یدالله سهرابی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در نوشهر افزود: امسال سهم ایران از گردشگری سلامت که به لحاظ پیشرفت های پزشکی یکی از کشورهای برتر دنیا محسوب می شود به حدود 430 میلیون دلار رسید و این درحالی است که ترکیه با امکانات پزشکی کمتر از ایران سالانه 5 میلیارد دلار در آمد کسب می کند.
وی به عمل های جراحی پیشرفته که با موفقیت در کشور انجام می شود اشاره کرد و گفت: با توجه به کادر پزشکی حاذق اعمال جراحی خاص در کشور ما بهتر و بالاتر از کشورهای دیگر منطقه نظیر ترکیه و هندوستان انجام می پذیرد.
عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور با اشاره به جایگاه برتر پزشکی ایران در منطقه پیش بینی کرد: با توجه به انگیزه بالای بیماران کشورهای همسایه برای مراجعه به مراکز درمانی کشور و فراهم شدن بسترهای لازم در سال آینده شاهد افزایش 2 تا 3 برابری جذب گردشگر سلامت در ایران باشیم.
وی با اشاره به جمعیت حدود 500 میلیونی کشورهای همسایه گفت: باید از این ظرفیت با توجه به جذابیت های مختلف گردشگری همچون طبیعت زیبا در شمال کشور و نزدیکی فرهنگی و مذهبی بهترین استفاده را در جذب گردشگری سلامت ببریم و تا چهار سال آینده سهم ایران در گردشگری سلامت را به حدود پنج میلیارد دلار برسانیم.
سهرابی افزود: ارتقای گردشگری سلامت با توجه به ضرورت اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور از اهمیت خاصی برخوردار است و در این راستا بسترهای لازم سخت افزاری از جمله تسهیل ویزا، افزایش پروازها و ایجاد دهکده های سلامت برای ادامه درمان بیماران و نرم افزاری در کشور فراهم شود.
وی توجه به تعیین تعرفه بخش خصوصی در حوزه پزشکی از سوی دولت و متناسب نبودن آن با افزایش حقوق و دستمزدها خواستار بازنگری در تعرفه برای افزایش انگیزه لازم برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در جذب گردشگران سلامت شد.
رئیس کمیسیون دارو و تجهیزات نظام پزشکی کشور به ضرورت تسهیل در ویزای گردشگری سلامت از سوی وزارت خارجه اشاره کرد و اظهار داشت: هم اکنون روزانه حدود پنج پرواز تنها از کشور افغانستان گردشگران سلامت را به هندوستان انتقال داده و ویزای این افراد نیز در فرودگاه صادر می شود.
وی گفت: بالا رفتن قیمت ارز ، انگیزه برای جذب گردشگر به ویژه گردشگر سلامت در کشور را افزایش داده است و این نیازمند همکاری و مساعدت تمامی بخش های دولتی و خصوصی برای تسهیل در جذب گردشگران سلامت است.
سهرابی افزود: درحال حاضر 97درصد داروهای مورد نیاز کشور به ارزش 700 میلیون دلار در داخل تولید می شود و تنها سه درصد به ارزش 1.2 میلیارد دلار از خارج از کشور تامین می شود.
وی ادامه داد: برای کاهش وابستگی دارو و تجهیزات پزشکی از خارج ایران به صورت شبانه روزی به دنبال تولید و تامین مواد اولیه دارو در داخل هستیم و در حال حاضر برای تهیه مواد اولیه دارو از دلار 4200 تومانی و بسته بندی دارو از ارز نیمایی استفاده می شود.
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران تهیه دارو برای اطفال و مسن های آسیب پذیر همچون داروهای پیوندی و شیمی درمانی را اولویت نخست بر شمرد و گفت: تمامی فعالان این حوزه در این راستا تلاش مستمر دارند تا داروهای بیماران آسیب پذیر در کمترین زمان تهیه و در اختیار آنها قرار گیرد.
سهرابی، بازار دارویی کشور امسال را بیش از 21 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و پیش بینی کرد: این رقم در سال آینده به 24 هزار میلیارد تومان برسد که 14 هزار میلیارد تومان معادل 55 درصد در حوزه دولت و مابقی آن که 10 هزار میلیارد تومان است در بین 12 هزار داروخانه تقسیم می شود.
در حال حاضر از 220 هزار نفر عضویت ثبت شده در نظام پزشکی 25 هزار نفر داروساز هستند.
/1295/ 1602/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.