به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا قلندری روز پنجشنبه در همایش روز جهانی ناشنوایان که در ساری برگزار شد، افزود: حضور این تعداد ناشنوا در تیم های ورزشی و فعالیت حرفه ای آنها نشان می دهد که واقعا معلولیت نمی تواند محدودیتی برای این افراد ایجاد بکند.
وی ادامه داد: یک و نیم درصد معلولیت های استان را ناشنوایان و کم شنوایان به خود اختصاص داده اند که 6 هزار و 700 ناشنوا را شامل می شود.
معاون بهزیستی مازندران که مداخله بهنگام را در رفع مشکلات ناشنوایی بسیار اثرگذار دانست، گفت: طرح غربالگری شنوایی سنجی که در 6 ماهگی کودکان انجام می شود بخشی از این اقدامات برای جلوگیری از معلولیت های آینده است.
وی افزود: پارسال با غربالگری 36 هزار کودک مازندرانی 7 هزار و 375 مورد مشکوک اختلال شنوایی شناسایی شد.
به گفته قلندری از این تعداد 64 کودک دارای مشکلات شنوایی برای دریافت خدمات درمانی لازم به بهزیستی مازندران معرفی شدند تا اقدامات و حمایت های لازم از جمله کاشت حلزون برای آنها انجام شود.
وی گفت: با حمایت های درمانی بهزیستی مازندران، پارسال کاشت حلزون برای 180 کودک دارای مشکل شنوایی مازندران انجام شد.
رئیس انجمن ناشنوایان مازندران با اشاره به اینکه 'زبان اشاره' تنها راه ارتباطی میان این بخش از جامعه معلولان است، گفت: ناآشنایی و عدم شناخت افراد جامعه از این زبان باعث شده تا ناشنوایان در ارتباط گیری با مشکل مواجه شوند.
مرتضی خوشبین افزود: در حالی زبان اشاره در جامعه مهجور و مغفول مانده است که این زبان رسمی تنها راه ارتباطی آنان با جامعه است.
وی خواست که بیشتر برای شناساندن این زبان در جامعه اقدام شود تا بخشی از مشکلات ناشنوایان رفع شود.
رئیس انجمن ناشنوایان مازندران با اشاره به اینکه تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی کمتر به ناشنوایان و نیازهای آنها توجه می شد، ادامه داد: در آنزمان فقط یک مدرسه ناشنوایان در مازندران فعالیت می کرد که اکنون فضاهای آموزشی و مدارس متعدد برای این قشر ایجاد شد و فعالیت می کنند.
' زبان من را بشناس تا در کنار هم بهتر زندگی بکنیم ' شعار امسال روز جهانی ناشنوایان است.
2096/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.