به گزارش ایرنا؛ عبور آب های روان از رودخانه ها، آبشارهای زیبا ، جنگل هایی با درختان سربه فلک کشیده با داشتن کوه ها، دشت ها و ییلاق های بکر در بابل سبب شد که مسافران و گردشگران با سفر به این شهر دور از هیاهوی زندگی شهر نشینی و آپارتمان نشینی دل به طبیعت بزنند و هوایی تازه کنند.
شهر بابل، مرکز شهرستان بابل، با تهران 210 کیلومتر و با ساری مرکز مازندران نیز 45 کیلومتر فاصله دارد و این شهرستان زیبا از جمله شهرهای مهم در زمینه های پزشکی، علمی، تجاری، فرهنگی، صنعتی و کشاورزی است.
درسال 160 هـ .ق مازیار بن قارن مسجد جامع را در این شهر بنا نهاد که شامل مساجد، عمارت، مدارس، دکاکین، سراها، بیوتات و سایه بود و بارفروش به عنوان مرکز تجاری به ویژه در دوره صفوی از رونق ، آبادی ، وسعت و گستردگی برخوردار شد .
شاه عباس اول فرمان داد باغ ارم را در قسمت جنوبی شهر بنا کنند، بابل در زمان فتحعلی شاه قاجار نیز اهمیت قابل توجهی پیدا کرد و قبل از انقلاب اکتبر روسیه، بابل از طریق بندر مشهدسر ( بابلسر ) با کشور روسیه ارتباط تجاری داشت و به یکی از مراکز مهم بازرگانی استان مازندران تبدیل شده بود و در سال 1311 این شهر به بابل تغییر نام داد، زیرا رود بابل در غرب آن جریان دارد
شهرستان 536 هزار نفری بابل با مساحت یک هزارو 431 کیلومتر مربع، امروز دارای یادمان های تاریخی و مذهبی متعددی هست که هم اکنون شامل 613 روستا و آبادی، شش بخش ، 11 دهستان و هفت شهر می باشد که از شمال به شهرستان بابلسر، از مشرق به شهرستان های قائم شهر و سوادکوه، از مغرب به شهرستان آمل و از جنوب به کوهپایه ها و دامنه های شمالی رشته کوه های البرز محدود می شود.
این شهرستان با دارا بودن حدود 200 اثر ثبتی و غیر ثبتی شامل بناهای تاریخی، مذهبی، آرامگاهی و پل با قدمت چند صد ساله مانند نگین درخشانی با جلوه ای از هنر و زیبایی آماده پذیرایی از گردشگران نوروزی است.
گنجینه یا موزه تاریخی و مردم شناسی بابل ، پل محمد حسن خان و برج کاخ سلطنتی بعنوان نماد بابل از جاذبه های گردشگری دیگر این شهرستان می باشند.
پل تاریخی محمد حسن خان، امامزاده قاسم(ع)، امامزاده علی(ع) بابلکنار، امامزاده ابوالحسن روستای ابوالحسن کلا، هادی و مهدی تاج الدوله، امامزاده هفت تن بابل، بنای تاریخی شیخ موسی و برج دیدبانی از جمله آثار و بناهای تاریخی شهرستان بابل است.
دامنه های زیبای البرز شمالی مانند جنگل های لفور و طبیعت بکر 720 هکتاری بابل کنار (بزچفت)، پارک 10 هکتاری نوشیروانی بابل، تالاب نیلوفر آبی، ، سد شیاده ، آبگرم معدنی آزرو و ییلاق شیخ موسی از جمله مناطق گردشگری بابل هستند.
*موزه مردم شناسی و مکرمه قنبری:
2 موزه در زمینه های باستان شناسی، مردم شناسی و اسناد خطی، متون قدیمی و گالری در شهرستان بابل فعال است که گنجینه بابل در مرکز شهر و موزه مکرمه قنبری در روستای دریکنده این شهرستان آماده حضور سبز مسافران و گردشگران است.
