خشایار نامداریان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در زمان نیاز از آب های سرریز شده از چشمه های سطح شهر خرم آباد استفاده می شود.
وی گفت: میزان آب سرریز شده از چشمه ها برای استفاده زیست محیطی و حق آبه های پایین دست بوده و برخلاف افکار عمومی مبنی بر هدررفت آب، مورد استفاده قرار می گیرد.
وی ادامه داد: شاید اگر در پایین دست سدی برای جمع آوری آب های سرریز شده در فصول سرد وجود داشت و آن را انباشته می کرد، می توانستیم در فصول گرم و در زمانی که بحران کم آبی وجود دارد به خوبی از آن استفاده کنیم.
نامداریان بیان کرد: یکی از مشکلات عمده در لرستان نبود آب پایدار در این حوزه است که برای جمع آوری و بهره وری مطلوب از آب های جاری نیازمند ایجاد سد برای استفاده از آب شرب هستیم.
وی گفت: چشمه های سطح شهر خرم آباد از نظر سفره های زیرزمینی و زمین شناسی در تراز مختلفی برخوردار قرار دارند و چشمه گرداب و کیو در اواخر زمیتان و اوایل بهار تراز بالاتری داشته و سرریز می شود.
مدیر دفتر بهره برداری از تاسیسات آب شرکت آب و فاضلاب شهری لرستان اضافه کرد: این چشمه های فصلی بوده و در فصول پربارش وضع آبدهی بهتری دارند.
نامداریان ادامه داد: پدیده خشکسالی وضعیت نامناسب آبدهی چشمه ها را به دنبال دارد و در دراز مدت و در ماه های مرداد و شهریور این چشمه ها به سمت کم آبی و خشک شدن پیش می روند.
وی با بیان اینکه تنها از 2 یا سه چشمه در خرم آباد امکان برداشت آب وجود دارد افزود: تعدادی از چشمه ها از ظرفیت پایین بدهی برخوردار هستند و از مدار خارج می شوند و به همن دلیل پارامترهای کیفی آنها مطلوب نیست.
وی گفت: در صورت کم آبی برداشت آب از چشمه به چاه تغییر می کند و 56درصد از تامین آب شرب از طریق چشمه ها صورت می گیرد و در فصول سرد که نیاز به برداشت از چاه نیست آب از چشمه ها تامین می شود.
به گزارش ایرنا چشمه های موجود در سطح شهر خرم آباد که آب سرریزی آن بیش از حد است باتوجه به شرایط بحران کم آبی و قطعی آب منازل باعث شده که بسیاری از مردم از مسئولان مربوط خواستار رسیدگی و ساماندهی آب سرریز شده از چشمه ها هستند.
3210/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.