به گزارش خبرنگار ایرنا ، بر اساس گزارش رسمی حدود 130 فروشگاه که بیشتر آنها عرضه کننده پوشاک و کفش هستند ، با نمایندگی برندهای خارجی معتبر در مازندران فعالیت دارند و به خاطر گردشگر پذیر بودن استان ، کسب و کار خوبی هم دارند.
رونق بازار فروش کالاهای برند خارجی در مازندران طی سال های گذشته سبب شد تا علاوه بر فروشگاههای دارای نمایندگی و معتبر ، فروشگاههای تقلبی و نامعتبر نیز قارچ گونه در مناطق مختلف بویژه مسیرهای گردشگری فعال شوند و به همین دلیل نیز برخورد با آنها در دستور کار قرار گرفت .
کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مازندران اواخر سال 96 مصوبه ای را در دستور کار قرار داد که بر اساس آن پس از چند بار تذکر شفاهی و کتبی ، تابلو فروشگاههای تقلبی برند خارجی برداشته شود و این کار نیز انجام شد به گونه ای که صاحبان این فروشگاهها متعهد شدند تا دیگر در فروش کالاها از نام برندهای معتبر خارجی سوء استفاده نکنند.
اگر چه این اقدام برای مدتی امنیت را به بازار بویژه خریداران که عمدتا گردشگر از اقصی نقاط کشور هستند ، برگرداند ، ولی ظهور دوباره تابلوهای تقلبی در بحبوبه تحریم ها و در سالی که عنوان رونق تولید ملی را دارد ، برای مردم شگفتی ساز شده است.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا فروش برندهای معتبر خارجی را منوط به دریافت مجوز نمایندگی فروش از سوی تولیدکنندگان اصلی در خارج از کشور یا نمایندگی های داخلی آنها دانست و تاکید کرد که هیچ فروشگاهی حق فروش یا تبلیغ خارج از این چارچوب را ندارد.
حسن اسحاقی افزود : اگر فروشگاهی که فاقد مجوز فروش کالاهای برند خارجی باشد ، نمی تواند تابلو این برند را در سردرب فروشگاه خود بالا بکشد و به نوعی از نظر کمیسیون این کالاها تقلبی و یا قاچاق محسوب می شود.
وی گفت : در اواخر سال 96 طرح ساماندهی فروشگاههای عرضه کننده کالاهای برند خارجی تقلبی در استان در دستور کار قرار گرفت و در این طرح تنها به مالکان فروشگاهها تذکر داده شد که تابلوهای خود را جمع کنند.
اسحاقی افزود : در سال جاری طرح ساماندهی به طور کامل عملیاتی می شود و فروشگاههایی که موفق به دریافت نمایندگی برندهای خارجی شدند، می توانند اجناس آنها را به فروش برسانند و در غیر این صورت حق فروش این کالاها را ندارند و با آنها برخورد می شود.
این مسئول ضمن تایید برگشت تابلو حدود 40 فروشگاه برند خارجی تقلبی در غرب استان مازندران ، وعده داد که با صاحبان این فروشگاهها بشدت برخورد خواهد شد.
اسحاقی دلیل فعالیت این دست فروشگاهها و همچنین فروشگاههای عرضه برندهای خارجی در غرب استان را حضور سالانه 20 میلیون مسافر و گردشگر برشمرد و گفت که در این میان عده ای هم سودجویی کرده و بدون این که مجوز و شرایط لازم را داشته باشند ، دست به چنین کاری می زنند که با آنها برخورد می شود.
اسحاقی که کمتر از یک سال پیش مسئولیت دبیری کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را در مازندران عهده دار شد وعده کرد تا به این مشکل در استان برای همیشه پایان دهد.
وی گفت که برخورد با فروشگاههای تقلبی برندهای خارجی از امروز شروع شد و تا پایان دادن به مشکل ادامه خواهد یافت.
در سال های گذشته بسیاری از گردشگران و حتی بومیان مازندران از فروشگاههای نامعتبر که دارای تابلوی عرضه برند خارجی بودند ، کالا خریدند ولی بعدا نتوانستند به خاطر تقلبی بودن جنس یا حتی نامناسب و معیوب بودن آن ، به حق و حقوق خود دست یابند.
بر اساس آمار رسمی ، پارسال 450 میلیارد ریال کالای قاچاق در مازندران کشف و دو هزار و 819 پرونده قاچاق کالا و ارز در این استان تشکیل شد.
6982/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.