افرادی که قند خونشان 100 تا 126 باشد در مرز ابتلا به دیابت قرار دارند و به آنها پیش دیابتی گفته می شود.
علیرضا شمس روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا آمار افراد مبتلا به دیابت در مازندران را 228 هزار و 237 نفر اعلام کرد و افزود که تنها نیمی از این افراد شناسایی شده اند.
وی آمار دیابتی های شناسایی شده استان را هم 124 هزار و 295 نفر اعلام کرد.
شمس گفت که این افراد با درک حساسیت و عوارض ناشی از این بیماری به صورت مستمر تحت نظر پزشکان خانواده قرار دارند و روند بیماریشان کنترل می شود .
این کارشناس بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: بیشتر بیماران دیابتی که شناسایی نشدند افراد پرخطر جامعه از جمله مصرف کنندگان دخانیات هستند.
وی توضیح داد: این افراد چون آگاهی لازم در خصوص بیماری دیابت ندارند، نسبت به آن بی توجه هستند و آزمایش ها و کنترل های لازم را برای درمان و کنترل عوارض این بیماری انجام نمی دهند .
این کارشناس مسایل سلامت هشدار داد که این دسته افراد به علت ناشناخته باقی ماندن دیابتشان در آینده با عوارض جسمی زیاد مواجه خواهند شد و سیستم بهداشت و درمان استان را هم دچار مشکل می کنند.
وی با اشاره به اینکه 95 درصد بیماران دیابتی مازندران از دیابت نوع 2 هستند، گفت که ابتلا به نوع دیابت به عوامل محیطی ، نحوه زندگی و نوع تغذیه بر می گردد .
بر اساس آمارهای رسمی مردم مازندران در شاخص های ارزیابی سلامت و تاثیر گذار بر ابتلا به دیابت از جمله چاقی و مصرف دخانیات به ترتیب رتبه اول و دوازدهم کشور را دارند .
پزشکان متخصص تاکید دارند که مردم مازندران با توجه به شیوع چاقی و اضافه وزن باید انجام آزمایشات مکرر تست قند خون را جدی بگیرند .
19 تا 25 آبان با عنوان هفته ملی دیابت نامگذاری شده است .
2096/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.