به گزارش ایرنا، سید موسی خادمی روز سه شنبه در جلسه شورای مدیریت بحران استان که با حضور فرمانداران، مدیران دستگاه‌های اجرایی و رسانه‌ها در استانداری لرستان برگزار شد، افزود: حفاظت از جنگلها یک وظیفه ذاتی است، زیرا منافع آن فقط برای ما نیست و همه اقشار مختلف جامعه و جهان از این نعمت خدادادی بهرمند هستند.
وی گفت: باید منافع روستاهای اطراف جنگل ها را مدنظر قرار دهیم و اهمیت جنگل و مراتع را برای آنها بیان کنیم تا اهالی روستاها مراقب این سرمایه های ملی و طبیعی باشند.
خادمی یادآور شد: از طریق منابع ملی و انسانی راه‌حل‌هایی را باید برای پیشگیری از وقوع حریق در جنگل ها دسته بندی و مدیریت کنیم.
استاندار لرستان با بیان اینکه فرهنگ سازی و آموزش به روستائیان و عشایر باید یک اولویت باشد، گفت: مناطق بحرانی باید شناسایی و به روستاییان آن مناطق آموزش های لازم داده شود.
به گفته وی یکی از وظایف دهیاری ها حفاظت از اموال عمومی است که محافظت از جنگل‌ها و مراتع نیز از اموال عمومی هستند و دهیاران موظفند با تمام قدرت از این منابع حفاظت کنند.
وی ساماندهی نیروهای آموزش دیده تحت عنوان واکنش سریع را مهم برشمرد و گفت: در بحث مقابله با حریق باید نیروهای آموزش دیده و در دسترس وجود داشته باشد تا به موقع بتوانند حریق را مهار کنند.
استاندار لرستان عنوان کرد: هماهنگی بین ادارات، فرمانداران، بخشداران و دهیاران در هنگام وقوع حادثه مهم است و در بحث خرید تجهیزات و هماهنگی برای استفاده از بالگرد و هلی برد باید از همین فردا پیگیری شود.
سرپرست معاونت عمرانی استانداری لرستان نیز در این جلسه اظهار کرد: طی 5 سال گذشته 13 هزار هکتار از جنگل و مراتع استان لرستان دچار حریق شده اند.
رضا آریایی گفت: به طور متوسط سالانه 2 هزار و 600 هکتار از جنگل ها و مراتع استان لرستان در 10سال گذشته دچار حریق شده اند.
وی اظهار داشت: 98 درصد از آتش سوزی های جنگل و مراتع استان لرستان عامل انسانی، نزاع ها محلی و طایفه ای و غیره بوده است.
مدیرکل هواشناسی استان لرستان در ادامه گزارشی از وضعیت بارندگی های استان ارائه داد و گفت: استان لرستان چند سالی رتبه ی پنجم کشور را از لحاظ بارندگی داشته است.
ناصر هاشمی گفت: طی سال زراعی جاری استان لرستان رتبه ششم را از لحاظ بارندگی در سطح کشور دارا است که 285 میلیمتر باران تا امروز در لرستان ثبت شده است.
مدیرکل منابع طبیعی استان لرستان نیز گزارشی از روند کاهش آتش سوزی ها طی سال گذشته و پیش بینی امسال ارائه کرد و گفت: استان لرستان در سطح کشور رتبه دوم را در جنگل و در بین استانهای زاگرس رتبه اول را در بخش جنگل و مراتع دارد.
شیرزاد نجفی یادآور شد: بیشترین جنگل و مراتع در شهرستان الیگودرز و کمترین میزان در شهرستانهای رومشکان و چگنی واقع شده است.
به گفته وی در سال گذشته با تدابیری که اندیشه شده شاهد 340 هکتار حریق در سطح استان لرستان بودیم که بیش از 85 درصد کاهش نسبت به سال قبل از آن داشت.
مدیرکل منابع طبیعی استان لرستان خاطرنشان کرد :طی 10 سال گذشته 90 درصد از حریق ها در استان لرستان عمدی بوده و 99 درصد عامل انسانی باعث این حریق ها شده است.
نجفی در ادامه یادآور شد: 150 نقطه برانی در استان لرستان شناسایی شده 617 هزار هکتار از جنگل و مراتع در این نقاط واقع شده اند.
9872/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.