دکتر آناهیتا قربانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مشکلات دهان و دندان تنها به پوسیدگی و یا درد دندان خلاصه نمی شود بلکه برخی از این مشکلات که در ظاهر تنها به صورت زخم است ریشه ای عمیق تر دارد که زنگ خطر بیماری های خطرناکتری را به صدا در می آورد.
وی افزود: به دلیل پوشیده بودن دهان و دندان از دید افراد، غالبا این بخش بدن برای انجام و پیگیری کارهای درمانی کمتر به آن توجه می شود به طوریکه حتی برخی بیماری ها در این زمینه از سوی مردم خنده دار و غیر عادی است.
عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی ساری ادامه داد: در حالیکه سرطان به عنوان یکی از دلایل مهم مرگ و میر در جهان به شمار می شود هنوز خیلی از افراد سرطان های دهان را باور ندارند و تصور می کنند این بخش از بدنشان به این نوع بیماری ها مبتلا نمی شود و تنها پوسیدگی و درد دندان را به عنوان بیشترین مشکلات خود در این بخش قبول دارند.
وی گفت: در حالی افراد برای زخم چند هفته ای زبان و یا دهان به دندانپزشک مراجعه نمی کنند که آنها علائم هشدار دهنده و زنگ خطر ابتلا به سرطان هایی نظیر سرطان زبان هستند .
دکتر قربانی اضافه کرد: هر گونه علائم و ضایعات مشکوک که بیشتر از 2 هفته در دهان باقی بماند،ممکن است علائم یک بیماری باشد که با درمان آن می توان از حاد شدن این نوع بیماری ها جلوگیری کرد.
به گفته این متخصص بیماری های دهان و دندان اصلی ترین دغدغه در درمان بیماری های دهان و دندان ناشی از این مساله است که هنوز این نوع بیماری ها در جامعه ناشناخته است و آنچنان که باید از آن اطلاعات و آگاهی کافی ندارند و بالتبع آن را جدی نمی گیرند.
وی افزود: این وضعیت باعث می شود افرادی که به متخصصان بیماری های دهان و دندان مراجعه می کنند مراحل پیش بدخیمی (در مرز ابتلا به سرطان ) را پشت سر گذاشته و وارد فاز حاد و جدی تر یا همان بدخیمی می شوند.
** ردیابی سرطان های دهان و دندان
مجری طرح ملی غربالگری سرطان دهان و دندان در مازندران به اجرای این طرح در استان از ابتدای امسال اشاره کرد و گفت: این طرح که توسط دانشگاه علوم پزشکی مازندران با همکاری و همراهی دندانپزشکان و متخصصان بیماری های دهان و دندان و پاتولوژیست ها در استان آغاز شده تاکنون دستاوردهای مهم پزشکی داشته است.
وی اضافه کرد: دندانپزشکان مازندران، افراد دارای ضایعات و زخم های مشکوک و غیر طبیعی را به دانشکده دندانپزشکی ساری که مرکز اجرای طرح غربالگری سرطان دهان و دندان است، ارجاع داده تا توسط متخصصان این مرکز کارهای معاینه بیشتر و درمان آنها انجام شود.
دکتر قربانی گفت: از زمان اجرای این طرح تاکنون 45 مورد بیمار با ضایعات پیش بدخیم دهان و دندان شناسایی شدند که در صورت عدم شناسایی و درمان بموقع بعد از مدتی به سرطان تبدیل می شد.
وی با اشاره به اینکه درمان بیماری رایگان است، افزود: اکثر این افراد که برای کارهای روتین دندانپزشکی همچون پوسیدگی و یا کشیدن دندان به پزشک مراجعه کردند که پس از مشاهده ضایعات و زخم های مشکوک به متخصصان طرح غربالگری ارجاع داده شدند.
به گفته مجری طرح ملی غربالگری سرطان دهان و دندان مازندران در حالیکه اگر این افراد برای انجام همین کارهای جزیی به دندانپزشک مراجعه نمی کردند بیماری این افراد پیشرفت بیشتری می کرد و الان در لیست بیماران سرطانی مازندران قرار داشتند .
وی گفت: متخصصان بیماری های دهان و دندان کارهای درمانی را که منجر به سرکوب این بیماری ها می شود را بر روی این افراد انجام می دهند تا از ابتلای آنها به سرطان جلوگیری شود .
دکتر قربانی اضافه کرد: با وجود هشدارهایی که به این بیماران داده می شود تا برای کنترل شکل ضایعات و زخم دهان هر چهار ماه یکبار به متخصص مراجعه بکنند اما در عمل این مهم عملی نمی شود .
این متخصص بیماری های دهان ادامه داد: این موضوع باعث شده تا بیماری از حالت پیش بدخیم به سمت بدخیم سوق پیدا می کند که حتی منجر به برداشتن عضو همچون زبان می شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا گرانقیمت بودن هزینه دندانپزشکی در مراجعه افراد برای درمان تاثیر دارد ؟ افزود : البته قبول داریم که هزینه درمان داندانپزشکی گران است اما در طرح ملی غربالگری سرطان دهان و دندان تمامی کارها از معاینه تا درمان ها به صورت رایگان انجام می شود.
به گفته مجری طرح ملی غربالگری سرطان دهان و دندان در مازندران برای اطلاع رسانی بیشتر به مردم در خصوص بیماری های دهان و دندان قرار است با همکاری دیگر نهادها از جمله هلال احمر معاینات رایگان دندان و مخاط دهان را در استان انجام بدهیم.
/1899/2096
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.