به گزارش خبرنگار ایرنا، این آمار بیش از همه نشانگر تغییر نگرش صاحبان نقدینگی در استان است که تا پیش از این سرمایه اشان را بیشتر به صورت سپرده بانکی نگهداری می کردند.
پیش از این در پاییز سال گذشته بانک مرکزی گزارشی منتشر کرد هبود که نشان می داد در مجموع مردم هفت استان شامل تهران، اصفهان، خراسان‌رضوی، فارس، خوزستان، آذربایجان‌شرقی، مازندران و البرز در مجموع بیش از ۸۱ درصد سپرده‌های بانکی کشور را دارند و مجموع سهم ۲۳ استان دیگر از کل سپرده‌های بانکی کشور حدود ۱۹درصد است.
این گزارش نشان می داد که به طور میانگین هر مازندرانی 90 میلیون ریال سپرده بانکی و سهم استان از تولید نا خالص داخلی ( بدون نفت) تنها 3.89 درصد است که نشان از غیر مولد بودن سرمایه استان داشت.
گزارش بورس منطقه ای مازندران اما نشان می دهد که ذر یک سال اخیر باتوجه به نوسانات ارزی و کاهش ارزش ریال و همچنین افزایشی شدن شاخص بورس ، مازندرانی ها نقدینگیشان را از بخش غیر مولد و سپرده های بانکی به سمت بازار بورس که خود به نوعی ارتباط مستقیم با تولید دارد کوچ داده اند.
بر اساس این گزارش فعالان بازار سرمایه در مازندران طی سال 1397 در بورس منطقه ای استان حدود 6 میلیارد و پنج میلیون سهم به ارزش بیش از 18 هزار و 364 میلیارد ریال معامله کردند.
این در حالی است که طبق آمار سال 1396 تعداد یک میلیارد و 964 سهم به ارزش بیش از هشت هزار و 200 میلیارد ریال در بورس منطقه ای مازندران داد و ستد شده بود.
** امنیت سرمایه، اصلی ترین عامل استقبال از بورس
مدیر بورس منطقه ای مازندران نوسانات ارزش پول ملی و سرمایه در سال 97 و احساس نا امنی در دارندگان نقدینگی خرد و کلان را مهم ترین عامل روی آوری به سمت بازار بورس دانست و گفت : وجود امنیت و ضمانت سرمایه ای در بورس هم کشش این بازار را برای صاحبان سرمایه مضاعف کرد.
سید علی جعفری با بیان اینکه در یک سال گذشته افزایش قیمت ارز منجر به خروج بسیاری از سرمایه ها از بخش غیر مولد به خصوص سپرده ها و حرکت آن به بخش مولد شد ، افزود : ثبات نسبی ، فقدان جو متشنج بازار آزاد، انتخاب متنوع در سرمایه گذاری و امنیت در بورس عمده دلایلی است که منجر به افزایش حضور صاحبان سرمایه استان بورس منطقه ای مازندران شده است.
به گفته او ، افزایش تعداد شرکت های کارگذاری از تعداد 24 کارگزاری به 31 واحد و گسترش سطح خدمات بورس منطقه ای مازندران از دیگر عواملی است که کوچ نقدینگی به این بازار را تسریع کرد.
مدیر بورس منطقه ای مازندران گفت که در حال حاضر شبکه سرویس دهی به سهامداران از شرق تا غرب مازندران با طول جغرافیایی بیش از 330 کیلومتر گسترانده شده و در شهرستان های بهشهر، ساری، قائمشهر بابل، بابلسر، آمل، نوشهر و چالوس و تنکابن کارگزاری های بورس در حال ارائه خدمات به مشتریان هستند.
جعفری همچنین ارائه خدمات برخط (آنلاین) را نیز از عوامل تسهیل کننده حضور فعلان بازار سرمایه عنوان کرد و افزود : بر اساس این سامانه ، صاحبان نقدینگی و فعالان بورس دیگر نیاز به حضور فیزیکی در کارگزاری برای خرید و فروش سهام دارند و در هر مکانی و از طریق اینترنت می توانند معاملات خود را انجام دهند.
وی گفت: علاوه بر این ورود اوراق اسناد خزانه ادارات و پیمانکاران دولتی و غیر دولتی به بورس منطقه ای مازندران نیز در رشد ارزش سهام معامله شده بورس استان تاثیر گذار بوده است.
** آموزش ، نخستین گام در ورود به بازار سرمایه
مدیر بورس منطقه ای مازندران آموزش را مهم ترین گام و ابزار موفقیت در بازار سرمایه دانست و اظهار داشت : بورس منطقه ای مازندران در راستای تحقق اهداف سازمانی تعیین شده جهت فرهنگسازی بهبود کیفیت سرمایه گذاری سهامداران، برگزاری دوره های آموزشی عمومی را برای علاقه مندان، کارکنان سازمان های دولتی، دانشگاهها و موسسات خصوصی در اولویت کاری خود قرار داده است.
وی افزود : در این راستا، در سال 97 قریب به 17 هزار نفر ساعت دوره آموزشی در قالب کلاس های آموزشی ترمیک و آموزشی عمومی برگزار شد که نسبت به سال 96 رشد 20 درصدی را داشت.
جعفری همچنین اعلام کرد که در سال 97 تعداد بیش از 6 هزار کد سهامداری جدید صادر شد که برای اولین بار از طریق تالار بورس ساری با ورود به جرگه سهامداران اقدام به خرید و فروش اوراق بهادار کرده اند.
7335/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.