به گزارش خبرنگار ایرنا حبیب الله خجسته پور روز سه شنبه در مراسم افتتاح نمایشگاه عکس و اسناد تاریخی سازمان ملل متحد و ایران بیان کرد: پس از اینکه جامعه ملل متحد نتوانست در حوزه برقراری صلح و امنیت ملی انتظارات کشورهای دنیا را برآورده کند، سازمان ملل متحد شکل گرفت.
وی افزود: کشور ما جزو 51 کشور موسس سازمان ملل بود که در تدوین منشور سازمان ملل متحد هم نقش تاثیرگذاری را ایفا کرد.
خجسته پور اظهار داشت: در طول بیش از 70 سالی که از عمر سازمان ملل می گذرد همواره ارتباط خوبی بین ایران و سازمان ملل و سازمان های وابسته به آن صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: باتوجه به اینکه هدف سازمان ملل برقراری صلح و امنیت ملی و ایجاد ارتباط و همکاری بین کشورهای عضو سازمان ملل است، همواره کشورهای مستقل دنیا سعی کردند از این ظرفیت در راستای برنامه های تدوین شده در منشور سازمان ملل متحد نهایت استفاده را ببرند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان با تاکید بر اینکه ارتباط ایران و سازمان ملل فراز و نشیب های زیادی داشته است، افزود: در نخستین سال پیروزی انقلاب روابط رسمی و محدودی را با سازمان ملل داشتیم، اما روابط محدود با احترام متقابل و کاملا رسمی بود.
خجسته پور افزود: از آبان 58 تا سال 67 روابطی توام با مواجهه، برخورد و تنش را باهم داشتیم، بعد از پایان جنگ یعنی از سال 67 تا 76 یک همگرایی و همزیستی مسالمت آمیزی را در ارتباط با سازمان ملل داشتیم.
مدیر کل سیاسی امنیتی استانداری لرستان همچنین گفت: از سال 76 به بعد تا سال 84 سعی کردیم نقشی را هرچند محدود در سازمان ملل بر مبنای سیاست تنش زدایی دنبال کنیم، در همین زمینه پیشنهاد دولت ایران مبنی بر انتخاب سالی تحت عنوان سال گفتگوی تمدن ها مورد تایید اعضای سازمان ملل قرار گرفت.
وی عنوان کرد: از سال 84 تا 92 دو نوع رویکرد را در سیاست خارجی ایران شاهد هستیم، یک رویکرد مبتنی بر استفاده از تریبون سازمان ملل برای ارائه برنامه ها و نظریات دولت بود و رئیس جمهور وقت هر ساله در اجلاس مجمع عمومی شرکت و نظریات نظام را بیان می کرد، در کنار این ارتباط هر ساله یک رابطه توام با تنش را هم تجربه کردیم.
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان گفت: دوره بعدی ارتباط ایران با سازمان ملل به بعد از سال 92 می رسد که کماکان استفاده از تریبون را داریم، از طرف دیگر دیپلماسی فعال ما توانست 6 قطعنامه ای که در آن دوران علیه ما تصویب شده بود را لغو کند.
وی اظهار داشت: می توان از این دوره به عنوان دوره مربوط به دیپلماسی فعال در خصوص ارتباط ایران و سازمان ملل یاد کرد.
خجسته پور بیان کرد: امیدواریم روابط ایران با همه سازمان های بین المللی به عنوان بازیگران تاثیرگذار در فضای روابط بین المللی، روابطی توام با همکاری و دوستی در راستای برقراری صلح و امنیت ملی در سطح کشور و منطقه و دنیا برقرار باشد.
وی افزود: آشنایی عامه مردم با شیوه ارتباط کشورمان با سازمان ملل می تواند در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها موثر باشد و برگزاری این نمایشگاه ها یکی از این شیوه های آشنایی است.
7274/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.