همچنین وجود آبشار های مختلف درروستای تیرکن، درازکش و بندپی بابل از یک سو و جنگل های انبوه و سربه فلک کشیده در جنوب بابل چشم هر بیننده ای را نوازش می دهد.
شهرستان همیشه بهار بابل دارای آثار باستانی و اماکن مذهبی زیادی می باشد که بازدید از کاخ بابل واقع در محوطه دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان خالی از لطف نیست.
ساختمان کاخ بابل که به دوره پهلوی مربوط است ، در باغ مصفایی در جنوب بابل و محل فعلی دانشگاه علوم پزشکی بابل قرار دارد. بنای کاخ دارای دو طبقه با اتاق ها و سالن های متعدد و مزین به گچبری های بسیار زیبا است که در اختیار دانشگاه علوم پزشکی بابل قرار دارد که برخلاف سال های گذشته امسال با پیگیری های دوستداران میراث فرهنگی زمینه بازدید مسافران و گردشگران در ایام نوروز فراهم شده است.
*پل محمد حسن خان قاجار:
پل محمد حسن خان قاجار از دیگر آثار باستانی و جزو یکی از نمادهای تاریخی شهر بابل محسوب می شود که در اوایل حکمرانی کریم خان زند به سال 1146 ،توسط محمدحسن خان( جد آغامحمدخان قاجار ) که شهر بار فروش و سایر نقاط مازندران را تصرف کرده بر روی رودخانه بابل احداث که تا امروز باقی مانده و به پل محمدحسن خان معروف است.
این پل دارای هفت چشمه ( طاق ) اصلی و دو چشمه فرعی است که ارتفاع آن از بستر رودخانه 11 متر است.
پل محمد حسن خان قاجار با طول 140 متر و عرض شش متر یکی از پل های مهم استان از نظر مسایل اقتصادی و ارتباطی به شمار می آید که در یک دهه اخیر، به دلیل اینکه این پل راه ارتباطی بابل به بندپی شرقی و غربی و نیز جاده قدیم آمل بوده ، در کنار پل محمد حسن خان دو پل دیگری احداث شد که بار سنگین ترافیکی را بر روی پل تاریخی کاهش داده است.
پل تاریخی محمد حسن خان قاجار در بابل دیگر زیر بار ترافیکی نمی رود و این اثر تاریخی که این روزها تجهیز و نوسازی آن به پایان رسیده است برای بازدید علاقمندان به میراث فرهنگی مهیا می باشد.
*آستانه امامزاده قاسم(ع)
امامزاده قاسم از دیگر بناهای معروف بابل، به قرن نهم هجری قمری تعلق دارد و این بقعه که مدفن امامزاده قاسم، فرزند حضرت موسی کاظم (ع) است به بقعه آستانه مشهور است.
*بقعه شیخ موسی درمنطقه ییلاقی بندپی
بقعه شیخ موسی و امامزاده عبدالله بندپی شرقی بابل نیز در روستای ییلاقی شیخ موسی در حدود 80 کیلومتری جنوب شهر بابل قرار دارند که مسیر و جاده آن از داخل شهر بابل آغاز و از جاده ای بنام حبیبی یا شهید صالحی پس از طی کردن مسافت 30 کیلومتری به آبادی گلوگاه در مرکز بندپی شرقی و عبور از پل سجاد رود به طرف دهستان فیروزجاه ادامه می یابد که پس از عبور از روستای فیروزجاه در ارتفاعات به شیخ موسی می رسد.
کتیبه ها و نقش و نگار های موجود روی درب ها و ضریح های زیارتگاه در نوع خود بی نظیر و دیدنی است و علاوه بر این دوجاذبه دیدنی تاریخی مذهبی، ییلاق شیخ موسی به دلیل آب و هوای مطبوع و مناظر زیبا و چشم نواز از جاذبه های مهم طبیعی شهرستان بابل محسوب می شود.
