محمود نادری روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه مازندران حدود 350 هتل دارد، اظهار کرد: حدود 200 متل هم در مازندران فعال است که اغلب این واحدها، پروانه بهره برداری ندارند.
وی با بیان اینکه یکصدهزار خانه مسافر در مازندران داریم که از این تعداد فقط 1500 واحد دارای مجوز فعالیت هستند، افزود: حدود 40 هتل آپارتمان هم در مازندران داریم که بخشی از اسکان گردشگران در این واحدها است.
نایب رئیس جامعه هتلداران مازندران با اشاره به اینکه حدود 40 هزار تخت برای اسکان گردشگران در مازندران داریم، گفت: سالانه حدود هشت میلیون گردشگر در ایام نوروز به مازندران سفر می کنند اما فقط 10 درصد در هتل ها اقامت می کنند و اغلب در خانه اقوام، خانه مسافرها و یا ویلاهای استیجاری ساکن می شوند و نتیجه این می شود که در نوروز 97 به میزان 50 درصد از ظرفیت اشغال هتل ها خالی بود.
نادری با بیان اینکه واحدهای غیرمجاز اسکان گردشگران، باعث شده هتلداران با خساراتی مواجه شوند، تصریح کرد: ساماندهی این وضعیت، نیازمند اقدامی فرابخشی است و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نیروی انتظامی و دانشگاه علوم پزشکی باید در این زمینه ورود کنند.
وی با اشاره به اینکه هتل ها مورد بازدید مسئولان حوزه بهداشت قرار می گیرند، ادامه داد: اما این بازدیدها از خانه مسافرها و ویلاهای استیجاری صورت نمی گیرد و گاهی دیده شده که فعالان این حوزه، گردشگران را در فضای غیربهداشتی ساکن می کنند.
نادری با بیان اینکه تابلو به دست هایی که ویلا اجاره می دهند از دیگر معضلات جامعه هتلداران است، خاطرنشان کرد: سال های طولانی است که تقاضا داریم این وضعیت ساماندهی شود اما رشد قارچ گونه این تابلو به دست ها باعث شده تا از کنترل دولت خارج شده و صنعت گردشگری را با مشکل مواجه کنند.
نایب رئیس جامعه هتلداران مازندران با اشاره به اینکه در چنین شرایطی، رغبتی برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری وجود ندارد، اظهار کرد: در صورتی که با سرمایه گذاری در صنعت گردشگری می توانیم بهره برداری مناسبی داشته باشیم و از فرصت ایجاد اشتغال در گردشگری استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه 60 درصد از گردشگران مازندران، از تهران هستند، افزود: این گردشگران می توانند محل درآمد عالی برای استان باشند اما واحدهای غیرمجاز، واحدهای مجاز اقامتی و هتل را با مشکل مواجه کرده اند و سرمایه گذاران این حوزه در بازپرداخت اقساط با مشکل روبه رو هستند.
نادری با اشاره به اینکه پیش از این بارها پیشنهاد دادیم با فعالیت واحدهای غیرمجاز اقامتی، برخورد کرده و فعالیت این واحدها به شکل فصلی شود، گفت: در زمان اوج سفر در نوروز و در تابستان می توان به این واحدها اجازه فعالیت داد اما اکنون در تمام طول سال مشغول فعالیت هستند و مانع توسعه زیرساخت های حوزه گردشگری شده اند.
وی با بیان اینکه هتل ها هر پنج سال نیاز به تعمیر و بازسازی دارند، تصریح کرد: وقتی ضریب اشغال هتل ها کاهش یابد بازدهی مالی مناسبی هم وجود ندارد که هتلدار بتواند نسبت به بازسازی هتل اقدام کند.
نادری با اشاره به اینکه جا نمایی هتل ها در مازندران، مناسب بوده و از این منظر مشکلی نداریم، یادآور شد: حدود 50 درصد از نیروهای شاغل در هتل ها، آموزش دیده اند و روند آموزش این نیروها در سال های اخیر رونق بسیاری گرفته است.
9927/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.