به گزارش خبرنگار ایرنا، شکرالله حاجیوند روز چهارشنبه در دومین سمپوزیوم ملی میوه‌های ریز که دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد، میزان صادرات سیب در سال گذشته را حدود 600هزار تن اعلام کرد.
وی مقصد صادرات سیب ایران را منطقه خاورمیانه بویژه اقلیم کردستان، پاکستان و ترکیه و بعضی از کشورهای اروپایی معرفی کرد.
حاجیوند همچنین میزان تولید سیب در سال جاری را سه میلیون و 700 هزار تن اعلام کرد و افزود: حدود 400 هزار تن از تولیدات درجه 2 و سه سیب کشور به خاطر کمبود صنایع تبدیلی به ضایعات تبدیل می شود.
وی میزان تولید سر درختی سال جاری کشور را 22 میلیون تن اعلام کرد و گفت: با وجود تهدیدات سرما و گرمای شدیدی ناشی از تغییرات اقلیمی ، تولیدات میوه کشور کم نشده است.
پارسال بر اساس آمار جهاد کشاورزی ، 21 میلیون و 600 هزار تن سردرختی در کشور برداشت شده بود.
حاجیوند همچنین گفت که پارسال یک میلیون 549 تن از انواع میوه ها به ارزش 2 میلیارد و 821 میلیون دلار صادر شد که به لحاظ وزنی 26 درصد نسبت به سال 1395رشد داشته است.
حاجی وند صادرات آب میوه و کنسانتره ، ژله و مربا انواع میوه را در سال گذشته 39 هزار تن اعلام کرد.
مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: به دلیل تغییر اقلیمی پارسال تولید پسته 40 درصد، زعفران 12 درصد، سیب 9 درصد و انگور پنج درصد کاهش داشت.
** توسعه 600 هزار هکتار باغ دیم
حاجی وند توسعه باغات دیمی و گیاهان دارویی در اراضی کم بازده را از برنامه های جهاد کشاورزی در چارچوب برنامه ششم توسعه برشمرد و گفت که تا پایان برنامه ایجاد 600 هزار هکتار باغ دیم در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه طرح های مطالعاتی بهره برداری و توسعه زمین های مرزی کشور با استفاده از آب های مرزی به مرحله نهایی رسیده است، افزود: اصلاح و نوسازی باغات فرسوده و تهیه و توزیع ارقام جدید انواع میوه های درختی نیز شروع شده است.
وی از آغاز اصلاح و نوسازی 10 هزار هکتار از باغ های گردو هم خبر داد و گفت: بیشتر آن شامل مدیریت کف باغ و سرشاخه کاری است.
حاجی وند افزود: عملکرد گردو در ایران 1.5 تا 2.5 تن در هکتار است که با اصلاح و نوسازی، می توان به میانگین جهانی نزدیک شد.
میانگین تولید گردو در جهان حدود سه و نیم تن در هکتار است.
این مسئول با اشاره به اینکه سرشاخه کاری برای جلوگیری از خسارت سرما و ارتقای سطح اقتصادی باغ های گردو انجام می شود، توضیح داد: ایران 157 هزار هکتار باغ گردو دارد که در بهترین حالت در سال 1392 حدود 260 هزار تن محصول از آن برداشت شد.
مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک گفت: بیشتر باغ های گردو در ایران بذری است و عملکرد کمتری نسبت به میانگین جهانی دارد.
وی همچنین اعلام کرد که امسال حدود 2 هزار هکتار به باغ های گردو کشور اضافه می شود تا جایگزین باغ های درجه سه شود.
حاجی وند به وجود 378 هزار هکتار باغات میوه های ریز که عمده آن انگور هستند، اشاره کرد و گفت که انگور، زرشک، توت فرنگی، توت ، عناب ، تمشک و ذغال اخته از مهمترین میوه های ریز کشور هستند.
وی با بیان اینکه سالانه سه میلیون و 531 هزار تن از این نوع میوه های ریز در کشور تولید می شود ، بیان داشت: پهنه بندی در میوه های ریز ، نبود پهنه بندی ، تنوع ارقام و فرآوری از چالش های پیش رو بریا افزایش کمی و کیفی میوه ها است.
تاو از نهایی شدن تهیه 140 رقم داخلی و خارجی انواع میوه ها در سال جاری خبر داد و گفت : این ارقام در موسسه تحقیقاتی علوم باغی وزارت جهاد کشاورزی نهایی شده و امسال به بخش اجرایی برای تکیثر و توزیع تحویل شده است.
مسئول باغبانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: برای اقتصادی تر شدن ، افزایش تولید و ارتقا کیفیت میوه های هسته دار باغداران همواره باید هرس ، تربیت و تغذیه باغات را به درستی و به موقع انجام بدهند.
وی از جامعه دانشگاهی کشاورزی و منابع طبیعی خواست تا با توجه به تغییرات شرائط اقلیمی و آفات نوظهور به کمک باغداری بیایند.
مدیر کل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: وزارت خانه آمادگی دارد تا در اجرای طرح نظام بهره برداری منسجم متناسب با پهنه های مختلف کشور الگوی کشت انواع میوه ها را انجام بدهد.
به گزارش خبرنگار ایرنا این سمپوزیوم با همکاری انجمن علوم باغبانی کشور، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و با حضور متخصصین، پژوهشگران، صاحب نظران، دانشجویان، کارشناسان و تولیدکنندگان در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری تا فردا ادامه دارد.
بررسی و تبادل نظر 112مقاله ارسالی به دومین گردهمایی تخصصی ملی میوه های ریز با شکل گیری کارگاههای مختلف از برنامه های این گردهمایی است.
سطح زیرکشت میوه‌های ریز استان مازندران بیش از 9 هزار هکتار است که 195 هزار و 58 تن میوه ریز مانند توت فرنگی، کیوی و تمشک در آنها تولید می شود.
6990/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.