به گزارش ایرنا در ساعت معینی از روز اولین چیزی که در ابتدای کوچه ها ومعابر شهر خود نمایی می کند سطل های زباله ای است که از حجم زیادی انواع زباله سریز می شود و در این میان هم برخی از افراد را مشاهده می کنیم که تا کمر در سطل زباله خم شده و برخی مواد قابل بازیافت را تفکیک می کنند.
کارتن، کاغذ، مواد پلاستیکی و بطری ها و دیگر مواد بازیافتی را در کیسه ای دیگر انداخته و تا مسافتی این کیسه را بر دوش می کشند.
گرچه از سالیان قبل اجرای طرح تفکیک زباله از مبداء در بروجرد شنیده شد اما این طرح اجرایی نشده و همچنان بعد از سال ها زباله های تر و خشک با هم جمع آوری می شوند و به محل دفن زباله می روند.
زباله ها همان طلای کثیفی هستند که تنها با کمی هزینه و تفکیک آنها از جلوی درب منازل می توان درآمدزایی کرد، زباله های کاغذی، شیشه ای، فلزی و پلاستیکی هر کدام اگر به صورت جداگانه جمع آوری شوند دوباره بازیافت شده و وارد چرخه می شوند.
تعلل دراجرایی شدن طرح تفکیک زباله از مبداء سبب شده تا هر روز بر تعداد این افراد که زباله های را تفکیک می کنند افزوده می شود افرادی که مدعی هستند با جمع آوری زباله های قابل بازیافت درآمد خوبی کسب می کنند.
مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان بروجرد ازاجرایی شدن طرح تفکیک زباله از مبداء در سال جاری خبر داد، و افزود: تفکیک زباله از مبداء بسیار ضروری است و تلاش می شود تا امسال این برنامه به مرحله اجرا درآید.
محمود رازانی اظهار اضافه کرد: دفن زباله در بروجرد رضایت بخش است و محل دفن زیر نظر بهداشت محیط است اما با توجه به حجم بالای زباله باید با اجرایی شدن این طرح از میزان زباله کاهش داد.
وی با اشاره به زباله های عفونی افزود: زباله های عفونی بیمارستان ها توسط دستگاه مستقر در خود بیمارستان بی خطرسازی شده و سپس به عنوان زباله عادی دفن می شوند اما مطب ها و آزمایشگاه و کلینیک ها نیز در این راستا تذکر گرفتند و موظف هستند که زباله های عفونی را به بیمارستان چمران تحویل دهند تا بعد از بی خطر سازی دفن شوند.
رازانی اظهار کرد: امسال قرار است شرکتی فعال شود و همه زباله های عفونی را بی خطر کند که این اقدام بسیار موثری برای رفع معضل زباله های عفونی است.
مسئول سازمان مدیریت و پسماند شهرداری از جمع آوری روزانه بیش از 200 تن زباله در شهرستان بروجرد خبر داد و افزود: طبق برنامه ریزی های به عمل آمده قرار است جهت انجام عملیات تفکیک زباله از مبدأ با یک شرکت قرارداد بسته شود که هم اکنون این پیش قرارداد در حال بررسی است.
رضا کاظمیان اضافه کرد: تفکیک زباله درصد زیادی از حجم زباله ها را کاهش می دهد و زباله های قابل بازیافت به چرخه بازمی گردند.
وی با اشاره به ساماندهی محل دفن زباله گفت: محصور کردن محل دفن زباله ها از مهمترین برنامه هایی است که امسال اجرا می شود.
در ادامه رییس محیط زیست بروجرد افزود: جمع آوری و دفن اصولی و بهداشتی زباله ها می تواند محیط زیست را از خطرات و تهدیدها دور نگه دارد اما دفن حجم زیادی از زباله های تر و خشک می تواند ضررهای جبران ناپذیری به محیط زیست وارد کند.
مصطفی مصطفی وند با اشاره به ظروف یکبار مصرف و غیر قابل تجزیه اضافه کرد: با افزایش تولید ظروف یکبار مصرف، استفاده از این ظروف گسترش یافته به طوری که امروز بسیاری از خانواده ها برای حضور در طبیعت از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی استفاده می کنند و 50 درصد زباله های رها شده در طبیعت ظروف یکبار مصرف هستند که مانع رسیدن آب به گیاهان می شود و همچنین سبب آلوده شدن نهرها و آبهای جاری می شوند.
مصطفی وند اظهار کرد: بطری های فلزی و شیشه ای که در طبیعت رها می شوند بر اثر تابش نور خورشید ممکن است به صورت ذره بین عمل کرده و حریق را در برخی از قسمت های طبیعت که دارای گیاه خشک هستند ایجاد کند که این اتفاق در فصل تابستان بیشتر رخ می دهد.
به گفته وی با رها کردن ظروف پلاستیکی در طبیعت و رودهای اطراف، بسیاری از اراضی کشاورزی که از این آبها استفاده می کنند نیز آلوده می شود و در نهایت سلامتی انسان های را ممکن است به خطر بیندازد.
رئیس محیط زیست بروجرد اضافه کرد: ریختن زباله های پلاستیکی در رودخانه ها علاوه بر این که سبب آلوده شدن آب و از بین رفتن جانداران می شود، فرسایش خاک را به دنبال دارد.
7190/7273
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.