به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن خیریانپور روز چهارشنبه در آئین تجلیل از کشاورزان نمونه مازندران در ساری سرمایه گذاری در استان را دارای سه اصل دانست و افزود: یک اصل دیگر هم نیاز است و سرمایه گذاری باید بخشی از نیاز استان را رفع کند.
وی سومین اصل را تعیین مکان مناسب برای سرمایه گذاری دانست و تاکید کرد: به هیچ عنوان از این سه اصل کوتاه نخواهیم آمد و استاندار جدید استان همواره بر رعایت این سه اصل تاکید و نظارت دارد.
خیریانپور از کشاورزی به عنوان یکی از بخش های جذاب سرمایه گذاری در مازندران و از محورهای اصلی توسعه استان یاد کرد و گفت: استفاده از آخرین یافته های علمی برای افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی باید مورد توجه قرار گیرد و باید برای تولید مازاد محصولات کشاورزی استان که بیشترشان قابلیت صادراتی دارند، راه حل پیدا کنیم.
وی افزود: در کشاورزی مازندران و زیر کشت بردن زمین های حاصلخیز استان باید نگاه تامین بازار داخلی و صادرات محوری را لحاظ کنیم و این ظرفیت در بخش نیروی انسانی هم وجود دارد.
معاون استاندار ممازندران گفت: امروز 9 تولید کننده ملی بخش کشاورزی از مازندران هستند که به خاطر عملکردشان از شخص رئیس جمهوری لوح سپاس دریافت کردند و این ظرفیت نیروی انسانی استان را نشان می دهد.
وی با تاکید بر این که همه کشاورزان باید به با عزم همگانی ، خودباوری و به کارگیری تکنولوژی و ایجاد زنجیره تولید ارزش افزوده بالایی را در کشاورزی مازندران ایجاد کنند، افزود: به هیچ عنوان در ارز آوری محصولات کشاورزی مازندران تردید نداریم و بنا بر این نیاز است تا در مسیر توسعه نوین کشاورزی حرکت کنیم.
خیریانپور با اعلام این که سند و نقشه راه محصولات استراتژیک مازندران در حال تهیه است، گفت: باید آمار اشتغال در عرصه های کشاورزی مازندران را تا 2برابر افزایش دهیم.
وی توضیح داد: بر اساس آمارهای رسمی، 322 هزار بهره بردار بخش کشاورزی در مازندران فعال هستند و استان ما در تولید 72 نوع محصول رتبه های ممتازی دارد و لازم است با حرکت در زیر بخش های کشاورزی بویژه زنجیره تولید ، صنایع تبدیلی ، تامین و تولید بذر اصلاح شده ، ترویج ، استفاده از یافته های علمی و به کار گیری تکنولوژی از ظرفیت این بخش بیشتر استفاده کنیم.
معاون استاندار بر ضرورت توجه به اهمیت سورتینگ، انبار داری مکانیزه و بسته بندی، حمل و نقل بین المللی و کشت ارگانیک در کشاورزی مازندران تاکید کرد و گفت: به طور یقین کاهش هزینه تولید با هدف به صرفه شدن فعالیت کشاورزی ضروری است.
** کاهش شکاف تولید کشاورزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در این مراسم از کاهش شکاف تولید در واحد سطح طی یک دهه اخیر از طریق گسترش نظام نوین ترویج خبر داد و گفت: به همین خاطر هم کشاورزان هم اکنون کمتر زمین های خود را تغییر کاربری می دهند و یا به فروش می رسانند.
عزیزالله شهیدی فر افزود: امروز تولید در هر هکتار مرکبات از متوسط 17تن به 25 تن رسیده و متوسط تولید شلتوک از سه و نیم تن در هکتار به چهار و نیم تن افزایش یافت که حاکی از بهبود وضعیت کشاورزی برای کشاورزان است.
وی گفت: البته شکاف تولید بین کشاورزان پیشرو و میانگین تولید در مرکبات و برنج همچنان زیاد است و همچنان می توانیم این شکاف را با انجام کشت و کار فنی و به کار گیری تکنولوژی کمتر کنیم.
شهیدی فر با بیان اینکه امروز باغدار نمونه ملی در یک هکتار 140 تن انواع مرکبات و برنج کار نمونه 6.5 تن شالی در هکتار تولید کرده است، افزود: اگرمتوسط تولید مرکبات 10 تن افزایش بیاید مقدار تولید در 110 هزار هکتار باغ مرکبات قابل توجه می شود .
وی به کشت برنج به عنوان گل سر سبد کشاورزی مازندران و نقش آن در امنیت غذایی کشور اشاره کرد و گفت: در حالی که میانگین تولید 4.5تن شالی در هکتار است ، نمونه ملی 6.5تن تولید کرده است و اگر یک تن از متوسط بالا برویم عدد قابل توجهی در 220 هزار هکتار زمین شالیزاری استان می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران تهیه بذر اصلاح شده ، ترویج فنی کشاورزی و مکانیزاسیون را از زیرساخت های توسعه کشاورزی استان دانست و گفت: در سال های پس از انقلاب به این موضوع توجه ویژه شده است و امروز با ارتقاء دانش فنی ، به کار گیری تکنولوژی های نوین کشاورزی در مازندران روز به روز در حال گسترش است.
وی به پرداخت 300 میلیارد تومان تسهیلات در یک بخش مکانیزاسیون کشاورزی مازندران در سال جاری اشاره کرد و افزود: همچنین از 160 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزای روستایی مازندران در سال جاری 130میلیارد تومان جذب بخش کشاورزی شده است.
شهیدی فر به اهمیت بازار محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: 23هزار تن صادرات مرکبات سال گذشته امسال به 60هزار تن ، کیوی از 50هزار تنی سال قبل امسال به 70 هزار تن رسیده است.
وی افزود: امسال صادرات آبزیان بویژه ماهیان گرم آبی و خاویاری و همچنین گل و گیاه در مازندران افزایش یافته است.
6990/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.