این دو امامزاده، محل برگزاری مراسم سنتی کشتی لوچوی مازندران در مراسم 26 عیدماه در روز 28 تیرماه هرسال است که برپایی بازارهای محلی با حضور و استقبال مسافران از اقصی نقاط استان از دیگر مزیت ها در این مکانهای مذهبی است.
همچنین تکیه مقری کلا(دوره قاجار) در روستای مقریکلا 25 کیلومتری مرکز شهر ، آبگرم معدنی روستای آزرو در 40 کیلومتر ،بقعه درویش فخرالدّین(قرن نهم هجری قمری) درمحله موزیرج ، تکیه پیر علم، گنبد سرست (قرن نهم هجری قمری) در روستای سرست، سقاتالارهای سه گانه چوبی در روستای شیاده در 20 کیلومتری جبوب غربی، مقبره ملا محمّد شهر آشوب (دوره قاجار) در روستای بنگر کلا، مقبره سید زین العابدین (دوره قاجار) ، راسته بازار حصیر فروشان(دوره قاجار) از دیگر جاذبه های گردشگری در بابل است.
*402 تخت مهیای مسافران نوروزی در بابل:
میثاق جعفریان رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری بابل به خبرنگار ایرنا گفت: یک واحد هتل آپارتمان ، سه واحد هتل ، دو واحد مهمان پذیر و دو طرح بوم گردی آماده میزبانی از مسافران نوروزی در بابل می باشد .
وی بیان داشت : در مجموع 402 تخت و 116 اتاق مهیا برای پذیرایی از مسافران نوروزی در بابل می باشد.
جعفریان ادامه داد : دو طرح بوم گردی در جنوب شهرستان بابل که طرح بوم گردی در بندپی شرقی روستای آری و همچنین طرح بوم گردی در بخش بابلکنار روستای تیرکن تلاش می کنند تا اوقات خوشی را برای مسافران نوروزی در بابل رقم بزنند.
وی اظهارداشت: خوشبختانه مسئولین بابل مصمم هستند تا با بکارگیری از تمامی امکانات واحدها و برگزاری جشنواره های مختلف ، نمایشگاه های صنایع دستی و از طرف دیگر با بازگشایی اماکن تاریخی گردشگری و آماده پذیرایی از مسافران می باشیم.
*تورگردشگری برای مسافران نوروزی در بابل
شهرداری بابل نیز در نظر دارد همچون سال گذشته تور گردشگری برای بازدید از مناطق دیدنی بابل برگزار کند که همه روزه از سوم فروردین ماه تا 13 بدر با در اختیار قرار دادن خودرو آماده میزبانی از مسافران و گردشگران و افراد بومی منطقه برای بازدید از بناها و اماکن طبیعی و گردشگری بکر حوزه شهرداری بابل می باشد.
شهردار بابل به خبرنگار ایرنا گفت: تور بابلگردی با اتوبوس های ویژه (وی آی پی) و تورلیدرهای آموزش دیده، از روز سوم فروردین، نقاط تاریخی و گردشگری شهر بابل را برای مردم و گردشگران نوروزی تشریح خواهد کرد.
مجتبی حکیم بیان کرد: گلستان نوشیروانی، پارک شهید شکری، تالاب گل نیلوفر ، پل محمد حسن خان بابل، پارک طبیعت بابلکنار از جمله مکان ها برای تور گردشگری برای مسافران و گردشگران در ایام نوروز در شهر بابل می باشد که همه روزه از سال 15 الی 18 آماده میزبانی از علاقمندان می باشد.
وی اضافه کرد: پل تاریخی محمد حسن خان با موضوع میراث فرهنگی همراه با غرفه های فرهنگی و صنایع دستی و اجرای برنامه های جذاب هنری برنامه شبانگاهی نوروز 98 شهرداری بابل خواهد بود.
وی گفت: بوستان شهید شکری با موضوع فرهنگ بومی و محلی همراه با برنامه های متنوع و مسابقات جذاب و بازی های محلی در عصر و ساعات آغازین شب میزبان علاقه مندان می باشد.
