چالوس یکی از شهرستان های گردشگرپذیرغربی مازندران است که از دیرباز تاکنون بنا به دلایلی از جمله دخل و تصرف به حریم رودخانه ها ، تغییر بی رویه کاربری زمین های کشاورزی، جنگلی و جلگه ای و ساخت وسازهای غیرمجاز در معرض تهدید بلایای طبیعی و غیر طبیعی از جمله سیل بوده و متاسفانه جریان سیل خسارت های زیادی به زیرساخت های شهری، روستایی، تاسیسات زیربنایی و نیز زندگی مردم وارد کرده است.
محمد ناصر زندی روز یکشنبه در جلسه ساماندهی رودخانه های شهرستان در فرمانداری چالوس گفت: پس از وقوع سیل در خیلی از استان های کشور بویژه مازندران، نشست های متعددی با موضوع ارائه راهکارهای لازم برای پیشگیری از جریان سیل دوباره در این شهرستان برگزار و مصوبات خوبی هم دراین حوزه داشتیم.
وی افزود: به مسئولان دستگاه های اجرایی از جمله منابع طبیعی و آبخیزداری، شهرداری ها ، منابع امور آب و حتی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ماموریت داده شد تا به مدت 10 روز کانون های بحرانی وقوع سیل را شناسایی و به فرمانداری گزارش دهند.
فرماندار چالوس گفت: قطع و جمع آوری درختان افتاده مزاحم در مسیر و بستر رودخانه ها از مهم ترین تصمیماتی بوده که در این نشست ها مصوب و حتی به مسئولان این ادارات تاکید و توصیه شد که هیچ عذر و بهانه ای بابت کوتاهی در این زمینه پذیرفته نیست.
زندی، تهیه نقشه های تطبیقی با هدف بررسی وضعیت رودخانه ها در پنج دهه گذشته و قیاس آن با وضعیت کنونی ، شناسایی واحدهای مسکونی ، صنعتی و تجاری غیرمجاز در حریم رودخانه ها، بازدید از وضعیت سدهای انحرافی چالوس و سیاه بیشه ، لایروبی مجدد رودخانه ها را از دیگر ماموریت های اعضای ستاد مدیریت بحران چالوس با هدف پیشگیری ازجریان احتمالی سیل در این شهرستان برشمرد.
وی تاکید کرد که به مالکان واحدهای مسکونی، تجاری و صنعتی غیرمجاز در حریم رودخانه ها نیز باید توصیه و تذکر داده شود که هرلحظه ممکن است با بارندگی شدید و طغیانی شدن رودخانه ها سیلی جریان یابد و خسارت های جبران ناپذیری متوجه شهرها و روستاها کند و بنابراین هرچه زودتر برای نقل مکان و تخریب واحدهایشان اقدام کنند.
زندی، همچنین به شهرداران چالوس، هچیرود و مرزن آباد نیز تاکید و توصیه کرد هرسال همزمان با بودجه نویسی ، اعتبارات قابل توجهی را برای پیشگیری از وقوع سیل پیش بینی و هزینه کنند چرا که در صورت بروز حوادثی مشابه ممکن است تمامی طرح های زیربنایی و روبنایی این شهر از بین برود.
فرماندار چالوس با اشاره اعلام امادگی بخش خصوصی برای در اختیار گذاشتن ماشین الات سنگین برای رفع مشکلات به فرمانداری شهرستان ، از اعضای ستاد مدیریت بحران خواست از این فرصت و ظرفیت برای رفع عوامل وقوع سیل در چالوس استفاده کنند.
در شهرستان چالوس ، 2 رودخانه حفاظت شده چالوس و سردابرود جریان دارد که طبق اسناد موجود دبی آب این رودخانه ها در 25 سال گذشته تاکنون متوسط حدود 80 متر مکعب بر ثانیه بوده است.
مسئولان منابع طبیعی و آبخیزداری ، منابع امور آب شهرستان های نوشهر ، چالوس و کلاردشت ، شهرداران هچیرود ، چالوس ، مرزن آباد و بخشداران شرکت کننده در این نشست نیز ضمن بیان علل و عوامل وقوع سیل و ارائه راهکارهای لازم برای رفع آن وعده دادند در کمترین زمان نسبت به تحقق این مهم برنامه ریزی و اقدام کنند.
شهرستان چالوس با جمعیتی دست کم 130 هزار نفر درغرب مازندران قرار دارد.
7078 /1602/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.