به گزارش خبرنگار ایرنا ، سید جمال موسوی روز دوشنبه در بازدید خبرنگاران از سد شهید رجایی ساری ظرفیت اسمی آب موجود در سد شهید رجایی را حدود 162 میلیون متر مکعب اعلام کرد.
وی گفت که هم اکنون با سرریز شدن آب سد شهید رجایی در هر ثانیه 20 متر مکعب آب سرریزی وارد رودخانه های حاشیه سد از جمله تجن می شود.
موسوی ظرفیت آب تنظیمی سد شهید رجایی را حدود 220 میلیون متر مکعب اعلام کرد و توضیح داد : با سرریز شدن آب سد ، می توانیم به جای باز کردن دریچه سد برای تامین آب مورد نیاز کشاورزان و سایر نیازمندی ها ، با آب تنظیمی سرریز به این نیازها پاسخ دهیم .
** فعال کردن نیروگاه آبی
معاون آب منطقه ای مازندران گفت که با سرریز شدن سد شهید رجایی ، آب مازاد برای فعال کردن سه نیروگاه با حجم 13.5 مگاواتی استفاده می شود.
موسوی افزود : در صورت پیش بینی برای احتمال وقوع سیل حدود 7 تا 8 میلیون متر مکعب از آب سد تخلیه می شود تا در صورت بروز سیلاب بتوانیم آن را کنترل کنیم.
وی مزیت سد شهید رجایی را کم بودن حجم رسوب گذاری آن به دلیل پوشش گیاهی آبریز های منتهی به سد از ' زارم رود ' و سایر رودخانه ها بیان کرد.
موسوی میزان رسول گذاری سد را که به آن ' حجم مرده ' گفته می شود ، چهار میلیون متر مکعب اعلام کرد.
** تامین حداقل سه سال آب کشاورزان حاشیه سد
معاون شرکت آب منطقه ای مازندران گفت که با سرریز شدن سد شهید رجایی پیش بینی می شود حداقل تا سه سال آینده کشاورزان برنجکار ان منطقه مشکل کم آبی چندانی نداشته باشند.
وی این فرایند را منوط به تداوم بارش ها دانست و افزود : حداقل برای سال جاری برنجکاران حاشیه سد شهید رجایی مشکلی برای تامین آب نخواهند داشت.
موسوی گفت: با تنظیم آب سد های بالادست در شهید رجایی و البرز از میزان تخریب اراضی کشاورزی و مسکونی زیاد در روستاهای حاشیه در سیلاب اخیر جلوگیری شد.
وی اضافه کرد : به عنوان نمونه با خالی گذاشتن حدود هفت میلیون متر مکعب از ظرفیت سد البرز ، از تخریب سیل در سوادکوه و شهرهای بابل و بابلسر جلوگیری شد.
این مسئول گفت : اگر این اقدام بموقع از سوی شرکت آب منطقه ای انجام نمی شد، میزان تخریب سیلاب در سوادکوه و شهرستان های بابل و بابلسر چندین برابر میزان فعلی می رسید.
وی اضافه کرد: همچنین در صورت نبود سد شهید رجایی میزان تخریب شهر ساری و روستاهای حاشیه رودخانه ها به چندین برابر می رسید و حتی پارک ملل شهر ساری نیز به طور کامل تخریب می شد.
به گفته وی با تنظیم خروجی آب سد شهید رجایی از تخریب پارک ملل شهر ساری که پیش از این با توصیه کارشناسان آب منطقه ای احداث شد، جلوگیری شد.
سد شهید رجایی یکی از 10 سد مازندران است که در سال 77 به بهره برداری رسید و حدود 162 میلیون متر مکعب ظرفیت دارد و حدود 52 هزار هکتار از اراضی کشاورزی را با جمعیت 165 هزار نفر را از جمعیت 220 روستای منطقه را تحت پوشش دارد.
6982/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.