به گزارش خبرنگار ایرنا ، امیر حیاتی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت روز مهندس با اصحاب رسانه توضیح داد : بر اساس اعتبارات سال تحصیلی جاری، برای هر دانشجوی رشته های نظری بیش از 10 میلیون تومان سرانه در نظر گفته شده است، در حالی که این رقم برای دانشجویان رشته های فنی و حرفه ای حدود یک میلیون تومان است.
وی افزود : سرانه یک دهمی برای دانشجویان رشته های فنی و حرفه ای در حالی است که هزینه تحصیل در این رشته ها برای دانشگاهها و دانشجویان به خاطر استفاده از ابزار و تجهیزات دانشگاهی بسیار بیشتر از رشته های نظری است.
حیاتی با تاکید بر این نکته که نمی توان دانشجویان را به سمت رشته ای سوق داد که از کمترین ها برخوردار است ، گفت : طبیعی است در چنین شرایطی دانش آموزان به رشته های نظری استقبال نشان می دهند و اگر قرار است به رشته های فنی و حرفه ای در مدارس توجه و دانش آموزان به سمت این رشته ها هدایت شوند ، لازم است این رشته ها در آموزش عالی مورد توجه قرار گیرند که یکی از اقدامات افزایش سرانه تحصیلی است.
** دعوت خیرین برای کمک به امور دانشگاهها
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران با قدردانی از اقدامات خیرخواهانه شهروندان در بخش های مختلف ، بر ضرورت ورود نیکوکاران برای کمک به امور دانشگاهها تاکید کرد و گفت : خیرین نباید فقط فعالیت خیریه خود را برای مدرسه سازی متمرکز کنند و لازم است به اموری مانند ساخت دانشگاه هم توجه نمایند.
حیاتی توضیح داد: با توجه به این که یکی از انتظارات خیرین در کنار اجر معنوی اقدامات خیرخواهانه این است که نامشان زنده نگه داشته شود ، ما در دانشگاه فنی و حرفه ای آمادگی داریم هر پروژه ای که توسط خیرین اجرا و تامین مالی شود ، به نام خودشان ثبت کنیم و مانند مدارس نامشان را زینت بخش اینگونه پروژه ها نماییم.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران با اعلام این که هم اکنون این دانشگاه بیش از 10 پروژه نیمه تمام و بیش از 50 پروزه مجوز دار اما بر زمین مانده در اختیار دارد ، افزود : با توجه به شرایط مالی کشور ، برای تکمیل و اجرای این طرح ها بشدت به حضور خیرین نیاز داریم .
وی با تاکید بر این که اجر معنوی و اخروی کارهای خیرخواهانه در دانشگاه کمتر از مدارس نیست ، گفت : هم اکنون بیش از 50 درصد دانشجویان رشته های فنی و حرفه ای در حال تحصیل در مراکز آموزشی مازندران از خانواده های کم برخوردار هستند و متاسفانه دانشگاههای فنی هم نمی توانند مانند دانشگاههای دیگر برای کمک به این دانشجویان تامین منابع کنند و نیازمند کمک خیریان در این بخش هم هستند.
** ناکارآمدی دانشگاهها ، ریشه بیکاری فارغ التحصیلان
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران همچنین به مشکل بیکاری جوانان تحصیلکرده دانشگاهی بویژه در این استان اشاره کرد و گفت : عمده مشکل مازندران مانند بقیه مناطق کشور بیکاری است که بخشی از آن به ناکارآمدی دانشگاهها و توسعه ناموزون کمی دانشگاهها و مراکز آموزشی برمی گردد.
وی افزود: امروزه ما محتاج گردش آزاد اطلاعات از سمت رسانه های مسئول هستیم و تمام دانشگاهها این امر را باید در دستور کار خود قرار دهند چون این مساله بسیاری از مشکلات از جمله مشکل در مورد انتخاب رشته را حل می کند.
حیاتی با تاکید بر اینکه دانشگاه باید کمال گرا و مسئولیت پذیر باشد، افزود : افزایش کمی ما را گرفتار یک رویداد نامبارک در حد خروجی های بیکار بدون مهارت در جامعه کرده است که این توسعه ناموزن است ، در حالی که اگر قرار است توسعه ای صورت گیرد و دانشگاهها نقش خود را ایفا کنند باید متناسب با نیازهای بازار و کسب و کار حرکت کرده و به سمت مهارت آفرینی بروند به گونه ای که بازار تمایل به به کارگیری نیروهای فارغ التحصیل آنها داشته باشد.
وی گفت: امروز بسیاری از دانشگاهها به دلیل توجه نکردن به توسعه کمی، نگران اضمحلال در آینده هستند که این مساله باید رفع شود.
حیاتی با ذکر آمار نمونه ای توضیح داد : مثلا در دانشگاه فنی و حرفه ای 45 رشته کاردانی و 30 رشته کارشناسی ناپیوسته ارائه می شود ، در حالی که کارشناسی پیوسته نداریم.
وی افزود : ورودی های ما امسال به دلیل استقرار کامل نظام آموزشی در مدارس از 15 هزار دانشجوست در حالی که در سال های گذشته بیش از 18 هزار دانشجو داشتیم.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران به وجود 50 نفر عضو هیات علمی ، 32 هیات علمی غیرموظف، 37 مدرس رسمی، 1400 استاد مدعو و 14 گروه آموزشی در این مرکز آموزشی اشاره کرد و گفت : همچنین دانشگاه فنی و حرفه ای از 60 آزمایشگاه با تجهیزات به روز و 70 کارگاه با تجهیزات جدید و 27 سایت برخوردار است.
دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران 15 هزار دانشجو دارد که 20 درصد آنان زن هستند. 80 درصد فارغ التحصیلان این دانشگاه شاغلند.
7335/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.