خسرو سیاسرنژاد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون حدود 2 هزار و 700 تن برگ سبز چای از یکهزار هکتار زمین زیر کشت این منطقه برداشت شده است.
نرخ خرید تضمینی هر کیلو گرم برگ سبز چای درجه یک از چایکاران گیلان و مازندران در سال جاری 2 هزار و 729 ریال و درجه 2 هم یکهزار و 528 ریال تعیین شده است.
وی با بیان اینکه حدود چهار هزار و 500 نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم در این زمینه فعالیت می کنند ، اظهار داشت : در این منطقه هفت کارخانه چای وجود دارد که تنها یک کارخانه غیر فعال است و خوشبختانه امسال تمامی تولیدات آنها به فروش رسیده است.
سیاسرنژاد افزود: چایکاران در سه مرحله بهاره ، تابستانه و پاییزه برگ سبز چای برداشت می کنند که تا پایان خرداد ماه 97 مطالبات سهم دولت پرداخت شده است.
وی ادامه داد : خوشبختانه ذائقه مردم به سمت چای ایرانی که کاملا ارگانیک و فاقد هرگونه افزودنی است، تغییر کرده و این مسئله نوید بخش روزهای خوبی برای این صنعت است.
رییس اداره چای شهرستان های تنکابن و عباس آباد با اشاره به اینکه از هر چهار کیلو 400 گرم برگ سبز چای حدود یک کیلوگرم چای خشک تولید می شود، یادآور شد: دولت با برنامه‌های خود علاوه بر حمایت از تولیدکنندگان و کارخانجات فرآوری چای، در ارتقاء سطح آگاهی عمومی مردم در مصرف چای تولید داخل نقش موثری داشته است.
هم اکنون چای ممتاز بهاره در بازار بین 28 الی 30 هزار تومان و چای شکسته درجه یک 17 الی 18 هزار تومان به فروش می رسد و این در حالی است که قیمت چای خارجی به کیلویی 60 هزار تومان رسیده است.
در حال حاضر سطح زیر کشت چای کشور حدود 32 هزار هکتار است که در بیش از 900 روستا در شهرهای صومعه سرا، فومن، شفت، رشت، لاهیجان، آستانه اشرفیه، سیاهکل، لنگرود، رودسر و املش در استان گیلان و شهرهای رامسر و تنکابن در استان مازندران به صورت نامنظم و مجزا با فواصل کم و زیاد و دور و نزدیک با جاده اصلی به صورت پراکنده قرار گرفته است.
گیلان و مازندران 55 هزار خانوار چایکار و 25 هزار هکتار باغ چای دارد.
/1602/7513/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.