به گزارش خبرنگارایرنا، در حالی شورای اقتصاد با وجود پیگیری مدیران استانی حدود 1.5 سال به دلیل نامعلومی از صدور مجوز ضمانت نامه خرید برای این سرمایه گذار خارجی شانه خالی می کند که مازندران به دلیل پذیرش 20 میلیونی مسافر در سال به خصوص در تابستان در اوج مصرف با کمبود یک هزار مگاواتی برق مواجه است.
علاوه برآن بنا به اظهاربرخی مسوولان استانی تاخیر در صدور ضمانت نامه خرید از سوی شورای اقتصاد و دارایی باعث شد تا این سرمایه گذار 6 طرح دیگر نیروگاهی را دراین خطه شمال کشور تعلیق کند.
*** تاخیر در اجرا
دبیرکارگروه اقتصاد مقاومتی مازندران در نشست شورای برنامه ریزی مازندران گفت: در حال حاضر این 4 نیروگاه با بیش از 90 درصد پیشرفت فیزیکی در دست ساخت قرار دارند و تا پایان سال جاری مطابق با برنامه اقتصاد مقاومتی به بهره برداری می رسند.
مفید غلامی راد اضافه کرد: سرمایه گذار خارجی ( شرکت کانادایی) برای بهره برداری از این واحد نیروگاهی در بخش فروش برق به دولت نیاز به ضمانت نامه خرید دارد که باید از سوی شورای اقتصاد صادر شود.
وی خاطرنشان کرد: با گذشت 1.5 سال از درخواست مرکز خدمات سرمایه گذاری خارجی مازندران از شورای اقتصاد برای صدور ضمانت نامه ، تاکنون این شورا مصوبه ای برای تایید این کار نداشت و تا حدودی تکمیل این نیروگاه معطل ماند.
*** قدرت ناچیز استانی در پیگیری مصوبات شورای اقتصاد
نایب رئیس مرکزخدمات سرمایه گذاری خارجی مازندران پیگیری 1.5 ساله این مرکز برای دریافت ضمانت نامه خرید برق از 4 نیروگاه در دست ساخت این استان از سوی یک شرکت کانادایی با سرمایه گذاری 72 میلیون دلاری را تایید کرد.
موسی قاسم پیشه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : قدرت چانی زنی در استان ها برای پیگیری مصوبات شورای اقتصاد ناچیز است و ما از چارچوب های قانونی پیگیر صدور این ضمانت نامه ایم که تاکنون به نتیجه نرسیده است.
وی اضافه کرد: به هرحال طبق قانون ما برای استارت نیروگاههای در دست ساخت با سرمایه گذاری خارجی نیازمند به دریافت ضمانت نامه خرید هستیم و چنانچه این ضمانت نامه صادر شود تقاضا برای افزایش سرمایه گذاری بخش نیروگاهی با سرمایه گذاری خارجی وجود دارد.
*** محیط زیست مانع جدید سرمایه گذاری نیروگاهی
مدیرکل اقتصاد و دارایی مازندران گفت: علاوه بر آن عملیات ساخت یک واحد نیروگاهی با سرمایه گذاری 17 میلیون دلاری خارجی ( شرکت چینی) در شهرستان بابلسر با وجود پیشرفت فیزیکی 34 درصدی با مخالفت محیط زیست مواجه شد.
قاسم پیشه خاطرنشان کرد: محیط زیست به این بهانه که محل اجرای این پروژه در حوزه اراضی حفاظتی است از اجرای این پروژه ممانعت کرد و تاکنون پیگیری از این سازمان نیز بی نتیجه ماند.
خبرنگار ایرنا صحت این ادعا را از مسوولان محیط زیست مازندران جویا شد که مدیران این سازمان آن را تایید کردند ولی اعلام کردند که در حال پیگیری از مراجع قانونی برای بررسی این پروژه و صدور مجوزند.
گفتنی است، امسال سرمایه گذاری 23 میلیون یورویی چینی ها و آلمانی ها در زمینه ساخت نیروگاه تولید برق در استان مازندران به ثمر نشسته است که سرمایه گذاری چینی ها اکنون وارد فاز اجرایی شد.
سال گذشته استان مازندران موفق به جذب حدود یکصد میلیون یورو سرمایه گذاری خارجی شده بود.
6982/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.