به گزارش ایرنا ، به گفته منابع رسمی این بیمارستان در سال 1338 از سوی ورثه مرحوم ' علیرضا احمدنژاد ' فردی خیری که نام بیمارستان نیز به نام او ثبت شده در زمینی به گستره بیش از یک هکتار در شهر کتالم رامسر ساخته شده است .
طی سال های که گذشت بخش های جراحی، داخلی عمومی، آزمایشگاه و درمانگاه تخصصی، زنان، اطفال و فوق تخصص گوارش برای ارائه خدمات به شهروندان کتالم ، ساداتشهر ، حدود 30 روستا و پارچه آبادی پیرامون این شهرها و حتی دیگر شهرها در این بیمارستان ایجاد شد.
منتهی از سال 1385 پس از واگذاری این بیمارستان به دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن روند خدمات آن روز به روز ضعیف تر و هم اکنون به گفته مردم در آستانه تعطیلی است.
شهرهای کتالم ، ساداتشهر و 30 روستا و پارچه آبادی پیرامون آن با جمعیتی دست کم 30 هزار نفر جمعیت ثابت و حدود 2 برابر جمعیت متغییر در ضلع جنوب شرقی و شمالی شهرستان رامسر قرار دارد و ساکنان این منطقه از این بیمارستان خدمات دریافت می کردند.
دست اندرکاران ذیربط می گویند از سال 1385 در پی انعقاد قراردادی بنا به درخواست مسئول وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن با دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مبنی بر نیازمندی دانشجویان رشته های پزشکی و دندانپزشکی به کارهای آموزشی و آزمایشگاهی در مراکز درمانی ، این بیمارستان تحویل دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن داده شد.
از طرفی هم مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی وعده داده بودند تا هزینه های صفر تا صد این بیمارستان اعم از خریداری تجهیزات ، افزایش بخش های آن و حتی پرداخت حقوق ومزایای نیروها که جزو پرسنل این دانشگاه می باشند،عهده دار شوند.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن در فاصله نزدیک شهرکتالم شهرستان رامسر قرار دارد.
نتایج چنین اتفاقی این شد که از 2 سال گذشته تاکنون به علت کاهش جمعیت دانشجویی در این دانشگاه و نیز ناتوانی در تامین هزینه ها و پرداخت حقوق کارکنان، روند خدمات این بیمارستان روز به روز ضعیف تر و گفته می شود از 70 پرسنل دوره های گذشته به دستکم 20 نفر رسیده و گاهی اوقات نیز به علت اعتراض پرسنل آن بسته است.
یکی از شهروندان کتالم دراین باره می گوید: وضعیت این بیمارستان با اینکه در چهارسال پیش به گونه ای بوده حتی از شهرستان چابکسر گیلان و نیز شیرود تنکابن برای درمان به آن مراجعه می کردند هم اکنون طوری شده اگر فردی دچار سکته قلبی و مغزی شود و نیاز به فوریت های پزشکی واحیا داشته باشد، دچار مشکل می شود.
محمد حسین شعشعانی درگفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : 2 پزشک عمومی آن هم به شکل نامنظم و شیفتی در این بیمارستان خدمات ارائه می دهند و شب ها نیز بسته است درحالی که در گذشته این بیمارستان شبانه روزی خدمات ارائه می داد.
وی افزود : نکته مهم تر آنکه در سال پیش مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن با تخریب تعدادی از بناهای موجود ،کلنگ ساخت ساختمان بیماران دیالیزی با هدف ارائه خدمات به مردم غرب و شرق مازندران در محوطه این بیمارستان زدند.
رسول کرد رستمی دیگر شهروند کتالمی نیز گفت : بارها شهروندان و روستائیان این منطقه به خاطر تحصن نیروهای قراردادی دراین بیمارستان که ماهها حقوق دریافت نکردند و اقدام به بستن این بیمارستان کردند ، تجمع نمودند و اعتراض کردند.
وی افزود : این نیروها جزو نیروهای دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن هستند و از 60 نفر در پنج سال پیش هم اکنون به علت پرداخت نکردن بموقع حقوقشان بیمارستان را ترک نمودند و شمارشان به دستکم 20 نفرمی رسد.
