به گزارش ایرنا، گرچه وجود مسافربرهای شخصی در برخی مسیرهایی که فاقد خط تاکسی هستند موجب سهولت دسترسی مردم به هسته مرکزی شهر شده است لیکن نباید از کنار مشکلاتی که هم که ممکن است از طرف برخی مسافربرهای شخصی برای شهروندان اتفاق بیفتد به سادگی گذشت.
در این بین نباید این نکته را فراموش کرد که امنیت شغلی و حق و حقوق رانندگان تاکسی با کار مسافربرهای شخصی نادیده گرفته شده و هرج و مرج ترافیکی در ایستگاههای پرمسافر نیز به وضوح مشاهده می شود.
یک راننده تاکسی می گوید: 33 سال است با تاکسی خود گذران زندگی می کند و از همین راه سه فرزند خود را راهی دانشگاه کرده است.
علی رحمتی که گرد پیری بر چهره دارد، می افزاید: بعد از اذان صبح برای کسب روزی حلال راهی خیابان می شود و حتی برای ناهار هم به منزل نمی رود تا در این 2 ساعت نیز بتواند درآمدی کسب کند.
این راننده تاکسی درون شهری اظهار می کند: پس از سالها کار با تاکسی فرسوده قدیمی، بالاخره خودروی خود را تحویل داده و یک پژو قسطی خریده که مجبور است برای پرداخت اقساط، ساعات کاری خود را افزایش دهد.
وی گفت: متاسفانه خودروهای شخصی در همه ایستگاهها جولان می دهند و با جانمایی چندمتر قبل از ایستگاه، مسافران را به سوار شدن ترغیب می کنند که البته بسیاری از مسافران نیز از این خودروها استقبال کرده و همین امر موجب می شود تاکسی ها مدت طولانی تری در صف بمانند.
رحمتی اعتقاد دارد مردم باید واقف باشند راننده تاکسی ها عوارض می دهند و بسیاری از آنها با تسهیلات گران، خودروی خود را نوسازی کرده اند، بنابراین در حمل و نقل عمومی نیز اولویت با انها است.
تاکسیران جوانی در کنار او ایستاده که وارد بحث می شود و می گوید: پس از فارغ التحصیلی در دانشگاه، شغلی پیدا نکرده و به صورت مشترک و شیفتی روی تاکسی پدرش کار می کند.
محسن نمازی می افزاید: سالها زحمت پدر روی تاکسی زندگی چندان مرفهی برای آنها نداشته اما به دلیل نبود شغل، مجبور شده جا پای پدر بگذارد و این بار تاکسی آنها هزینه 2 خانواده را به دوش بکشد.
نمازی اظهار می کند: علیرغم قانون شکنی مسافربرهای شخصی، مردم نیز چندان به حقوق تاکسی ها واقف نیستند و فرهنگ استفاده از خودروی عمومی آنطور که باید نهادینه نشده است.
این راننده جوان می گوید: در مواردی هم که به رانندگان مسافربرهای شخصی اعتراض کرده با برخورد خشن آنها مواجه شده و به همین خاطر ترجیح می دهد، چشم خود را بر این قانون شکنی ببندد و تلاش بیشتری می کند تا قبل از خودروهای شخصی جلوی پای مسافر ترمز کند.
در ایستگاه دیگری منتظر ماندم، خانم جوانی پس از دادن کرایه از خودرو شخصی پیاده شد، وقتی علت سوار شدن به مسافربر شخصی را پرسیدم، با قاطعیت گفت: چه فرقی می کند، مهم رسیدن سریع به مقصد است.
وی بدون معرفی خود در خصوص امنیت خودروهای شخصی اضافه کرد: مسیرهای کوتاه درون شهری امکان سواستفاده راننده های شخصی را می گیرد و با توجه به اینکه عجله داشته نمی توانسته منتظر تاکسی بماند.
البته در این میان برخی دلایل رانندگان شخصی نیز شنیدنی است دلایلی همچون بیکاری و اجبار آنان به کار با خودروی شخصی، برخی نیز رانندگی شغل دوم آنان است و مجبور هستند برای گذران زندگی پس ازساعت اداری با خودروی خود مسافرکشی کنند.
به نظر می رسد قانون و برنامه ریزی های مختلف هم نتوانسته ماراتن میان تاکسی و خودروی شخصی را پایان دهد، جدالی که عامل ایجاد بخشی از ان مردم هستند و از طرفی خود آنها دچار سردرگمی شده اند.

**متولی برخورد با مسافربرهای شخصی راهور است
مدیرعامل سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری خرم آباد در این رابطه گفت: وظیفه این سازمان نظارت بر حوزه تاکسی رانی بوده و متولی اصلی برخورد با خودروهای مسافربر شخصی پلیس راهور است.
محمد فتحی بیرانوند افزود: بدلیل منافع مشترک مسافربرهای شخصی و تاکسی، سازمان حمل و نقل مجبور است وارد این حوزه شود که همین امر موجب شده افکار عمومی، شهرداری را مسئول کنترل و نظارت مسافربرهای شخصی بدانند.
وی برخورد قاطع و همیشگی با مسافربرهای شخصی را نیازمند حکم محکم دستگاه قضایی و اهرم های مکمل دانست و اظهار کرد: چنانچه ماموران سازمان حمل و نقل بار و مسافر به عنوان ضابط قضایی معرفی شوند می توانند به صورت جدی و مستقیم برای ساماندهی و برخورد با خودروهای مسافربر شخصی اقدام نمایند.
فتحی بیرانوند با اشاره به همکاری پلیس راهور و سازمان و حمل و نقل بار و مسافر افزود: در برخی موارد رانندگان خاطی، اقدام به تهدید، کتک کاری و ضرب و جرح ماموران این 2 نهاد کرده اند.