وی افزود: بوستان مرحوم نوشیروانی با موضوع کودک و نوجوان قبل از اذان مغرب و خانواده بعد از اذان مغرب همراه با غرفه های آموزشی ویژه تفکیک زباله و شهر پاک یکی دیگر از اماکن برنامه های نوروزی شهرداری بابل خواهد بود که در دو مقطع عصر و شب برنامه های متنوعی را با ظرفیت هنرمندان بابل در خدمت شهروندان خواهد بود.
وی بیان داشت: تالاب گل نیلوفر واقع در کمربندی شرق و در دل شهر با داشتن طبیعت زیبا همراه با آلاچیق با موضوع محیط زیست و اهمیت زیستگاههای طبیعی در کنار شهر، مکان دیگری است که با اجرای ویژه برنامه های متنوع، ظرفیت های ارزشمند گردشگری شهر بابل را در ساعات عصر و قبل از اذان مغرب به شهروندان معرفی خواهد کرد.
شهردار بابل بیان کرد: در پارک 700 هکتاری طبیعت بابلکنار واقع در 15 کیلومتری جنوب شهرستان بابل که چشم هر بینده ای را با آن درختان سرسبز و سربه فلک کشیده به خود خیره می کند نیز برنامه ای هدفمندی با موضوع طبیعت گردی و کنترل زباله برگزار می شود.
وی ضمن تاکید بر رفاه حال مسافران و شهروندان در ایام نوروز گفت: تلاش شده با فضاسازی مناسب شهری در جهت شادی و نشاط شهروندان و مسافران نوروزی میزبان شایسته ای برای آغاز سال جدید باشیم .
وی گفت: سفره هفت سین با فضای نورپردازی مناسب در گلزار شهدای گله محله بابل تدارک دیده شده که امیدواریم ایام خوشی را برای نوروز امسال تدارک دیده باشیم.
حکیم اظهار داشت: با توجه به زمان تحویل سال نو در ساعات آغازین اول فروردین 1398 درب آرامستان های شهر بابل باز خواهد بود و با مناسب سازی شایسته ای که صورت پذیرفته ،آرامستان های شهر بویژه گلزار شهدا نیز میزبان شهروندان خواهند بود.
/1899/7343
شهر بابل، مرکز شهرستان بابل، با تهران 210 کیلومتر و با ساری مرکز مازندران نیز 45 کیلومتر فاصله دارد و این شهرستان زیبا از جمله شهرهای مهم در زمینه های پزشکی، علمی، تجاری، فرهنگی، صنعتی و کشاورزی است.
درسال 160 هـ .ق مازیار بن قارن مسجد جامع را در این شهر بنا نهاد که شامل مساجد، عمارت، مدارس، دکاکین، سراها، بیوتات و سایه بود و بارفروش به عنوان مرکز تجاری به ویژه در دوره صفوی از رونق ، آبادی ، وسعت و گستردگی برخوردار شد .
شاه عباس اول فرمان داد باغ ارم را در قسمت جنوبی شهر بنا کنند، بابل در زمان فتحعلی شاه قاجار نیز اهمیت قابل توجهی پیدا کرد و قبل از انقلاب اکتبر روسیه، بابل از طریق بندر مشهدسر ( بابلسر ) با کشور روسیه ارتباط تجاری داشت و به یکی از مراکز مهم بازرگانی استان مازندران تبدیل شده بود و در سال 1311 این شهر به بابل تغییر نام داد، زیرا رود بابل در غرب آن جریان دارد
شهرستان 536 هزار نفری بابل با مساحت یک هزارو 431 کیلومتر مربع، امروز دارای یادمان های تاریخی و مذهبی متعددی هست که هم اکنون شامل 613 روستا و آبادی، شش بخش ، 11 دهستان و هفت شهر می باشد که از شمال به شهرستان بابلسر، از مشرق به شهرستان های قائم شهر و سوادکوه، از مغرب به شهرستان آمل و از جنوب به کوهپایه ها و دامنه های شمالی رشته کوه های البرز محدود می شود.
