به گزارش خبرآنلاین لرستان، سید موسی خادمی در همایش مجمع سلامت استان با بیان اینکه با همت دکتر ایازی معاون اجتماعی وزارت بهداشت، اجتماعی شدن سلامت به بدنه جامعه تزریق و این مهم در سطح جامعه نهادینه شده است، اظهار کرد: در بحث سلامت باید وظیفه دولت‌ها مشخص شود.

وی با بیان اینکه نظریه‌های متعددی در بحث سلامت وجود دارد، افزود: نظریه دولت‌های سرمایه‌داری معتقد است که سلامت و خدمات آن باید مانند هر کالایی در بازار عرضه شود و بر اساس این نظریه همه چیز تابع عرضه و تقاضاست و دولت‌ها خیلی دخالت ندارند.

خادمی بیان کرد: بر اساس نظریه دولت‌های سوسیالیستی دولت موظف است متصدی ارائه خدمات به‌صورت رایگان به مردم است.

استاندار لرستان بیان کرد: آنچه در قانون اساسی ایران وجود دارد نشأت گرفته از مکتب اسلام است و به نظریه دوم با در نظر گرفتن ملاحظاتی نزدیک است.

وی با بیان اینکه بر اساس اصل 29 قانون اساسی تأمین نظام سلامت جزو وظایف دولت‌هاست، افزود: شعار امسال سازمان بهداشت جهانی، بهداشت همگانی برای همه در هر زمان و هر مکان است و باید فضایی فراهم کنیم تا هر انسانی در هر لحظه از زمان و مکان به حداقل نیازهای بهداشتی درمانی خود دسترسی داشته باشد.

خادمی گفت: این موضوعات در احکام دینی، قانون اساسی و بیانات مقام معظم رهبری به‌طور ظریفی بیان شده است و بیماران نباید نگران هزینه‌های مادی و اقتصادی علاوه بر رنج بیماری باشند.

نماینده عالی دولت در استان با بیان اینکه دولت‌ها باید هزینه‌هایی را به‌طور کامل تأمین و تمام مدیریت را بر عهده بگیرد، یادآور شد: البته این موضوع در مقام عمل به انجام نرسیده است.

وی گفت: دولت متولی کار است و باید برای امر سلامت نهادسازی و نظام‌سازی کنند به‌گونه‌ای که محقق شود.
خادمی اضافه کرد: در بحث سلامت پدیده بخشی‌نگری نگران‌کننده است و برخی‌ها می‌گویند به ما ربطی ندارد که سلامت چیست؟ هر کسی توضیحی می‌دهد که این نگاه باعث شده همکاری‌های بین بخشی کم‌رنگ شود و عدم وجود نگاه سیستمی سبب شده به نتیجه نرسیم و حل مشکلات سلامت نیازمند حضور همگان است.

نماینده عالی دولت در استان با اشاره به اینکه در حوزه سلامت دولت تدبیر و امید کارهای بزرگی نظیر طرح تحول نظام سلامت انجام داده است، گفت: این کار سبب کم شدن هزینه‌ها از جیب مردم شده است هر چند دولت نمی‌تواند به‌تنهایی کاری کند و باید از ظرفیت خیرین استفاده شود تا مال فناپذیر را به مال باقی و فناناپذیر تبدیل کنند.

وی اضافه کرد: خیرین و سمن‌ها خیلی خوب به کمک دولت آمدند و باید سمن‌ها تقویت، گسترش یابند چراکه این مهم یکی از آثار اجتماعی کردن سلامت است.

خادمی تأکید کرد: باید علاوه بر مردم دستگاه‌های اجرایی در راستای حمایت از سلامت به کمک دولت بیایند.
استاندار با اشاره به اینکه بین فقر و بیماری و درآمد و سلامت رابطه مستقیم وجود دارد، بیان کرد: باید خیرین به کمک سلامت استان بیایند چراکه درآمد سالانه مردم در استان کم و فقر بیشتر است.

وی با بیان اینکه دستگاه‎های مسئول در بحث سلامت نظیر جهاد کشاورزی، استاندارد، و... در این راستا ورود جدی داشته باشند، خاطرنشان کرد: باید به مبحث سلامت سیستمی نگاه شود تا به آن استراتژی مدنظر رهبری نزدیک شویم، همه بخش‌های دولت خود را متولی امر سلامت بدانند و دانشگاه علوم پزشکی استان را تنها نگذارند.

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 915485
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.