**ضرورت نوسازی ناوگان تاکسی برای استقبال عموم و اجرای طرح هوشمند سازی
مدیرعامل سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری خرم آباد در خصوص سن ناوگان تاکسی خرم آباد گفت: از 2 هزار و 300 دستگاه تاکسی درون شهری، یکهزار و 250 دستگاه قبل از سال 86 ساخته شده اند و با توجه به وضعیت اقتصادی رانندگان، استقبال چندانی برای نوسازی ناوگان صورت نمی گیرد.
فتحی بیرانوند بیان کرد: افزایش خودروهای شخصی و کم شدن توان خرید که نتیجه آن کاهش رفت و آمد درون شهری است، موجب کاهش درآمد رانندگان تاکسی شده که همین امر موجب شده این افراد توان بازپرداخت تسهیلات نوسازی را نداشته باشند.
وی تصریح کرد: برخی رانندگان تاکسی نیز به صورت مداوم و مرتب فعالیت نمی کنند که برای این مهم و ساماندهی به وضعیت عمومی تاکسی ها، طرح هوشمند سازی در دستور کار است.
مدیرعامل سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری خرم آباد اضافه کرد: در این طرح، تاکسی ها حضور و غیاب و ردیابی می شوند.
فتحی بیرانوند گفت: برخی رانندگان تاکسی نیز سال های گذشته به صورت غیرقانونی مجوز دریافت کرده اند و برخی نیز علیرغم جذب امتیاز تاکسی، رغبت چندانی به فعالیت مستمر ندارند که تمامی این موارد و صدور و تمدید کارت های شهری نیز قابل طرح در هوشمندسازی ساماندهی خواهد شد.
وی با بیان اینکه مقدمات اجرای این طرح فراهم شده، اظهار کرد: در صورت فعالیت منظم 2 هزار و 300 تاکسی در سطح شهر، نیازی به حضور مسافربرهای شخصی نیست اما برای ساماندهی این خودروها نیز طرح خط دار کردن آنها توسط شرکت خصوصی طرف قرارداد اجرا خواهد شد.
به گفته فتحی بیرانوند طرحی به شهرداری خرم آباد برای ارجاع به شورای اسلامی شهر ارائه شده که در صورت تصویب، پرداخت کرایه تاکسی ها به صورت الکترونیکی انجام می شود.

**ضرورت ایجاد ایستگاههای تاکسی جدید
مدیرعامل سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری خرم آباد در خصوص تعداد ایستگاههای تاکسی و پراکنش مناسب آن در سطح شهر گفت: اکنون تنها 30 ایستگاه تاکسی در خرم آباد وجود دارد که ایجاد ایستگاههای جدید را ضروری می کند.
فتحی بیرانوند افزود: ایستگاههای تاکسی باید امکانات رفاهی داشته باشند تا مسافران با آسایش در این مکان ها منتظر تاکسی بمانند و با اولین مسافربرشخصی جابجا نشوند.
وی همچنین با تاکید بر فرهنگ سازی شهروندان برای استفاده از تاکسی بیان کرد: رانندگان نیز باید آموزش های لازم از جمله نوع برخورد با مسافر، رعایت لباس فرم، نظافت خودرو و عدم دریافت کرایه مازاد را فراگیرند.

** حمل مسافر با پلاک شخصی ممنوع است
رئیس پلیس راهور لرستان نیز گفت: بر اساس قانون، حمل و جابجایی مسافر با خودروی پلاک شخصی ممنوع است.
سرهنگ منوچهر مرادی افزود: تیم های پلیس راهور به همراه تاکسیرانی با مسافربرهای شخصی برخورد می کنند ولی به دلیل کمبود تاکسی در برخی مسیرها، فعالیت این خودروها ادامه می یابد.
وی اظهار کرد: 2 تیم راهور صبح و عصر در خصوص منع فعالیت مسافربرهای شخصی فعالیت می کنند که این حوزه 20 درصد توان راهور استان را به خود معطوف کرده است.
وی تصریح کرد: بسیاری از رانندگان شخصی دارای تحصیلات عالیه هستند که خودروی خود را با تسهیلات خریداری کرده اند و برای فرار از بیکاری، گذران زندگی و پرداخت اقساط مجبور به مسافرکشی شده اند.
سرهنگ مرادی گفت: همکاران پلیس راهور در حد توان با رانندگان متخلف برخورد کرده اند اما وضعیت کنونی باید مدیریت شود.
وی تاکید کرد: ناوگان عمومی باید به تعداد کافی و در تمامی مسیرها در دسترس باشد و همچنین در برخورد با مسافربرهای شخصی باید به وضعیت بیکاری جوانان توجه شود.
سرهنگ مرادی گفت: جریمه های اعمال شده برای مسافربرهای شخصی بازدارنده نیست و باید فرهنگ استفاده از تاکسی توسط مردم در این شهر عملی شود.
7269/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.