این شهرستان با دارا بودن حدود 200 اثر ثبتی و غیر ثبتی شامل بناهای تاریخی، مذهبی، آرامگاهی و پل با قدمت چند صد ساله مانند نگین درخشانی با جلوه ای از هنر و زیبایی آماده پذیرایی از گردشگران نوروزی است.
گنجینه یا موزه تاریخی و مردم شناسی بابل ، پل محمد حسن خان و برج کاخ سلطنتی بعنوان نماد بابل از جاذبه های گردشگری دیگر این شهرستان می باشند.
پل تاریخی محمد حسن خان، امامزاده قاسم(ع)، امامزاده علی(ع) بابلکنار، امامزاده ابوالحسن روستای ابوالحسن کلا، هادی و مهدی تاج الدوله، امامزاده هفت تن بابل، بنای تاریخی شیخ موسی و برج دیدبانی از جمله آثار و بناهای تاریخی شهرستان بابل است.
دامنه های زیبای البرز شمالی مانند جنگل های لفور و طبیعت بکر 720 هکتاری بابل کنار (بزچفت)، پارک 10 هکتاری نوشیروانی بابل، تالاب نیلوفر آبی، ، سد شیاده ، آبگرم معدنی آزرو و ییلاق شیخ موسی از جمله مناطق گردشگری بابل هستند.
*موزه مردم شناسی و مکرمه قنبری:
2 موزه در زمینه های باستان شناسی، مردم شناسی و اسناد خطی، متون قدیمی و گالری در شهرستان بابل فعال است که گنجینه بابل در مرکز شهر و موزه مکرمه قنبری در روستای دریکنده این شهرستان آماده حضور سبز مسافران و گردشگران است.
همچنین وجود آبشار های مختلف درروستای تیرکن، درازکش و بندپی بابل از یک سو و جنگل های انبوه و سربه فلک کشیده در جنوب بابل چشم هر بیننده ای را نوازش می دهد.
شهرستان همیشه بهار بابل دارای آثار باستانی و اماکن مذهبی زیادی می باشد که بازدید از کاخ بابل واقع در محوطه دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان خالی از لطف نیست.
ساختمان کاخ بابل که به دوره پهلوی مربوط است ، در باغ مصفایی در جنوب بابل و محل فعلی دانشگاه علوم پزشکی بابل قرار دارد. بنای کاخ دارای دو طبقه با اتاق ها و سالن های متعدد و مزین به گچبری های بسیار زیبا است که در اختیار دانشگاه علوم پزشکی بابل قرار دارد که برخلاف سال های گذشته امسال با پیگیری های دوستداران میراث فرهنگی زمینه بازدید مسافران و گردشگران در ایام نوروز فراهم شده است.
*پل محمد حسن خان قاجار:
پل محمد حسن خان قاجار از دیگر آثار باستانی و جزو یکی از نمادهای تاریخی شهر بابل محسوب می شود که در اوایل حکمرانی کریم خان زند به سال 1146 ،توسط محمدحسن خان( جد آغامحمدخان قاجار ) که شهر بار فروش و سایر نقاط مازندران را تصرف کرده بر روی رودخانه بابل احداث که تا امروز باقی مانده و به پل محمدحسن خان معروف است.
این پل دارای هفت چشمه ( طاق ) اصلی و دو چشمه فرعی است که ارتفاع آن از بستر رودخانه 11 متر است.
پل محمد حسن خان قاجار با طول 140 متر و عرض شش متر یکی از پل های مهم استان از نظر مسایل اقتصادی و ارتباطی به شمار می آید که در یک دهه اخیر، به دلیل اینکه این پل راه ارتباطی بابل به بندپی شرقی و غربی و نیز جاده قدیم آمل بوده ، در کنار پل محمد حسن خان دو پل دیگری احداث شد که بار سنگین ترافیکی را بر روی پل تاریخی کاهش داده است.
