به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر محسن اعرابی روز چهارشنبه در نشست خبری در ساری افزود: بر اساس آزمایش هایی که از آب شرب مازندران گرفته شده و هر چهار ماه یک بار تکرار می شود، تاکنون هیچ نشانه ای از آلودگی میکروبی و شیمیایی در آب استان وجود نداشته است.
اخیرا در فضای مجازی و تا حدودی فضای رسمی رسانه ای در مازندران گمانه زنی هایی در باره آلودگی آب آشامیدنی مازندرانی ها به نیترات منعکس و سبب نگرانی شهروندان شده بود.
پیش از این نیز گمانه زنی هایی در باره احتمال نفوذ سموم کشاورزی به سفره آب های زیرزمینی ، چشمه ها و حتی سدهای مازندران وجود داشت که توسط مسئولان دستگاههای ذیربط تکذیب شده بود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت که در مجموع آب شرب این خطه شمال کشور پس از آزمایش های مکرر نمره قبولی دریافت کرد و این آزمایش ها از این پس با استقرار آزمایشگاه در داخل استان به طور متناسب تکرار خواهد شد.
وی افزود: البته آلودگی آب شرب در برخی مناطق استان که عمدتا آب مورد نیازشان از چشمه ها تامین می شود و خود محلی ها نظارت بر آن را بر عهده دارند به صورت موردی مشاهده و بلافاصله با توصیه های پزشکی مشکل بر طرف شد.
** تامین آب شرب از منابع زیرزمینی نگرانی اصلی
دکتر اعرابی مهم ترین نگرانی در باره تامین آب آشامیدنی مازندران را وابسته شدن آن به سفره های زیرزمینی دانست و توضیح داد: در حال حاضر حدود 80 درصد از آب شرب مازندران از منابع زیرزمینی و چاهها تامین می شود و این روند می تواند مشکلاتی را در آینده ایجاد کند.
وی یکی از نگرانی ها را احتمال استفاده بی رویه از سموم توسط برخی از کشاورزان و نفوذ آن به سفره های زیرزمینی دانست و افزود: در شرایط فعلی برخی از کشاورزان به صورت غیر تخصصی از سموم کشاورزی مصرف می کنند و انضباط درستی در این زمینه وجود ندارد، در حالی که باید میزان سمومی که در مزارع مورد استفاده قرار گیرد زیر نظر متخصصان بخش باشد تا میزان و نوع سموم متناسب با نیاز مصرف شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران مطمئن ترین روش برای حفظ سلامت آب مازندران را کاهش وابستگی به آب های زیرزمینی دانست و پیشنهاد کرد: متولیان تامین آب در مازندران در روند تامین و وابسته کردن بیشتر آن به سفره های زیرزمینی تجدید نظر کنند تا نگرانی اخیر نیز تا حد زیادی کاهش یابد.
** امحاء کامل پسماند بیمارستانی
دکتر اعرابی همچنین در باره سرنوشت زباله های عفونی بیمارستان های دولتی و خصوصی در مازندران هم گفت: در حال حاضر پسماند تمام بیمارستان های دولتی و خصوصی در این استان با نظارت تخصصی امحاء می شود.
وی نگرانی عمده در این حوزه را مربوط به مطب پزشکان عمومی فعال در بخش خصوصی دانست و افزود: در 9 نقطه محل دفن زباله در استان برای امحاء زباله عفونی مطب پزشکان پیش بینی شد و بخش خصوصی نیز برای ساخت تجهیزان امحاء اعلام آمادگی کرده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: اگرچه پسماند مشکل اصلی در مازندران محسوب می شود، ولی برای زباله های بیمارستانی تا حد زیادی نگرانی بر طرف شد.
6982/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.