشاورزی منطقه بوده است.
بهروز کاویانی با بیان اینکه کارشناسان کشاورزی در تشکیل پرونده جبران خسارت همکاری نمی کنند و مردم منطقه از رفت و آمدهای زیاد در 2 هفته اخیر خسته شده اند، گفت: کشاورز هر روزه و مداوم باید مشغول فعالیت های کشاورزی روی زمین و دام خود باشد و نمی تواند با اما و اگر های دستگاه های دولتی وقتش را طولانی مدت در ادارات بگذراند.
وی گفت: هنوز دامداران و کشاورزان روستای چرات از کمک های خسارت های بخش کشاورزی برخورد نشدند ، درحالی که دام های زیادی تلف شده و زمین های کشاورزی منطقه نیز به شدت تخریب شده است.
این دهیار روستای سیلزده استان مازندران با بیان اینکه 22خانه مسکونی به صورت 20 تا 70 درصد و چهار واحد نیز صد درصدی تخریب شدند، ادامه داد: خوشبختانه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به موقع پرونده سازی و مشکلات این افراد را حل کرده است.
کاویانی نیاز فوری فعلی مردم روستای چرات را یک دستگاه بلدوزر برای ترمیم محور اصلی روستا اعلام کرد و گفت: تا چند روز آینده دامداران باید به منطقه ییلاقی و محل چرای دام کوچ نشینی کنند و نیاز است تا مشکلات محل زندگی خود را حل و فصل کنند.
وی با بیان اینکه طغیان رودخانه تلار مسیر آب را تغییر داده و همچنان شاهد روان آب در کنار جاده اصلی، زمین های کشاورزی و واحد های مسکونی روستائیان هستیم، گفت: برای حل این مشکل نیاز به ماشین آلات مربوطه است.
6990/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.