به گزارش ایرنا، لرستان یک استان استراتژیک ارتباطی و همسایه اصفهان، مرکزی، ایلام، همدان و کرمانشاه بوده و خرم آباد مرکز آن در فاصله 492 کیلومتری تهران واقع شده که سال ها از داشتن یک پایانه مناسب محروم بود.
پایانه برون شهری خرم آباد تاکنون ساماندهی نشده و شرکت های مسافربری در عمل در وسط شهر فعالیت می کنند؛ شرکت هایی که در خیابان شریعتی علاوه بر آلودگی های صوتی و اجتماعی موجب ترافیک شدید در این مسیر به عنوان یکی از خیابان های اصلی خرم آباد شده اند.
علاوه بر نارضایتی ساکنان این خیابان، نبود پایانه مسافربری موجب گلایه مندی مسافران خرم آباد شده است؛ مسافران سرگردان از جمله دانشجویان غیربومی که به دلیل تجمیع نبودن شرکت های حمل و نقل همچنان ناراضی هستند.
اجرای طرح های مختلف زیرساختی حوزه حمل و نقل از جمله طرح توسعه فرودگاه و راه آهن که ضرورت هریک بدون شک برای استان محسوس است، جای حمل و نقل جاده ای را نخواهد گرفت اما بهره برداری درست و اصولی از طرح های چهار خطه و آزادراهی در لرستان مستلزم وجود یک پایانه مسافربری استاندارد است تا تردد مسافران در جاده های منتهی به مرکز استان از انسجام و قانونمندی برخوردار شود.
بیش از یک دهه گذشته پایانه مسافربری خرم آباد با مشارکت بخش خصوصی در منطقه خیرآباد واقع در انتهای خیابان تمدن با پیشرفت بیش از 50 درصد احداث شد اما به دلیل جانمایی نامناسب، ادامه احداث متوقف شد و طرح بلاتکلیف ماند.
اختلاف نظرها در این باره در حالی شدت می گرفت که ترافیک سنگین در خیابان شریعتی به دلیل تردد مسافران به ویژه دانشجویان غیربومی به یک معضل تبدیل شده بود.
در یک اقدام تسکینی پایانه شرق خرم آباد واقع در منطقه کرگانه به عنوان پایانه موقت شهر تعیین شد تا مسافران از طریق آن وارد شهر شوند و مشکلات رها شدن مسافران در خیابان های شهر طی ساعات نیمه شب تا حدودی برطرف شود اما معضل گره ترافیکی و تجمیع نبودن شرکت ها و سایر معضلات همچنان پابرجا مانده است.
سالهاست قانون ممنوعیت تردد اتوبوس های متفرقه به داخل شهرها به ویژه مراکز استان ها اجرا می شود و در ورودی مراکز همه استان ها و حتی شهرهای بزرگ و کوچک، کامیون ها و اتوبوس ها از طریق تابلوهایی به جاده های کمربندی هدایت می شوند ولی نبود پایانه مسافربری در شهر خرم آباد برای شرکت های مسافربری مشکلاتی ایجاد کرده بود.
با تمام این تفاسیر عملیات احداث پایانه برون استانی خرم آباد به عنوان تنها مرکز استانی که پایانه نداشت سال 92 آغاز شد و امید می رفت 60 تا 70 سرویس اتوبوس مسافربری در طول شبانه روز ساماندهی شوند.
هرچند این طرح نیز همانند سایر طرح های لرستان به درازا کشید و ایراداتی به اجرای طرح وارد شد اما به هر حال 17 بهمن سال گذشته با اعتبار 280 میلیارد ریال و با حضور سید علیرضا آوایی وزیر دادگستری به بهره ‌برداری رسید.
بهره برداری که نمادین بود و صنف حمل و نقل مسافر به پایانه تازه تاسیس اسباب کشی نکرد و پس از دادن مهلت های چندین باره، در آخرین اقدام معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان دوم خرداد اولتیماتوم داد که تعاونی های مسافربری باید تا 10 خرداد امسال نقل مکان کنند.
اما 10 خرداد هم سر رسید و خبری از جابجایی نبود، اتوبوس ها همچنان در خیابان شریعتی جولان می دادند و صدای بوقشان در ترافیک های این خیابان می پیچید.
تعاونی های مسافربری خرم آباد به پایانه تازه تاسیس نرفتند و برخلاف ضرب العجل تعیین شده، کار مسافربری در شهر ادامه داشت.
شهردار خرم آباد 10 خرداد ماه در این خصوص به ایرنا گفت: در حال حاضر ترمینال برون استانی آماده استقرار تعاونی ها است و مشکلی در این باره وجود ندارد.
وحید رشیدی افزود: برخی امور داخلی تعاونی ها از جمله انتقال خطوط مخابراتی و فسخ قرارداد املاک فعلی این تعاونی ها با مشکلاتی مواجه است.
وی تصریح کرد: صاحبان تعاونی ها به دلایل مشکلات داخلی درخواست مهلت مجدد داشته اند و شهرداری نیز با هماهنگی فرمانداری، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای و استانداری به منظور پرهیز از بروز هرگونه التهاب با این درخواست ها موافقت کرده است.
شهردار خرم آباد اضافه کرد: در نهایت این تعاونی ها همزمان با عید فطر به پایانه جدید منتقل می شوند اما امروز سه روز پس از عید فطر است و پایانه مسافربری جدید همچنان چشم انتظار تعاونی ها است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به مهلت درخواستی از سوی تعاونی ها، با فعالیت آنان در محل فعلی تا عید فطر موافقت شده بود.
احمد مرادپور افزود: به دلیل خلف وعده انجام شده، امروز از تعاونی ها در خیابان شریعتی بازدید و درخصوص ضرورت انتقال آنان صحبت شد.
وی اظهار داشت: با توجه به بررسی های انجام شده، باید صورت وضعیتی توسط اداره کل راه و شهرسازی در خصوص سوابق این تعاونی ها تنظیم شود که قرار است تا فردا این کار صورت گیرد.
این مسئول افزود: به طور قطع تعاونی ها تا پایان هفته جاری به پایانه جدید منتقل و محل ورودی فعلی با نیوجرسی بسته می شود و راهنمایی و رانندگی نیز اجازه ورود اتوبوس ها به داخل شهر را نخواهد داد.
وی درخصوص اظهارات تعاونی ها مبنی بر نبود زیرساخت های مخابراتی در پایانه جدید گفت: تمام خطوط تلفن و اینترنت جابجا و فراهم شده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
مرادپور تصریح کرد: هرچند پایانه تازه تاسیس در حد یک پایانه برون استانی نیست اما تعاونی ها باید از قانون تمکین کرده و خیابان شریعتی را ترک کنند.
7269/3022
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.