به گزارش خبرنگار ایرنا، استان مازندران تا قبل از انقلاب اسلامی با داشتن 2 فرودگاه نوشهر و رامسر در غرب استان از استان های برخودار کشور از سیستم حمل ونقل هوایی به شمار می رفت، اما تا آن زمان مردم مازندران تنها با واژه های هواپیما و فرودگاه آشنا بودند .
تمامی ظرفیت این 2 فرودگاه در اختیار سفرهای هوایی خاندان پهلوی و وابستگان آنها و یا پروازهای تفریحی آنها قرار داشت و با وجود این زیر ساحت حمل و نقل ، مردم برای طی کردن مسیرها مجبور به تحمل مشقت و سختی بودند .
اما امروز و به پاس انقلاب اسلامی سالانه با انجام 6 هزار و 480 پرواز در فرودگاه های ساری ،نوشهر و رامسر در استان مازندران 622 هزار مسافر از طریق این سیستم حمل و نقل به مقاصد مختلف در سراسر کشور جابه جا می شوند .
مدیرکل فرودگاههای استان مازندران روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: تا قبل از انقلاب اسلامی استان های محدودی دارای سیستم حمل و نقل هوایی بودند که مازندران با داشتن 2 فرودگاه از جمله استان های برخوردار کشور در این زمینه بود .
سعدالله وطن خواه افزود: فرودگاههای نوشهر و رامسر با وسعت بیش از 150 هکتاری در آن زمان تنها محل جا به جایی و یا پروازهای تفریحی خاندان پهلوی و وابستگانشان بودو در این 2 فرودگاه در طول سال تنها چند پرواز انجام می شد و بیشتر اوقات این ظرفیت حمل و نقل بدون استفاده باقی می ماند .
مدیر کل فرودگاههای مازندران گفت: این 2 فرودگاه اکنون و بدون تغییر در وسعت محل نشست و برخاست بیش از 2 هزار و 500 پرواز با 150 هزار مسافر در سال هستند.
وطن خواه همچنین به افزوده شدن یک ظرفیت جدید فرودگاهی در مازندران پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت : کلنگ احداث فرودگاه ساری در سال 1358 به زمین زده و در سال 73 پروازهای مسافری این فرودگاه آغاز شد .
وی اضافه کرد: اکنون و با اضافه شدن 120 هکتار فضای فرودگاهی به ظرفیت فرودگاههای مازندران ، چهار هزار پرواز حدود 500 هزار مسافر را در سال از این فرودگاه به اقصی نقاط کشور و جهان جا به جا می کند.
** برون مرزی شدن پروازها
مدیر کل فرودگاههای مازندران گفت: پروازها از فرودگاههای استان به مقاصد داخلی مشهد ، تهران ، شیراز ، عسلویه ، بندرعباس ، کیش و اهواز انجام می شود .
وی ادامه داد : علاوه بر پروازهای داخلی ، این بستر و امکانات در فرودگاه بین المللی ساری فراهم است که انتقال حجاج به عربستان و زائران به عتبات عالیات انجام می شود .
به گفته وطن خواه، در حالی که در گذشته به دلیل نبود این خطوط پروازی ، حجاج مازندرانی از طریق فرودگاه مهرآباد تهران اعزام می شدند .
وی اضافه کرد : فرودگاه ساری از نظر تعداد پروازها جابجایی حجاج و زائران عتبات عالیات در بین فرودگاههای کشور در جایگاه هفتم قرار دارد .
** تداوم توسعه و افزایش ضریب ایمنی
مدیرکل فرودگاههای مازندران به تداوم توسعه فضای فرودگاه در این استان اشاره کرد و گفت : با تخصیص اعتبار ملی 20 هکتار از اراضی حاشیه فرودگاه ساری برای توسعه این مجموعه خریداری و تملک شد.
وی همچنین از تجهیز این فرودگاه به سیستم فرود دقیق هواپیما به بخش دیگری از فعالیت های فرودگاههای مازندران نام برد و ادامه داد : برای این منظور یکصد میلیارد ریال اعتبار ملی صرف شده است تا ازاین طریق ضریب امنیت پروازهای فرودگاه ارتقا یابد .
2096/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.