در ادامه این مطلب آمده است: متاسفانه امسال به دلیل اینکه در پاییز و زمستان پارسال شاهد کاهش بارندگی ها و افزایش دما بودیم فرصت برای گسترش کرم برگ خوار درختان بلوط پیدا شد تا به دلیل مشکلات اشاره شده در سطح قابل توجهی از جنگل های زاگرس گسترش یابد.
به نحوی که اکنون در استان لرستان نیز این موضوع به وضوح دیده می شود. متاسفانه درختان بلوط آماج حمله کرم های بلوط خوار قرار گرفته اند و در صورتیکه هفته گذشته تا کنون نبودیم مطمئنا این آفت خسارات جبران ناپذیری را به جنگل های زاگرس وارد میکرد.
در لستان حدود یک میلیون و 200 هزار هکتار جنگل وجود دارد در نتیجه به وضوح میتئان گستردگی اراضی جنگلی این دیار را مشاهده کرد به همین دلیل سطح انجام اقداماتمان باید بر اساس گستردگی این جنگل ها باشد.
اکنون مسئولان برای مقابله با کرم برگ خوار بلوط فعالیت خود را آغاز کرده اند و با خودرو های سم پاش در برخی از مناطق اقداماتی در دستور کار قرار گرفته است.
حال سوال اینجاست که آیا با توجه به وجود بیش از یک میلیون و 200 هزار هکتار اراضی جنگلی در لرستان میتوان با یک یا چند خودروی سم پاش به مقابله با این آفت بسیار خطرناک و بلای جان درختان بلوط رفت؟
پاسخ منفی است. مطمئنا این اقدام نمیتواند چاره ساز باشد و بایست اقدامات بسیار جدی تری توسط مسئولان و دستگاه های مختلف در دستور کار قرار گیرد.
در این راستا سمپاشی سموم بیولوژیک توسط بالگرد اقدامی بوده که تا کنون انجام گرفته نشده و این در حالی است که در سایر استان ها این موضوع به طور جد در دستور کار قرار گرفته است. نمونه بارز آن را باید لردگان دانست اما در استانی همچون لرستان با این وسعت جنگل هنوز مسئولان اقدام مهمی انجام نداده اند.
بدانیم نه تنها با یک خودرو بلکه با چندصد خودروی سم پاش نیز نمیتوان به مقابله مناسب با آفت درختان بلوط رفت.اتظار میرود مسئولان نگاه خود را تغییر داده و با بهره گیری از تجهیزات و امکانات مناسب و به روز دنیا همچون بالگردها به مقابله با این آفت بپردازند.
جنگل های زاگرس اکنون در معرض تهدید جدی قرار گرفته اند و در صورتیکه درختان زاگرس از بین بروند مطمئنا ریه کشور نیز نابود خواهد شد بدانیم که حفاظت و حراست از منابع طبیعی بیش از هر چیزی خودمان را از حوادث مختلف مصون میدارد.
پس باید نگاه ها نسبت به جنگل های بلوط زاگرس تغییر کند.دولت در این راستا باید اعتبارات خاصی قرار دهد تا بتوان بصورت عملی به مقابله با آفت ها پرداخت.
انتظار میرود که مدیریت ارشد استان در راستای حفاظت از این جنگل ها وارد عمل شده و با بسیج کردن همه امکانات به مقابله با آفت بلوط خوار بپردازد چرا که با ادامه یافتن روند کنونی راه به جایی نخواهیم یافت.
مطمئنا بلوط های زاگرس در صورتی که دولتت بصورت واقعی به دنبال حراست از آنها نباشد در آینده نزدیک با چالش های بیشتری روبرو خواهند شد.
نمیتوان قیمت مادی برای درختان بلوط گذاشت در تنیجه انتظار داریم که دستگاه های متولی از تمام ظرفیت خود و با بهره گیری از امکانات به روز دنیا در جهت صیانت از این میراث گرانبهای خدادادی گام بردارند.
جنگل های بلوط میراث گذشتگان است که باید آنها را برای آیندگان به امانت بگذاریم اما متاسفانه امانت دار خوبی نبوده ایم.
منبع: ماهنامه جهش نو
7264/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.