پل تاریخی محمد حسن خان قاجار در بابل دیگر زیر بار ترافیکی نمی رود و این اثر تاریخی که این روزها تجهیز و نوسازی آن به پایان رسیده است برای بازدید علاقمندان به میراث فرهنگی مهیا می باشد.
*آستانه امامزاده قاسم(ع)
امامزاده قاسم از دیگر بناهای معروف بابل، به قرن نهم هجری قمری تعلق دارد و این بقعه که مدفن امامزاده قاسم، فرزند حضرت موسی کاظم (ع) است به بقعه آستانه مشهور است.
*بقعه شیخ موسی درمنطقه ییلاقی بندپی
بقعه شیخ موسی و امامزاده عبدالله بندپی شرقی بابل نیز در روستای ییلاقی شیخ موسی در حدود 80 کیلومتری جنوب شهر بابل قرار دارند که مسیر و جاده آن از داخل شهر بابل آغاز و از جاده ای بنام حبیبی یا شهید صالحی پس از طی کردن مسافت 30 کیلومتری به آبادی گلوگاه در مرکز بندپی شرقی و عبور از پل سجاد رود به طرف دهستان فیروزجاه ادامه می یابد که پس از عبور از روستای فیروزجاه در ارتفاعات به شیخ موسی می رسد.
کتیبه ها و نقش و نگار های موجود روی درب ها و ضریح های زیارتگاه در نوع خود بی نظیر و دیدنی است و علاوه بر این دوجاذبه دیدنی تاریخی مذهبی، ییلاق شیخ موسی به دلیل آب و هوای مطبوع و مناظر زیبا و چشم نواز از جاذبه های مهم طبیعی شهرستان بابل محسوب می شود.
این دو امامزاده، محل برگزاری مراسم سنتی کشتی لوچوی مازندران در مراسم 26 عیدماه در روز 28 تیرماه هرسال است که برپایی بازارهای محلی با حضور و استقبال مسافران از اقصی نقاط استان از دیگر مزیت ها در این مکانهای مذهبی است.
همچنین تکیه مقری کلا(دوره قاجار) در روستای مقریکلا 25 کیلومتری مرکز شهر ، آبگرم معدنی روستای آزرو در 40 کیلومتر ،بقعه درویش فخرالدّین(قرن نهم هجری قمری) درمحله موزیرج ، تکیه پیر علم، گنبد سرست (قرن نهم هجری قمری) در روستای سرست، سقاتالارهای سه گانه چوبی در روستای شیاده در 20 کیلومتری جبوب غربی، مقبره ملا محمّد شهر آشوب (دوره قاجار) در روستای بنگر کلا، مقبره سید زین العابدین (دوره قاجار) ، راسته بازار حصیر فروشان(دوره قاجار) از دیگر جاذبه های گردشگری در بابل است.
*402 تخت مهیای مسافران نوروزی در بابل:
میثاق جعفریان رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری بابل به خبرنگار ایرنا گفت: یک واحد هتل آپارتمان ، سه واحد هتل ، دو واحد مهمان پذیر و دو طرح بوم گردی آماده میزبانی از مسافران نوروزی در بابل می باشد .
وی بیان داشت : در مجموع 402 تخت و 116 اتاق مهیا برای پذیرایی از مسافران نوروزی در بابل می باشد.
جعفریان ادامه داد : دو طرح بوم گردی در جنوب شهرستان بابل که طرح بوم گردی در بندپی شرقی روستای آری و همچنین طرح بوم گردی در بخش بابلکنار روستای تیرکن تلاش می کنند تا اوقات خوشی را برای مسافران نوروزی در بابل رقم بزنند.
وی اظهارداشت: خوشبختانه مسئولین بابل مصمم هستند تا با بکارگیری از تمامی امکانات واحدها و برگزاری جشنواره های مختلف ، نمایشگاه های صنایع دستی و از طرف دیگر با بازگشایی اماکن تاریخی گردشگری و آماده پذیرایی از مسافران می باشیم.
