بشیر نوشت: اواخر آبان ماه گذشته آقای غلامی راد دبیرکل سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران در گفتگویی از شیب تند مهاجرت به استان مازندران خبر داد و از مسوولین دستگاههای ذیربط اجرایی خواست در این مورد چاره جویی نمایند.
این مقام مسوول تاکید کرد فقط در شهر کلاردشت 12 هزار ویلا به عنوان مسکن دوم از سوی افراد غیر بومی احداث شده است روزنامه بشیر به سهم خویش در مقاطع مختلف اخبار و گزارشاتی را در این خصوص تهیه و اطلاع رسانی کرده است اما وقتی مقامی در سازمان برنامه ریز همچون مدیریت و برنامه ریزی هشدار می دهد باید آن را جدی گرفت چرا که مسلما آمارهایی که از سوی جناب ایشان اعلام می شود مستند و علمی و پژوهشی است.
استان های شمالی بویژه مازندران از دیرباز هدف بسیاری از گردشگران بوده است اما نه برای اقامت دائمی بلکه برای تفرج و سفر و گذر.
در دهه های گذشته به جز شهرهای ساحلی آن هم در قالب چند شهرک و ویلا بندرت در شهرهای جلگه ای و روستاهای دامنه جنگل ها شاهد ویلاسازی و خانه باغ بوده ایم، در آن سال ها مقصد عمده گردشگران شهرهای ساحلی بود.
اما در دو دهه اخیر به واسطه گسترش راههای ارتباطی تهران به مازندران و احداث راههای روستایی به مناطق دور دست و صعب العبور کوهستانی و همچنین تغییر شرایط اقتصادی و ورود بورس بازان زمین متقاضیان زمین و مسکن از دیگر نقاط کشور بویژه تهران به نقاط مختلف مازندران سرازیر شدند.
بنگاههای معاملات ملکی همچون قارچ در روستاها سر بر آورند و قیمت های زمین و مسکن به چند برابر قیمت اصلی افزایش یافت.
مهاجرین که اکثرا خوش نشین هستند املاک روستاییان را با قیمتی نازل می خرند و در مدت اندکی سودهای کلانی را عاید خویش می کنند هم اکنون به دلیل افزایش تعداد واحدهای مسکونی خوش نشینان مهاجر بافت جمعیتی بسیاری از روستاها و حتی شهرهای کوچک مازندران تغییر کرده است.
روند تغییر کاربری باغات مرکبات و شالیزارها و تجاوز به اراضی ملی به شدت افزایش یافته است.
در کنار تغییر مناسبات تولید در روستاها اما برخی دستگاههای اجرایی خدمات رسان نیز تسهیل کننده افزایش مهاجرت محسوب می شوند.
تبعات حضور مهاجرین بر منافع کلان استان بسیار منفی است که در فرصت های دیگر بدان ها خواهیم پرداخت اما روی سخن ما همچون جناب غلامی در دستگاههای اجرایی هستند که سهولت خدمات رفاهی را به سوداگران زمین و مسکن در روستاها و مزارع کشاورزی و منابع ملی عرضه می کنند این هشدارها را جدی بگیرید.
7335/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.