این شهروند گفت : مساله دیگر آنکه بارها شهروندان و روستائیان این منطقه ، این موضوع بسیار مهم را با مسئولان محلی و حتی استانی در میان گذاشتند و از ماه گذشته هم نامه ای برای پیگیری به استانداری ، دستگاه قضایی و نیز دانشگاه علوم پزشکی مازندران داده شد تا بلکه شاید چاره ای برای حل این معضل بیندیشند.
'مرضیه امیری ' از شهروندان ساداتشهرنیز گفت : به خاطر غیر فعال شدن بیشتر بخش های این بیمارستان ، مردم ناگزیرند حدود 20 کیلومتری مسیر رفت و برگشت را طی کنند و برای درمان به بیمارستان امام سجاد (ع ) مرکز شهر رامسر مراجعه کنند.
وی افزود : مساله دیگر آنکه روستاها و شهرهای این منطقه شمار زیادی از افراد غیربومی خانه ساخته اند و دربیشتر فصول سال نیز سکونت دارند به خاطر دارم در سال های گذشته حتی در نوروز و تابستان شمارمراجعان به این بیمارستان خیلی زیاد بود و منصفانه نیست سرنوشت آن این گونه رقم بخورد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن نیز گفت : از سال 1385 این بیمارستان از سوی مسئولان وقت متناسب با نیاز دانشجویان رشته های پزشکی و دندانپزشکی به یک بیمارستان ، به این دانشگاه واگذار شد
حسینعلی مشایخی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : دانشگاه آزاد هم اکنون حکم مستاجر را دارد متولی آن دانشگاه علوم پزشکی مازندران است و نکته دیگر آنکه از چهارسال پیش تاکنون نیز این بیمارستان به درمانگاه تخصصی تبدیل شده است .
وی اظهارداشت : تاکنون تمام هزینه های این بیمارستان را دانشگاه تقبل کرده است ولی از این پس به علت کاهش جمعیت دانشجویی چنین خدماتی ممکن نیست بنابراین خیران منطقه و دانشگاه علوم پزشکی مازندران باید دراین حوزه کمک کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن گفت: این بیمارستان همچنان فعال است هنوز تعطیل نشده و امیدوارم در پی مکاتباتی که با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام گرفته بزودی وضعیت آن مشخص شود.
فرماندار رامسر نیز گفت: در پی انجام مکاتبات و نشست های متعدد با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصمیمات خوبی در زمینه احیای این بیمارستان گرفته شد و این موضوع در دستور کار است.
محمد آزاد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خواسته های مردم برای احیای این بیمارستان بحق بوده وحتی هفته جاری نیز این موضوع در قالب ویدئو کنفرانس به استاندار مازندران گزارش شد و خواستند این موضوع بجد پیگیری شود.
وی ابراز امیدواری کرد که با پی گیری های مسئولان استانی و محلی و نیز فعال کردن بخش های اورژانس و نیز مرکز درمانگاه تخصصی بزودی دغدغه شهروندان و روستائیان مناطق کتالم و ساداتشهر نسبت به احتمال تعطیلی این بیمارستان رفع شود.
تلاش پی در پی خبرنگار ایرنا برای دریافت اظهارنظر مدیرشبکه بهداشت و درمان شهرستان رامسر در مورد این موضوع نتیجه نداد اما روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گزارشی به خبرنگار ایرنا اعلام کرد که مشکلات بیمارستان احمدنژاد کتالم و ساداتشهر ارتباطی به این دانشگاه ندارد و بنابراین نمی توان در این باره اظهارنظری کرد.
شهرستان با جمعیت بیش از 70 هزار نفری رامسر واقع درغرب مازندران از 170 تخت فعال بیمارستانی، 41 پزشک عمومی ، 47 پزشک متخصص ، پنج پزشک فوق تخصص ، 11 باب داروخانه خصوصی، یک داروخانه دولتی و شش آزمایشگاه دولتی و خصوصی برخورداراست.
7078 / 9922/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.