*تورگردشگری برای مسافران نوروزی در بابل
شهرداری بابل نیز در نظر دارد همچون سال گذشته تور گردشگری برای بازدید از مناطق دیدنی بابل برگزار کند که همه روزه از سوم فروردین ماه تا 13 بدر با در اختیار قرار دادن خودرو آماده میزبانی از مسافران و گردشگران و افراد بومی منطقه برای بازدید از بناها و اماکن طبیعی و گردشگری بکر حوزه شهرداری بابل می باشد.
شهردار بابل به خبرنگار ایرنا گفت: تور بابلگردی با اتوبوس های ویژه (وی آی پی) و تورلیدرهای آموزش دیده، از روز سوم فروردین، نقاط تاریخی و گردشگری شهر بابل را برای مردم و گردشگران نوروزی تشریح خواهد کرد.
مجتبی حکیم بیان کرد: گلستان نوشیروانی، پارک شهید شکری، تالاب گل نیلوفر ، پل محمد حسن خان بابل، پارک طبیعت بابلکنار از جمله مکان ها برای تور گردشگری برای مسافران و گردشگران در ایام نوروز در شهر بابل می باشد که همه روزه از سال 15 الی 18 آماده میزبانی از علاقمندان می باشد.
وی اضافه کرد: پل تاریخی محمد حسن خان با موضوع میراث فرهنگی همراه با غرفه های فرهنگی و صنایع دستی و اجرای برنامه های جذاب هنری برنامه شبانگاهی نوروز 98 شهرداری بابل خواهد بود.
وی گفت: بوستان شهید شکری با موضوع فرهنگ بومی و محلی همراه با برنامه های متنوع و مسابقات جذاب و بازی های محلی در عصر و ساعات آغازین شب میزبان علاقه مندان می باشد.
وی افزود: بوستان مرحوم نوشیروانی با موضوع کودک و نوجوان قبل از اذان مغرب و خانواده بعد از اذان مغرب همراه با غرفه های آموزشی ویژه تفکیک زباله و شهر پاک یکی دیگر از اماکن برنامه های نوروزی شهرداری بابل خواهد بود که در دو مقطع عصر و شب برنامه های متنوعی را با ظرفیت هنرمندان بابل در خدمت شهروندان خواهد بود.
وی بیان داشت: تالاب گل نیلوفر واقع در کمربندی شرق و در دل شهر با داشتن طبیعت زیبا همراه با آلاچیق با موضوع محیط زیست و اهمیت زیستگاههای طبیعی در کنار شهر، مکان دیگری است که با اجرای ویژه برنامه های متنوع، ظرفیت های ارزشمند گردشگری شهر بابل را در ساعات عصر و قبل از اذان مغرب به شهروندان معرفی خواهد کرد.
شهردار بابل بیان کرد: در پارک 700 هکتاری طبیعت بابلکنار واقع در 15 کیلومتری جنوب شهرستان بابل که چشم هر بینده ای را با آن درختان سرسبز و سربه فلک کشیده به خود خیره می کند نیز برنامه ای هدفمندی با موضوع طبیعت گردی و کنترل زباله برگزار می شود.
وی ضمن تاکید بر رفاه حال مسافران و شهروندان در ایام نوروز گفت: تلاش شده با فضاسازی مناسب شهری در جهت شادی و نشاط شهروندان و مسافران نوروزی میزبان شایسته ای برای آغاز سال جدید باشیم .
وی گفت: سفره هفت سین با فضای نورپردازی مناسب در گلزار شهدای گله محله بابل تدارک دیده شده که امیدواریم ایام خوشی را برای نوروز امسال تدارک دیده باشیم.
حکیم اظهار داشت: با توجه به زمان تحویل سال نو در ساعات آغازین اول فروردین 1398 درب آرامستان های شهر بابل باز خواهد بود و با مناسب سازی شایسته ای که صورت پذیرفته ،آرامستان های شهر بویژه گلزار شهدا نیز میزبان شهروندان خواهند بود.
/1899/7343
کپی شد